Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοπογραφικό διάγραμμα γηπέδου με αρχαίο κτίσμα


Skrats

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Πρόσφατα αποτύπωσα ένα γήπεδο μέσα στο οποίο υπάρχει ένα αρχαίο κτίσμα επιφάνειας περίπου 9τμ. Ο ιδιοκτήτης κατά δήλωση του έχει καλέσει την Αρχαιολογία η οποία δεν έχει εμφανιστεί ποτέ. Έχει τύχει σε κάποιον ανάλογη περίπτωση.

Ερωτήσεις:

Πως συντάσσεται το τοπογραφικό διάγραμμα,

Πως περιγράφουμε το κτίσμα;

Η επιφάνεια του αφαιρείται από αυτή του γηπέδου; 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

21 λεπτά πριν, Skrats said:

.... ένα αρχαίο κτίσμα επιφάνειας περίπου 9τμ. .....

....Ο ιδιοκτήτης κατά δήλωση του ....

λέγοντας αρχαίο.... τι εννοείς ? (εποχή, περίοδο .... ή κάτι)

και αφού δεν είναι κρυφό το "αρχαίο" και δεν έγινε η ανακάλυψη του τώρα..... είσαι σίγουρος ότι ο φερόμενος ιδιοκτήτης εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης του γεωτεμαχίου και δεν έχει απαλλοτριωθεί .... 

 

 

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Skrats Ξεκίνησε την έρευνα από εδώ και επιπρόσθετα να ρωτήσω με τη σειρά μου τι είδους "αρχαίο" είναι. Ανήκει στα αρχαία μνημεία (πολιτιστικά αγαθά που ανάγονται στους προϊστορικούς, αρχαίους, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους και χρονολογούνται έως και το 1830) ή στα "νεώτερα" μνημεία (πολιτιστικά αγαθά που είναι μεταγενέστερα του 1830);

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μοιάζει για λουτρό ρωμαϊκό ή βυζαντινό.

Βρίσκεται σε ένα γεωτεμάχιο ξεχασμένο πολύ μακρυά από δρόμο. Σίγουρα δεν έχει απαλλοτροιωθεί. Δεν έχει ασχοληθεί κανείς.

Edited by Skrats
Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης έχει έγγραφο ή κάποιο στοιχείο ότι ενημέρωσε την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων ; Ή το είπε στο μιλητό στο φύλακα που απολύθηκε ;

Link to comment
Share on other sites

Σαν γνώμη θα το πω (και πρέπει ο ίδιος να επαληθεύσεις) βάσει της λογικής, θεωρώ ότι ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να καλέσει την αρμόδια υπηρεσία (νομίζω εφορεία Βυζαντινών ή όπως έχει μετονομαστεί) προκειμένου να  αποφύγει μπλεξίματα με το νόμο, για να χαρακτηρίσει εγγράφως το μνημείο. Το τοπογραφικό μάλλον θα πρέπει να περιμένει, εκτός και αν μιλάμε μόνο για αποτύπωση αλλά και πάλι είναι ρίσκο να γράψεις από μόνος σου κάτι που να χαρακτηρίζει το μνημείο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μίλησα ο ίδιος με τον Προϊστάμενο της Αρχ. Υπηρεσίας και μου ανέφερε ότι  δεν είναι καταγεγραμμένο και απλά προστατεύεται από τον Νόμο για τα αρχαία μνημεία άνω των 100 χρόνων. Το γήπεδο και το κτίσμα θεωρούνται  ιδιοκτησία του εντολέα μου και μπορώ να προχωρήσω στο ΤΔ. Δεν απέκλεισε βέβαια το γεγονός στο μέλλον να πραγματοποιηθεί κάποια απαλλοτροίωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.