Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξοικονομώ - Αυτονομώ πολυκατοικία Τύπου Β


Recommended Posts

Καλησπέρα. Για πολυκατοικίες τύπου Β έχω κάποιες απορίες

1. Μπορούμε να κάνουμε μόνο Αναβάθμιση ανελκυστήρα ή φωτισμού χωρίς καμία άλλη παρέμβαση στους κοινόχρηστους χώρους? Στο πινακάκι 3.2.1 αναφέρει 

(17) Στην περίπτωση αυτή οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές θα πρέπει στα Έντυπα Πρότασης και Καταγραφής παρεμβάσεων (Παρ. Ill, VI) να δηλώνουν την εκτιμώμενη εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται. Αυτι για κτίρια με χρήση κατοικίες πως αποδεικνύεται?

2. Στα κριτήρια για την αίτηση τύπου Β αναφέρει "Μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, υποβάλλεται σχετική αίτηση από τον εκπρόσωπο του συνόλου των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων με στοιχεία σχετικά  με την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας του τμήματος του κτηρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία, όπως περιγράφονται στην ενότητα 2.1.2, για το οποίο υπολογίζεται η επιχορήγηση." Στην ενότητα 2.1.2. όμως απαιτεί η κατοικία να είναι κύρια. Εδώ τι έλεγχο κάνουμε?

3. Στο Α' ΠΕΑ κάνουμε το σύνολο τις ωφέλιμης επιφάνειας των διαμερισμάτων συν το κλιμακοστάσιο μέχρι το υπόγειο? Τυχόν υπόγειο ΜΘΧ το δηλώνουμε?

 

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

1. Μπορούμε αφού δεν ζητάει να επιτύχουμε κάποιον ενεργειακό στόχο. Για τον φωτισμό θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν υπολογισμό εξοικονόμηση ενέργειας παρόμοιο με αυτόν στα επαγγελματικά ακίνητα. Για τον ανελκυστήρα δεν ξέρω...

2. Δε νομίζω σε αίτηση τύπου Β να χρειάζεται χρήση κύριας κατοικίας αφού μιλάμε μόνο για κοινόχρηστους χώρους. Στη σελίδα 18 του οδηγού αναφέρει απλά να έχει το κτίριο χρήση κατοικίας βάσει πρακτικού γεν.συνέλευσης και ΠΕΑ.

3. Ολόκληρο κτίριο άρα όλα μέσα από υπόγειο μέχρι δώμα. Ωφέλιμη τα διαμερίσματα, συνολική όλα. Αν υπάρχουν άλλες χρήσεις πχ καταστήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Νομίζω θα συμφωνήσω με αυτά που λες. Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι τι εννοείς με το παρακάτω. 

Παράθεση

Για τον φωτισμό θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν υπολογισμό εξοικονόμηση ενέργειας παρόμοιο με αυτόν στα επαγγελματικά ακίνητα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχει κάνει κάποιος την διαδικασία έκδοσης ΑΦΜ πολυκατοικίας και ΙΒΑΝ;

Στην εφορία αποθαρρύνουν τους διαχειριστές από το να εκδόσουν ΑΦΜ πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Έχω την ίδια εμπειρία κι εγώ.

Δεν είναι τυχαίο πως είμαστε πολύ πίσω στην απορρόφηση κονδυλίων εσπα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Όταν εισήγαγαν στον οδηγό το θέμα με το αφμ πολυκατοικίας, ξέχασαν η υπουργάρα και οι συμβουλάτορες να ρωτήσουν για την ελληνική πραγματικότητα και να συνεννοηθούν με το υπ. οικονομικών ώστε να δοθούν οι κατάλληλες διευκρινίσεις στους υπαλλήλους.

Στο τέλος πάλι εμείς θα φταίμε θα δείτε.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί αυτό άραγε; Επίσης, γνωρίζει κανείς αν το ''Μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, υποβάλλεται σχετική αίτηση από τον εκπρόσωπο του συνόλου των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων΄΄ εννοεί ότι απαιτείται 100% συναίνεση ή ότι αναφέρει π.χ. το καταστατικό; Ρώτησα και το help desk με mail αλλά απάντηση δεν πήρα.

Link to comment
Share on other sites

Update

---

Ενημερώθηκα από πελάτη που ενδιαφέρεται για το εξοικονομώ για τα εξής:

- ΑΦΜ πολυκατοικίας απαιτείται σύσταση νομικού προσώπου

- Το ΑΦΜ μένει ενεργό υποχρεωτικά μέχρι την κατεδάφιση της πολυκατοικίας

- Μια φορά τον χρόνο θα πρέπει να περνάει ο λογιστής όλα τα παραστατικά και θα πρέπει να "κλείνουν" τα ποσά (έσοδα, έξοδα, αποθεματικό).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα  και  χρονια πολλα.

Σε   Πεα  οικοδομης   για  ΕΞ  τυπου Β .

1) Αναφέρει  ότι το ΠΕΑ θα αφορά  το τμήμα για τις κατοικίες. Το  Κοινόχρηστο τμημα ( εισοδος ,κλιμακοστασιο) ,  πρέπει  να περιγραφεί αναλυτικά ( τοιχοι , παραθυρα)  ή μπορούμε  απλά να βάλουμε το μισό U  στην επιφάνεια που χωρίζει τις κατοικίες  με το κοινόχρηστο ? 

2) Η  αλλάγή  του κουφώματος  της  εισόδου νομίζω  ότι  μπαίνει  στο Εξοικονομώ . Σωστα?

3) Ο ανελκυστήρας  πρέπει  να μπεί  στο ΠΕΑ  ?

 

Edited by moneftsis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.