Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

(Εξοικονομώ) ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ + αερόθερμο τζάκι + λέβητας υγραερίου


Recommended Posts

Μου έτυχε περίπτωση που ενδιαφέρεται ο ωφελούμενος και για αερόθερμο τζάκι και για αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με λέβητα υγραερίου.

Πως περνάτε στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ το αερόθερμο τζάκι και τον λέβητα υγραερίου;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με τον εν ισχύ ΚΕΝΑΚ εφεδρικά συστήματα δεν δηλώνονται (ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, βοήθεια).

Πρέπει να δηλωθεί το κύριο σύστημα στο 2ο ΠΕΑ το οποίο θα είναι ο λέβητας υγραερίου εφόσον καλύπτει αυτό τη ζώνη. 2 συστήματα μπορείς να έχεις εάν το 1 καλύπτει 1 χώρο και το 2ο άλλο χώρο οπότε κατανέμεις με βάση την επιφάνεια στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και συμμετέχουν και τα 2.

Το τζάκι εάν πληρώνεται στο ΕΚΟ δεν συμμετέχει στο 2ο ΠΕΑ εννοώ. Αν δε συμμετέχει δεν έχει και νόημα να το βάλει. Ενημέρωσέ τον.

Απαντάω πιο πολύ για να υπάρχει ως αρχείο μιας και ο @sdim έχει κάνει το ερώτημα το Δεκέμβρη :(

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ εν μέρει με τον @Sw0rdf1sh στην ερμηνεία της λέξης «εφεδρικά».

Εφεδρικό θεωρώ ότι είναι ένα τζάκι το οποίο ανάβει Σάββατο βράδυ για να ψήσουμε λουκάνικα. Ένα αερόθερμο μπάνιου που θα δουλέψει για 10 λεπτά, πριν πλυθούμε. Ένα ηλεκτρικό σώμα που θα το χρησιμοποιήσουμε στα βαριά κρύα και όταν ο κεντρικός λέβητας είναι εκτός ωραρίου του.

Όταν όμως υπάρχουν μονάδες που λειτουργούν και συνεισφέρουν 24/7 στη θέρμανση της κατοικίας, έστω και ποσοστιαία του κεντρικού συστήματος, τότε αυτές παύουν να είναι εφεδρικές και πρέπει να αποτυπώνονται με την αντίστοιχη αναλογία συνεισφοράς στους μήνες.

Αυτό καταλαβαίνω ότι λέει και η ΤΟΤΕΕ 1 στη σελίδα 114: «Όταν το απαιτούμενο θερμικό φορτίο για μια θερμική ζώνη καλύπτεται με περισσότερες από μία μονάδες παραγωγής θερμότητας (μη εφεδρικό), το ποσοστό κάλυψης του φορτίου ανά μονάδα κατανέμεται βάσει της αποδιδόμενης θερμικής ισχύος της εκάστοτε μονάδας παραγωγής θερμότητας.»

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.