Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αντικατάσταση κουφωμάτων - Πατζούρια ρολά και διαστάσεις


Recommended Posts

Έστω παράθυρο διαστάσεων 1.00 x 1.60 με πατζούρια το οποίο πρόκειται να αντικατασταθεί στα πλαίσια του προγράμματος.

Προφανώς στο αρχικό ΠΕΑ καταχωρείται ως 1.00 x 1.60.

Για την αντικατάσταση έχουμε τις εξής δύο επιλογές.

1. Αντικατάσταση με παράθυρο 1.00 x 1.60 και πατζούρι ίδιων διαστάσεων

2. Αντικατάσταση με παράθυρο 1.00 x 1.40 και ρολό που έχει κουτί ύψους 0.20.

Στην πρώτη περίπτωση είμαστε στα ίδια, άρα κανένα πρόβλημα.

Στη δεύτερη περίπτωση πώς καταχωρούμε στο σενάριο και στο έντυπο παρεμβάσεων το κούφωμα; Έχω σκεφτεί τις εξής εναλλακτικές:

1. Βάζουμε 1.00 x 1.60 με διορθωμένο U λόγω ρολού στο σενάριο και στο έντυπο παρεμβάσεων βάζω παράθυρο 1.00 x 1.40 και ρολό 1.00 x 1.60

2. Βάζουμε 1.00 x 1.40 με διορθωμένο U λόγω ρολού συν 1.00 x 0.20 με το U του κουτιού του ρολού στο σενάριο και στο έντυπο παρεμβάσεων βάζω παράθυρο 1.00 x 1.40 και ρολό 1.00 x 1.60. Λογικά όμως με αυτό τον τρόπο αλλάζει το Κ.Α. στο σενάριο και κατ' επέκταση στο 2ο ΠΕΑ.

 

Σε κάθε περίπτωση επειδή θα ήθελα να είμαι καλυμμένος για την περίπτωση αλλαγής γνώμης από ρολό σε πατζούρι, μήπως να βάλω στο σενάριο 1.00 x 1.60 με διορθωμένο U λόγω ρολού και στο έντυπο παρεμβάσεων επίσης 1.00 x 1.60 τόσο σε παράθυρο όσο και σε εξωτερικό προστατευτικό φύλλο και να το πάω βλέποντας και κάνοντας (αλλάζοντας τελικά το παράθυρο σε 1.00 x 1.40 εάν τελικά μπει ρολό;)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, GriGaS said:

''...να βάλω στο σενάριο 1.00 x 1.60 με διορθωμένο U λόγω ρολού και στο έντυπο παρεμβάσεων επίσης 1.00 x 1.60 τόσο σε παράθυρο όσο και σε εξωτερικό προστατευτικό φύλλο...''

Εγω αυτό θα έκανα συνάδελφε, γιατί όπως ορθά λές στην άλλη περίπτωση αλλά ζει η γεωμετρία του αρχικού κτηρίου (έστω και για ελάχιστα) και θα διαφέρει στο 2ο ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μετά από ερώτηση στο support του εξοικονομώ σχετικά με την αύξηση επιφάνειας ενός κουφώματος, εκδίδοντας την κατάλληλη ΕΕΔΜΚ, μου απάντησαν το εξής:

"Καλησπέρα,

Τροποποιήσεις στα ανοίγματα πριν την ολοκλήρωση του Προγράμματος (έκδοση Β’ ΠΕΑ) επιτρέπονται μόνον εφόσον δεν αλλάζουν το Κτίριο Αναφοράς.

Επίσης, δε μπορεί να τροποποιηθεί ο δεσμευμένος προϋπολογισμός, επομένως αν υπάρξει υπέρβαση στο κόστος, το σύνολο του επιπλέον ποσού θα πρέπει να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία
Από την Ομάδα υποστήριξης του Προγράμματος "Εξοικονομώ-Αυτονομώ" "
 
Για ποιο λόγο όμως είναι περιοριστικό αυτό; Το πρόγραμμα επιτρέπει τις αλλαγές στο Κ.Α., π.χ. στη περίπτωση αλλαγής συστήματος θέρμανσης από λέβητα πετρελαίου σε αντλία θερμότητας. Μήπως κάποιος συνάδελφος το έχει εφαρμόσει και ξέρει;
 
Link to comment
Share on other sites

Και αν υποθέσουμε ότι αλλάζεις, στο δεύτερο ΠΕΑ τι θα βάλεις; Υποθέτω τη νέα διάσταση. Κάνουν κάποια διασταύρωση κατά τον έλεγχο πριν την εκταμίευση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.