Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαθέσιμη η εφαρμογή του gov.gr για smartphones


Engineer

Recommended Posts

Η mobile εφαρμογή του gov.gr είναι πλέον διαθέσιμη και για smartphones ως αυτόνομη εφαρμογή, αρχικά στην πλατφόρμα του Android.

Όπως και στη web έκδοση, η εφαρμογή παρέχει όλες τις υπηρεσίες της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου που υπολογίζονται μέχρι σήμερα σε περίπου 700, κάνοντας περιττή την επίσκεψη του πολίτη σε κάποια δημόσια υπηρεσία ειδικά εν μέσω πανδημίας. Πλέον και από την ευκολία του smartphone, ο χρήστης μπορεί να εκδόσει υπεύθυνες δηλώσεις και εξουδιοδοτήσεις, δηματολογικά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά, να ενεργοποιήσει την άυηλη συνταγογράφηση κ.α.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, στόχος είναι ο αριθμός των διαθέσιμων υπηρεσιών να φτάσει τις 1000 το αμέσως επόμενο διάστημα,. Πολύ σημαντική θεωρείται η ενεργοποίηση του μηχανισμού ραντεβού για την πραγματοποίηση του εμβολίου Covid-19 από τον επόμενο μήνα. 

Screenshot_20201220-214901_Govgr.jpg.721623bcc832b9e8f1c2340f38b316eb.jpgScreenshot_20201220-205431_Govgr.jpg.1558ca7e4b69ad95915d2383deff7d46.jpgScreenshot_20201220-205541_Govgr.jpg.1c5b2d28a0f63ac32aa9c7fd94df8cf3.jpg

Με μια πρώτη ματιά, το gov.gr app είναι στην ουσία η responsive web έκδοση σε μορφή εφαρμογής, χωρίς να γίνεται κάποια χρήση χαρακτηριστικών της πλατφόρμας όπως αυθεντικοποίηση με βιομετρικά χαρακτηριστικά ή παραλαβή εγγενών ειδοποιήσεων.  Για την πρώτη περίπτωση, η πρόσβαση στο λογαριασμό γίνεται με τα στοιχεία σύνδεσης που διαθέτει ο χρήστης στο TaxisNet ή από το e-banking κάποιας από τις 4 συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank) ενώ η ενημέρωση του χρήστη γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο των SMS. Ακόμα οι πολίτες μπορούν να ανταλλάσσουν ηλεκτρονικά έγγραφα μέσω των θυρίδων τους, καθώς επίσης και να ελέγχουν τη γνησιότητά τους μέσω των κωδικών QR που φέρουν.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κυκλοφορία της εφαρμογής και για iPhone.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όμως μας ζητά να αποθηκεύσουμε όνομα και κωδικό τραπέζης? Δεν είναι επικίνδυνο?

Link to comment
Share on other sites

On 21/12/2020 at 11:24 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

Γιατί όμως μας ζητά να αποθηκεύσουμε όνομα και κωδικό τραπέζης? Δεν είναι επικίνδυνο?

Μπορείς να μπεις και με taxis.net. Δεν αποθηκεύει κωδικό η εφαρμογή (προαιρετικά, το κάνει το κινητό σου για να μην πατάς τον κωδικό κάθε φορά). Τα υπόλοιπα δεδομένα σου είναι τα online που έχεις ήδη στο taxis.net εδώ και χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.