Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόκτηση σχεδίων μετά κόπων και βασάνων


VlasP

Recommended Posts

Χαιρετώ την πολύπαθη κοινότητα.

Θα ήθελα τα φώτα σας μιας και η φύση και ο κλάδος της δουλειάς μόνο ευκολονόητος δεν είναι. 
Να με συμπαθάτε για τυχόν παρανοήσεις μιας και δεν γνωρίζω ορολογίες και λεπτομέρειες. 

Πριν απο 5 χρόνια είχα κάνει κάποιες νομιμοποιήσεις στο ακίνητο μου με αφορμή μια αλλαγή χρήσης σε επαγγελματική χρήση.

Είχα επιλέξει λοιπόν έναν μηχανικό (ας τον ονομάσουμε -Α-), παλιο οικογενειακό γνωστό. 

Φέτος λοιπόν έχω κινήσει διαδικασίες ώστε να δώσω αντιπαροχή το ίδιο ακίνητο σε έναν άλλον μηχανικό (ας τον ονομάσουμε -Β-) ο οποίος μου ζήτησε τα σχέδια- κατόψεις απο τον πρώτο μηχανικό Α, μιας και ο ίδιος δεν μπορεί να τις κάνει γιατί πρέπει να είναι πανομοιότυπα τα νούμερα και οι αριθμοί.

Μου είπε επίσης να μην αναφέρω ότι πρόκειται να το δώσω για αντιπαροχή και να του πω ότι απλά θέλω να κάνω μεταβίβαση. 
Απευθύνθηκα λοιπόν στον μηχανικό Α ύστερα απο 5 χρόνια, ζητώντας του ακριβώς τα σχέδια των νομιμοποιήσεων που είχε κάνει.

Η πρώτη γραμματέας μου είπε πως το θέμα θα διευθετηθεί εντός ημερών, ο δεύτερος γραμματέας μου ζήτησε 50€ για τις εργατοώρες που θα περνούσε στην Πολεοδομία (!), και για να μην μακρηγορώ, ο ίδιος ο μηχανικός Α ύστερα απο περίπου 3 μήνες που τραβάει αυτή η ιστορία μου ζητάει 400€ για να μου βγάλει μια βεβαίωση. Εγώ επιμένω να του εξηγώ ότι δεν θέλω βεβαίωση και θέλω απλώς τα σχέδια. 
Τα δε σχέδια ο μηχανικός Β μου εξήγησε ότι δεν είναι κόπος να τα εκτυπώσει καθώς τα εκτυπώνει μέσω του συστήματος του ΤΕΕ με ορισμένους κωδικούς που διαθέτει ο ίδιος. 
Τελικά, ο μηχανικός Α πέρα απο την κωλυσιεργία του, μου ζητάει Ε9, φωτοτυπίες απο ταυτότητα, συμβόλαιο σπιτιού, συμβόλαιο αγοράς, ώστε να ετοιμάσει υπεύθυνες δηλώσεις για να πάρω - σύμφωνα με τα λεγόμενα του - τα σχέδια και την δήλωση των αυθαιρέτων και μ' αυτόν τον τρόπο λέει, θα κλείσει η δήλωση. 

Οι απορίες μου είναι οι εξής: 
- Η διαδικασία να πάρω τα σχέδια αυτά είναι όντως μέσω του συστήματος ΤΕΕ; Δηλαδη είναι ζήτημα λεπτών; Ποια ακριβώς είναι η διαδικασία; Επίσης απο την στιγμή που αυτά τα σχέδια τα δικαιούμαι γιατί να χρήζει αμοιβής και δη 400€;; Όταν λέει ότι "θα κλείσει η δήλωση" τι ακριβώς εννοεί; Δεν είναι ήδη "κλεισμένη" η δήλωση με τις νομιμοιποιήσεις;

Όπως καταλαβαίνετε, δεν με έχει βοηθήσει καθόλου ο μηχανικός ώστε να καταλάβω, όσες φορές κι αν τον έχω ρωτήσει συνεχίζει το τροπάριο του και δεν βγάζουμε άκρη, πέρα απο την απίστευτη καθυστέρηση που αυτομάτως καθυστερεί και την άλλη διαδικασία της αντιπαροχής κλπ κλπ 

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. 

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός Β μου εξήγησε μόνο αυτό που αναφέρω παραπάνω ότι όλη αυτή η διαδικασία υποτίθεται ότι είναι θέμα ωρών μέσω του ΤΕΕ κι ότι κωλυσιεργεί επίτηδες ο μηχανικός Α για να πάρει χρήματα. Είναι γνωστή η κακή φήμη του μηχανικού Α παρεμπιπτόντως. 

Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, VlasP said:

....

- Η διαδικασία να πάρω τα σχέδια αυτά είναι όντως μέσω του συστήματος ΤΕΕ; Δηλαδη είναι ζήτημα λεπτών; Ποια ακριβώς είναι η διαδικασία; Επίσης απο την στιγμή που αυτά τα σχέδια τα δικαιούμαι γιατί να χρήζει αμοιβής και δη 400€;; Όταν λέει ότι "θα κλείσει η δήλωση" τι ακριβώς εννοεί; Δεν είναι ήδη "κλεισμένη" η δήλωση με τις νομιμοιποιήσεις;

....

κάποιος χρωστάει πιθάνα σε κάποιον κάτι.

Βάλε να συνεννοηθούν μεταξύ τους διότι αυτά που μεταφέρεις εδώ πιθανά είναι διαφορετικά απ ότι κατάλαβες

 

Ούτε μπορούμε να κάνουμε γενικά δίκες απόντων Μηχανικών. Ούτε είναι επιτρεπτό.

Το θέμα κλειδώνει μέχρι να το δει ο αρμόδιος συντονιστής της ενότητας.

Link to comment
Share on other sites

Πριν 5 χρόνια για την τακτοποίηση ίσχυε ο ν. 4178/13. Πρώτο και κύριο, τι συμφωνητικό υπογράψατε και τι ακριβώς ανέφερε. Αν το συμφωνητικό ανέφερε ότι θα φτάσει τη δήλωση μέχρι την υπαγωγή τότε τα σχέδια δεν τα ετοίμασε και θα τα ετοιμάσει τώρα προκειμένου να φτάσει τη δήλωση σε οριστική υπαγωγή. Αν όμως η συμφωνία ήταν ολοκλήρωση δήλωσης τότε ο πρώτος μηχανικός δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία. Κατά τα άλλα, αν δεν έχει ανεβάσει στο σύστημα σχέδια προφανώς δεν είναι υπόθεση λεπτού διότι πολύ απλά σχέδια δεν υπάρχουν προκειμένου να εκτυπωθούν. Αυτά σε γενικές γραμμές. Εξηγήσεις θα λάβεις από τον πρώτο που του ανέθεσες τη δουλειά και από τον δεύτερο που θα ωφεληθεί εμμέσως από την δουλειά του πρώτου. 

υγ. Μιας και αναφέρθηκες ότι ο Α έχει κακή φήμη, εξήγησέ μου πως γίνεται να πας σε κάποιον που ξέρεις ότι έχει κακή φήμη

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.