Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης και Πυροπροστασία


TomA

Recommended Posts

Καλημέρα, 

ανοίγω ένα καινούργιο θέμα εδώ, παρότι έχει συζητηθεί και σε άλλα θέματα, γιατί θεωρώ ότι είναι καλό να ξεκαθαριστούν κάποια ζητήματα αναφορικά με την τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σε υφιστάμενο κτίριο (που δεν έχει μελετηθεί με το Π.Δ. 41/2018). 

Στις 19/11/2020 εκδόθηκε μια Εγκύκλιος από το ΥΠΕΝ με θέμα "Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του Ν.4122/2013 για την "Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων" (Α.Π. : ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/111748/705), στη παράγραφο 2 της οποία αναφέρει : 

"Τα υφιστάμενα κτίρια ή κτιριακές μονάδες που ανακαινίζονται ριζικά εξετάζονται συνολικά και όχι μόνο από ενεργειακή σκοπιά ώστε να συμπεριλαμβάνονται στη ΜΕΑ: α) τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση υγιεινών κλιματικών συνθηκών εσωτερικού χώρου,

β) η εξέταση των συνθηκών παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας

γ) η αξιολόγηση των κινδύνων που πιθανά επηρεάζουν τη στατική επάρκειά τους."

Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι οι εξής : 

- Η εξέταση των συνθηκών πυροπροστασίας θα γίνουν με τον κανονισμό που έχει μελετηθεί το κτίριο ή με το Π.Δ. 41/2018?

- Σε περίπτωση που μελετηθεί με το Π.Δ. 41/2018, η κλάση αντίδρασης στη φωτιά του Συστήματος που θα αναφέρεται στην ΕΤΑ και στο Πιστοποιητικό CE θα πρέπει να είναι τουλάχιστον Α2. Αυτό δεν μας οδηγεί μονοπωλιακά στην επιλογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης με θερμομονωτικό υλικό τον Πετροβάμβακα? Με τις πολυστερίνες τι γίνεται?

- Θεωρείτε ότι το παραπάνω έχει εφαρμογή και στα πλαίσια του Εξοικονομώ - Αυτονομώ, παρότι σε κάποιες περιπτώσεις επεμβάσεων δεν έχουμε "ριζική ανακαίνιση"?

Ευχαριστώ.  

Edited by TomA
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.