Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύστημα συντεταγμένων γραμμής αιγιαλού


Recommended Posts

καλημέρα συνάδελφοι. πήρα πρόσφατα ένα αντίγραφο σχεδίου του καθορισμού της γραμμής αιγιαλού-παραλίας σε μια περιοχή πλησίον των Αγ.Θεοδώρων Κορινθίας, το οποίο είναι σε HATT. ο χαρακτηρισμός έγινε το 78, τα δε σχέδια-εισηγήσεις της επιτροπής έγιναν το 1960.

έχει κανένας εμπειρότερος συνάδελφος εικόνα για το τι ΗΑΤΤ είναι (παλιό, νέο, μικρό, μεγάλο κλπ)??

αν θεωρήσω οτι είναι νεο hatt και "πετάξω" απλώς δύο συντ/μές στο coords.gr τι σφάλμα μπορει να έχω?? μιλάμε για μια ζώνη που με ενδιαφέρει μηκους περίπου 40 μέτρων.

ευχαριστώ.

Υ.Γ. υπάρχει κάπου που να μπορούσα να ενημερωθώ λίγο καλύτερα για το θέμα των μετατροπών από τα "παλιότερα" συστήματα?? έχω ένα κενό γνώσεων για το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Πάρε τηλ. στην Κτηματική (27410-24172) και ζήτα το Γιώργο Σουλάντζιο (Α.Τ.Μ.). Αυτός θα σου διευκρινήσει την απορία σου. Εγώ που έκανα μετατροπή από ΕΓΣΑ σε ΗΑΤΤ τη ζώνη αιγιαλού παραλίας για διπλανή περιοχή, διαπίστωσα ότι αφήνοντας στο cood.gr την default επιλογή για μετατροπή σε ΗΑΤΤ είχα τα αποτελέσματα που περίμενα.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε Γιώργης

υπάρχουν εκτενείς αναφορές στο φόρουμ για συτήματα προβολής και μετασχηματισμού

ασφαλώς υπάρχει και πλούσια βιβλιογρφία

στην πράξη όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται σημαντικά

είναι δε τόσο πολλά που δεν γράφονται

διάβασε τα σχετικά στο φόρουμ

και τα ξαναλέμε καλύτερα τηλεφωνικά

Link to comment
Share on other sites

Γιώργη το Coords gr χρησιμοποιεί τα πολυόνυμα του ΟΚΧΕ για να μετατρέπει ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ87 και το αντίστροφο. Με αυτό τον μετασχηματισμό έχεις τυπικά μια ακρίβεια από 5 έως 25 cm. Εάν πρέπει να χαράξεις τον αιγιαλό, την καλύτερη δουλειά θα την κάνεις εάν βρεις στάσεις ή τριγωνομετρικά σημεία στο ίδιο HATT σύστημα (ενδεχομένως τα τριγ της ΓΥΣ να εξυπηρετούν) και με ένα GPS σύστημα να πατήσεις σε αυτά τα σημεία (>3) ώστε να γίνει ένας τοπικός μετασχηματισμός. Έτσι θα χαράξεις τον αιγιαλό με την ακρίβεια που έχουν τα τριγωνομετρικά μεταξύ τους και έχεις και έλεγχο.

Link to comment
Share on other sites

η αλήθεια είναι οτι είναι πονεμένη ιστορία τα διαγράμματα αιγιαλού. σε μια εργασία μου που έκανα εφαρμογή βρήκα τέρατα. συνήθως πάνω στα διαγράμματα υπάρχουν εξασφαλίσεις από σταθερά σημεία τα οποια σπάνια συμπίπτουν με τις συντεταγμένες των κορυφών που είτε υπάρχουν γραμμενες είτε τις εξάγεις γραφικά...αν από το coords.gr υπάρχει μέση ακρίβεια 15cm θεωρώ οτι είσαι καλά...αφου πραγματοποιήσεις έλεγχο επιτόπου πρώτα για να ελέγξεις την ακρίβεια του διαγράμματος

Link to comment
Share on other sites

εντάξει ρε παιδιά, τα 15 εκατοστά είναι αμελητέα για την δουλειά που θέλω (να τοποθετήσω ένα οικόπεδο πάνω στην γραμμή).

Αλλά όταν μιλάς για σημεία και τέρατα ρε napoleon τι εννοείς, για τι μεγέθη μιλάμε???

ευχαριστώ σε όλους

Link to comment
Share on other sites

σε ένα διάγραμμα είχε τυπωμένες συντεταγμένες κορυφών αιγιαλου, έφερα το διάγραμμα βάση των συντεταγμένων και όταν ραπορτάρισα τα σημεία άλλα ήταν κορυφές παραλίας άλλα ήταν κανα μέτρο μετακινημένα απο το σχέδιο..

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν, επειδή μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους συνάδελφους. επειδή έχω έναν ορθοφωτοχάρτη που είναι πολύ καλά τοποθετημένος, μιας και έχω τριγωνομετρικά πολύ κοντά, έκανα ένα πρόχειρο τσεκάρισμα και μου προκύπτει μια στροφή που μου δίνει μια απόκλιση στο ένα όριο περίπου 30 εκ (τρίχες για την δουλειά που το θέλω....) και στην άλλη περίπου μέτρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.