Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με ΠΕΑ σε κτίριο με προεγκατεστημένα φ/β στο εξοικονομώ


Recommended Posts

Πραγματοποιώντας την λήψη του ΠΕΑ στο εξοικονομώ παρουσιάστηκε πρόβλημα γιατί δεν λάμβανε τα στοιχεια βελτίωσης σωστά και εβγαζε μνμ 

"Το A Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης δεν περιέχει στοιχεία αναβάθμισης, απαραίτητα για τον έλεγχο επιλεξιμότητας".

Το θέμα είναι ότι τα στοιχεία βελτίωσης τα έπαιρνε σε αυτά με φ/β. Η πρόταση δεν έχει εγκατάσταση φ/β αφου το κτίριο έχει ήδη εγκατεστημένα φ/β.

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικα με αυτό το πρόβλημα?

Φαίνεται ότι το σύστημα δεν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη φ/β στο αρχικό κτίριο και επειδή το βλέπει στο σενάριο 1 το λαμβάνει σαν παρέμβαση.

problem.JPG

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, dkondilis said:

 πρόταση δεν έχει εγκατάσταση φ/β 

Φαίνεται ότι το σύστημα δεν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη φ/β στο αρχικό κτίριο και επειδή το βλέπει στο σενάριο 1 το λαμβάνει σαν παρέμβαση.

Πώς μπορεί να συμβαίνουν όλα που λες? Αφού λες ότι το βλέπει στο σενάριο 1 , πως λες ότι δεν είναι παρέμβαση? Τότε τι δουλειά έχει στο σενάριο 1?

Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο όπως ανέφερα έχει ήδη φ/β οποτέ το αρχικο κτίριο στην μελέτη υπολογίζεται με συνεισφορά ΑΠΕ για την κατάταξη. Χρησιμοποιώ το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ αντιγράφω το αρχικό μου κτίριο για να φτιάξω το σενάριο μου, να αλλάξω δλδ τα κουφώματα απο ξύλινα σε αλουμίνια, να βάλω την θερμοπρόσοψη με θερμοπερατότητα βάση ΚΕΝΑΚ και να προσθέσω και ένα κλιματιστικό.

Τα φ/β υπάρχουν ήδη στο σενάριο γτ είναι εγκατεστημένα και στο αρχικό κτίριο και είναι λογικό γτ αν τα αφαιρέσω (κάτι που έκανα απο περιέργεια) το κτίριο του σεναρίου βγαίνει χωρίς συνειδφορα ΑΠΕ. και τελικά εχεις ένα κτίριο του 1970, όπως αυτό, να εχεις κάνει ολική ανακαίνιση με όλα σύμφωνα με ΚΕΝΑΚ και να μην ανεβαίνει κατηγορία (Ζ->Ζ)

Για παράδειγμα αν είχα ηλιακό στο αρχικό κτίριο, στο σενάριο για τον υπολογισμό θα το αφαιρούσα? θα έκανε λάθος υπολογισμούς

Αν πάλι από τα 10 κουφώματα εκανα τα 5 αντικατάσταση στο σενάριο θα αφαιρούσα τα άλλα 5? όχι πάλι θα έκανε λάθος υπολογισμούς

Ετσί, αφου υπάρχει φ/β στο αρχικό κτίριο πως θα αφαιρεθει στο σενάριο? θα υπολογίσει οτι το κτίριο δεν έχει φ/β, άρα μιλάμε για άλλο κτίριο και το πιο πιθανο να υπάρξει και πρόστιμο.

Το buildingcert το διαβάζει-υπολογίζει σωστά το xml το παίρνει σωστά και η ενεργειακή αναβάθμισή είναι σωστή. Το πρόβλημα είναι θεωρώ στην πλατφόρμα εξοικονομώ ότι δεν κάνει έλεγχο από το xml αν τα φ/β είναι εγκατεστημένα στο αρχικό κτίριο. Αυτο τα βλέπει στο σενάριο και νομίζει οτι είναι παρέμβαση και ψάχνει μετά για 2 σενάρια ένα χωρίς και ένα με φ/β, κάτι το οποίο είναι λάθος.

Θα επικοινονήσω και με εξοικονομώ και με buildingcert, απλά ήθελα να δω αν έχει κάποιος αντίστοιχη περίπτωση με προεγκατεστημένα φ/β και εάν εγω κάνω κάτι λάθος στην μελέτη.

Ευχαριστώ συνάδελφοι εκ των προτέρων

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.