Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: 3.384 αιτήσεις εντάχθηκαν σήμερα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου


Engineer

Recommended Posts

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίστηκε σήμερα με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021, με προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του τρέχοντος προγράμματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:40 π.μ. Υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29,4 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται γύρω στα 21.250 ευρώ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:48 π.μ.. Υποβλήθηκαν 4.729  αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

Συστήνεται στους μηχανικούς να μην σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, για να διασφαλιστεί η ταχεία ανταπόκριση του συστήματος του Building Cert.

Ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Για το νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σήμερα ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α’ εξαμήνου του 2021».

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»  -που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης- συνεχίζεται στις 18 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Στην Στερεα Ελλάδα έγινε .......... Είναι δυνατόν η Πελοπόννησος με όποιες καθυστερήσεις να μπαίνει στο buildingcert και η Στερεα Ελλάδα όχι από 10:04!!!!! Το ίδιο σύστημα είναι.

Έχει ξεκάθαρα γίνει κλοπή του κόπου μας και των ανθρωπων που νόμιζαν ότι θα είναι δίκαιο. Γιατί ήταν το πιό άδικο ΕΚΟ από όλα. Είναι αλητεία κάποιος να κάνει reload και όλα καλά και κάποιος να πατά μάταια το πλήκτρο 30 λεπτά. Και ο δεύτερος μπορεί να έφτασε πιό γρήγορα σε εκείνο το σημείο. Είναι αλητεία. Τουλάχιστον πρόπερσυ υπήρχε κατα έκπληξη η ευθυξία να βγούν και να πούν ότι όλοι θα μπούν και να βρούν λεφτα άμεσα. Και τότε ποιό ήταν το πρόβλημα, ότι τελείωσαν γρήγορα τα λεφτα αλλά ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΟ BUILDINGCERT. ΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ. Ο κ. Χατζηδάκης περιορίστηκε να μας πεί ότι σε 6 μήνες θα ξανακάνει ανακοινώσεις και θα βάλει και Α/Γ ώστε οι πλούσιοι να φθάνουν τίς 70000Ε. Αυτό ήταν θράσος, αντί να βρεί λεφτά άμεσα. 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Το πιο απλό πράγμα θα μπορούσε να κάνει ΤΩΡΑ για να βγει όπως όπως το φετινό. Άνοιγμα 1 περιφέρειας τη μέρα και μέχρι να διατεθούν οι πόροι ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ BUILDINGCERT για την έκδοση ΠΕΑ.

Ασπιρίνη θα μου πείτε αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. 

Άντε μην κάνω αιτήσεις με click away!!!

Edited by becoming_i
Link to comment
Share on other sites

1. Δεν νομίζω ότι οι καθυστερήσεις του buildingcert οφείλνται στους μηχανικούς που εκδίδουν ΠΕΑ τη τελευταία στιγμή. Οφείλεται σε έλειψη οργάνωσης του Υπουργείου

2. Από τη στιγμή που το buildingcert έχει πρόβλημα ας ανεβαίνει το ΠΕΑ σε μορφή pdf  και ας γίνεται ο έλεγχος εκ των υστέρων

3. Κανονικά θα πρέπει να τοποθετηθεί το συλλογικό όργανο των μηχανικών το ΤΕΕ ΥΠΕΡ των μηχανικών....γιατί οι κόποι μας, οι μελέτες μας και όλοι μας η προσπάθεια μοιάζει να ακυρώνεται.....

 

Link to comment
Share on other sites

Από την ανακοίνωση του Υπουργού:

"Συστήνεται στους μηχανικούς να μην σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, για να διασφαλιστεί η ταχεία ανταπόκριση του συστήματος του Building Cert",

καταλαβαίνει κανείς, πως αναφέρεται σε Μηχανικούς που προσπαθούν να εκδώσουν Π.Ε.Α. για τις ανάγκες του "Εξοικονομώ". Μα είναι δυνατόν? Να το κάνει τι, εκείνη τη στιγμή ο Μηχανικός το Π.Ε.Α.? Όλοι γνωρίζουμε πως απαιτείται αρκετή εργασία ακόμα ώστε να ολοκληρωθεί η Πρόταση και να είναι έτοιμη για υποβολή. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως, αρκετές Περιφέρειες με προεξάρχουσα αυτή της Αττικής, είχαν ήδη τελειώσει τις υποβολές (και άρα το "σύστημα" θα έπρεπε να είχε καλύτερες επιδόσεις) πως δικαιολογείται αυτή η άθλια κατάσταση? Μήπως ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι και τα "συστήματά τους"? Τι γνώμη έχει η ηγεσία του φορέα που, σύμφωνα το καταστατικό του "...φροντίζει για... την προαγωγή και προστασία του κύρους των μελών του..." για όλα αυτά? 

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει νομικό τμήμα του ΤΕΕ να ζητήσει επέμβαση εισαγγελέα ώστε να ανοιχτούν όλες οι αιτήσεις? Να δούμε συμβούλους-χειριστές-ip κατατεθειμένων αιτήσεων ? 

Link to comment
Share on other sites

Είναι τουλάχιστον προσβλητική για την νοημοσύνη μας η αιτιολόγηση για την αδυναμία του buildigcert να ανταποκριθεί.... 

Θα ήταν τιμιότερο να μην πουν τίποτα.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.