Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ν.4759/20 - Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας


Recommended Posts

με τον ιδιο νομο καταργηθηκε.

Προκειται για παγκοσμια  πρωτοτυπια.

Αυτο το "η",  το εγραψαν και το εσβησαν 4 φορες.

εδω, αρθρο 40

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/18a4e643-1429-4e6b-a317-d7c6a29adabf/11458181.pdf

 

Edited by dimitris GM
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 328
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οκ, αυτό επαναδημοσιεύθηκε επίσημα ή ακόμα?

εγώ διάβαζα και το αρχικό και  από το αρθρο 33 παρ. 6: στις εκτός σχεδίου περιοχές επιτρέπεται η συνένωση όμορων γηπέσων υπό τις εξής προυποθέσεις: α) το νέο γήπεδο να έχει εμβαδόν τουλάχιστον 4000τ.μ. και β) τουλ. ένα από τα γήπεδα που συνενώνονται να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έναρξη του παρόντος....

συνεπάγεται και από εκεί ότι τα γήπεδα με εμβαδόν 4000τ.μ. παραμένουν οικοδομήσιμα, οπότε ήταν αντικρουόμενο με την παραπάνω μεταβατική διάταξη του αρθρου 40, παρ. 6. περίπτ. η

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Ξαναδιαβασε το αρθρο 40

α] δεν ζηταει καμμια επαναδημοσιευση. Ισχυει ο νομος, οπως τον διαβαζεις.

β] η συνενωση αρτιου με μη αρτιο παντοτε επιτρεπονταν, προς βελτιωση της οικοδομησιμοτητας, η δε συνενωση δεν δημιουργουσε "νεο γηπεδο"

γ] δξ τι εννοει για αυτα τα 4 στρεματα που αναφερει και τι ισχυει αν εχεις καποιο γηπεδο  εστω 2,5 στρ.  που χτιζει με παρεκλιση, και θες να το συνενωσεις με ενα μικρο διπλανο, αλλα δεν "μαζευεις" 4 στρ.

δ] για τα τυφλα εμβαδου 4 στρ. ισχυει το Δ 270

Δεν εχει καταργηθει.

  "Η περίπτωση α` της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του από 24/31.5. 1985 προεδρικού διατάγματος, όπως αντικαθίσταται με την παρ. 1 του άρθρου 10 του νόμου αυτού, δεν ισχύει για γήπεδα που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού".

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

dimitris, η περιπτ. η του άρθου 40 εξακολουθεί να υπάρχει στο Νόμο (επισυνάπτω το νόμο που διαβάζω). Γιατί στον πίνακα kan γράφουμε ότι καταργήθηκε? 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.pdf

Link to comment
Share on other sites

ν. 4764/20 αρθρο 145

2. H περ. η΄ της παρ. 1 του άρθρου 40 του ν. 4759/2020 καταργείται και αντίστοιχα στο τέλος της περ. ζ΄ αφαιρείται η λέξη «και» και προστίθεται τελεία «.».

υγ

να διαβαζειες τα επικαιροποιημενα αρθρα και οχι οπως εξ αρχης δημοσιευονται στο αρχικο ΦΕΚ.

Ειδικα για το "η" εχουν  γινει ενα σωρο συζητησεις.

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα φαινόμενο που κρατάει χρόνια τώρα. Να καταργούνται, στα μουλωχτά, άρθρα αρκετών νόμων που κάποτε στην βουλή ψηφίστηκαν με χειροκροτήματα.

Συνήθως αυτό γίνεται νύχτα και σε εντελώς άσχετες με το θέμα διατάξεις. Νομίζω πως η κατάργηση του άρθρου, για το οποίο έγινε η παραπάνω συζήτηση, καταργήθηκε με ένα άρθρο που κατατέθηκε σε νόμο που αφορούσε την ...... υγεία (!!???!!).

Μετά από 15 μήνες και 29, όπως βλέπω, σελίδες συζήτησης εδώ στο φόρουμ, θέλω να βγει ένας, έστω ένας, ψηφοφόρος ή  οπαδός αυτού του κυρίου (με το γυαλιστερό κεφάλι) και να μας πει σε τι χρησίμεψε αυτός ο νόμος????? Πόσο έκανε την επαγγελματική ζωή των συναδέλφων, έστω και λίγο, καλύτερη? Νομίζω το αντίθετο!

Σημειωτέο να πούμε πως για να ολοκληρωθεί ο νόμος θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τέλους αυτής της χρονιάς και κάποια σχέδια..... (?)( δεν θυμάμαι πως τα ονομάζουν) .

Όσοι δεν διαβάζουν το φόρουμ ίσως να βρίσκονται σε "μακράν νύχτα" δηλαδή σκοτάδι.

 

Υ.γρ. Πάντως σε όποιο υπουργείο και να πήγε, ο κύριος με το γυαλιστερό κεφάλι, έκανε σίγουρα μία τουλάχιστον "ζημιά". Διαχρονικά!  Ας με συγχωρέσουν οι οπαδοί του.  

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, nbr said:

Υ.γρ. Πάντως σε όποιο υπουργείο και να πήγε, ο κύριος με το γυαλιστερό κεφάλι, έκανε σίγουρα μία τουλάχιστον "ζημιά". Διαχρονικά!  Ας με συγχωρέσουν οι οπαδοί του.  

Μετά τον"εκσυγχρονισμό" της πολεοδομικής νομοθεσίας, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της ΔΕΗ κλπ κλπ, ήρθε και η σειρά του ΕΦΚΑ να "εκσυγχρονιστεί"..ούτε ψύλλος στον κόρφο τους..

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

σύμφωνα με το Ν.4759/2020 άρθρο 33 παράγραφος 6

Παράθεση

Στις εκτός σχεδίου περιοχές επιτρέπεται η συνένωση όμορων γηπέδων υπό τις εξής προυποθέσεις: α) το νέο γήπεδο να έχει εμβαδόν τουλάχιστον 4000τ.μ. και β) τουλάχιστον ένα από τα γήπεδα που συνενώνονται να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έναρξη του παρόντος....

Σε περίπτωση που κάποιος έχει αγοράσει αγοράσει 2 όμορα μη άρτια τεμάχια, πχ 2001τμ έκαστο και μαζί με τη μεταβίβαση περάσει και τη γεωμετρική μεταβολή της συνένωσης. Στο κτηματολόγιο δε το παίρνουν χαμπάρι και δίνουν 1 ΚΑΕΚ.

Ποιος εμποδίζει τον ιδιοκτήτη να βγάλει άδεια στο συνενωμένο ως κατά κανόνα άρτιο;

Πάντως το εδάφιο β της συγκεκριμένης παραγράφου πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθεί. Ήδη ένα σωρό προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις εκτός σχεδίου άδειες (υψηλής παραγωγικότητας, είσοδο - έξοδο, 5% κτλ). Το να ξεψαχνίζουμε τα συμβόλαια μας έλλειπε...

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο αφορά σε ειδικές περιπτώσεις (αν και δεν το αναφέρουν) που, με την ισχύουσα νομοθεσία, η συνένωση θα ήταν αδύνατη λόγω απαίτησης προσώπου.

Κι επειδή πράξη συνένωσης ΔΕΝ υφίσταται, θεωρώ ότι θα βγάλουν κάποια διευκρινιστική, λόγω του ότι "έχουν γνώση οι (νέοι) φύλακες"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.