Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έκτακτη ενίσχυση επιστημόνων: Τηλεδιάσκεψη με επιστημονικούς συλλόγους για τα κριτήρια και το εύρος των δικαιούχων


Engineer

Recommended Posts

Το σχόλιο μου αφορούσε το γεγονός πως αναφέρεσαι ότι όσα διαρρέουν έχουν σκοπό να κόψουν αντιδράσεις, και η αντίδραση είναι να τσακωνόμαστε για ακόμα μία φορά μεταξύ μας. Δεν ήταν προσωπικό. 

Άμα θές και την δική μου τοποθέτηση, όυτ εγώ θέλω κάποιο επίδομα. Θα προτιμούσα να δωθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ 

 

Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, HaNotsri said:

Θα προτιμούσα να δωθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ 

 

Αν περιμένουμε να ενισχυθεί το ΕΣΥ από τον λογαριασμό του ΟΑΕΔ των Ε.Ε επιστημόνων κάτι δεν πάει καλά. 

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, dimitris11140 said:

26.667 .

Το νούμερο που έβγαλες είναι πολύ κοντά σε αυτό που είχε αναφέρει ο Στασινός για το πόσοι κάνουν δηλώσεις αυθαιρέτων, ή λίγο πριν ή λίγο μετά τις 30/9. (27.000)

Άρα το κομπιουτεράκι σου έχει κάποιο πρόβλημα.

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Οι δικηγόροι στρέφονται δικαστικά κατά ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ για τα 116 εκατομμύρια από τις εισφορές τους

Δυναμική αντίδραση ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας για τη διεκδίκηση των 116 εκατομμυρίων ευρώ που – όπως λένε- αγνοούνται και προέρχονται από εισφορές τους.

Οι δικηγόροι, εδώ και εννέα χρονιά πληρώνουν 120 ευρώ ο καθένας κάθε χρόνο για το συγκεκριμένο ταμείο, αλλά όπως λένε τα στοιχεία δείχνουν πως πολύ λίγοι ( περίπου 400) είναι αυτοί που έχουν λάβει το σχετικό επίδομα.

Η μη καταβολή (σε δικαιούχους) οδηγεί τους δικηγόρους στην διατύπωση της θέσης ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες από τον ΟΑΕΔ και τον ΕΦΚΑ σχετικά με αυτά τα χρήματα.

Πρόκειται για ένα ποσό άνω των 116.640.000€  το οποίο αναζητούν εναγωνίως οι δικηγόροι  και θέτουν προ των ευθυνών τους, τους διοικητές του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ.

Ειδικός λογαριασμός

Το ποσό αυτό όφειλε ο ΕΦΚΑ σύμφωνα με τους δικηγόρους  να είχε καταθέσει στον Ειδικό Λογαριασμού Ανεργίας των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ. Πράγμα που όπως φαίνεται δεν έχει γίνει και γι αυτό το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με απόφαση του ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ή άλλων ευθυνών των διαχρονικά υπευθύνων, τόσο για τη μη απόδοση των οφειλόμενων ποσών στον Ειδικό Λογαριασμό , όσο και για τη μη διεκδίκησή τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση πως το ΔΣ ζητεί  " την άμεση λογοδοσία από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για την τύχη των αποθεματικών του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ και των ενεργειών που τυχόν έχουν γίνει για την είσπραξη των πόρων του." Με την απόφαση του ο δικηγορικός σύλλογος, όχι μόνον ζητά να εξετασθεί που είναι τα χρήματα αυτά και ποιοι ευθύνονται γιατί δεν έχουν πάει στα αποθεματικά του συγκεκριμένου ταμείου, αλλά και την κατάργηση της εισφοράς των 120 ευρώ καθώς και της εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ που καταβάλλουν οι έμμισθοι δικηγόροι επί της αντιμισθίας τους

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας  ζητά:

"Την άμεση και εντός του 2020 επιδότηση των ασθενέστερων οικονομικά συναδέλφων με εισοδηματικά κριτήρια.

Την επαναρτίωση του ειδικού λογαριασμού με τα ποσά που οφείλονται από τον ΕΦΚΑ.

Την απόδοση των αποθεματικών κατ' αναλογία σε όλους τους επιστήμονες που τα έχουν καταβάλει."

πηγη: https://www.capital.gr/epikairotita/3503156/oi-dikigoroi-strefontai-dikastika-kata-oaed-kai-efka-gia-ta-116-ekatommuria-apo-tis-eisfores-tous

 

Επί της ουσίας, το δημοσίευμα μας ενημερώνει ότι ο λογαριασμός δεν έχει το ύψος των κεφαλαίων που θα έπρεπε και για αυτό γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια δημιουργίας γελοίων προϋποθέσεων, προκειμένου να τεθούν εκτός χορήγησης βοηθήματος όσο το δυνατόν περισσότεροι.

 

Link to comment
Share on other sites

παροδια βοήθειας ... δικα μας λεφτα ... απο το 2012 και μετα που καταργηθηκε το αφορολογητο εστω των 9000 ευρω γινεται εις βάρος ολών των ελ. επ. ληστεία ... ληστεία ηταν και οι εισφορες που μας ειχε επιβαλει ο βρουτσης στην κυβερνηση σαμαρα βενιζελου ... ληστεία ειναι και τα 650 τελος επιτιδευματος ... διαχρονικη ληστεια ηταν και η αυξηση των ασφαλιστηκων εισφορων αναλογα τα ετων ασφάλισης ... και τοσα αλλα μικροποσα που μας επιβαρινουν μεχρι και τα 5ευρα για τα πεα... ποσα απο αυτα θα επιστρεψουν και πότε σε εμας ;;; ποτέ .... αλλα τα πληρωνουμε ....ο πρωην προεδρος του ΤΕΕ και νυν καρναβαλος του συριζα ειναι μια εικονα τις συλλογικής μας ''αντιδρασης΄΄ ... καληνύχτα μας .... 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Οι δικηγόροι το παλεύουν, οι γιατροί δεν ασχολούνται και πολύ με τα καρναβάλια τους (ΙΣΑ) και οι μηχανικοί σύμφωνα με το Στασινό δεν έχουν ανάγκη από επιδόματα και δουλεύουν κανονικά (δηλώσεις Στάσιμου- με μ- στην πρώτη καραντίνα).

Όλα καλά, οι εποχές εναλλάσσονται κανονικά, ήλιος συνεχίζει να ανατέλλει και να δύει κατά τα προβλεπόμενα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ήθελα να δω να πέφτει η πρώτη αγωγή για έκθεση μηχανικού σε κίνδυνο όταν κάποιος από εμάς θα κολλήσει από πελάτη σε κάποια αυτοψία για αυθαίρετο ή εξοικονομώ ή σε κάποια υπηρεσία του κράτους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.