Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών


Recommended Posts

Χαιρετώ (μετά από καιρό) τους συν-φορουμήτες.

Θέλω να ρωτήσω το εξής:

 

Αν προσληφθώ με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε μια επιχείρηση, ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών προκύπτει με βάση τον μικτό μισθό που θα παίρνω ή με βάση τον καθαρό (= μικτός - κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία)?

 

Και κάτι ακόμη: Αν τελείωσει η σύμβαση και μετά θέλω να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας - Α.Π.Υ. υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Επίσης, θα μπορώ τότε να πάρω πχ την επιδότηση του Ο.Α.Ε.Δ. για νέους επαγγελματίες?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Από το μικτό σου μισθό, ο εργοδότης σου αφαιρεί τις συνολικές κρατήσεις. Οπότε εσύ παίρνεις στα χέρια σου τα καθαρά σου χρήματα, χωρίς να έχεις περεταίρω οφειλές προς οποιονδήποτε. Τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνεται. Οπότε ρώτησέ το και διασαφήνησέ το.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση είναι ΝΠΙΔ μπορείς παράλληλα να δουλεύεις και έξω από αυτή με ΑΠΥ. Αν δε θέλεις, τότε τελειώνοντας η σύμβασή σου, μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε ( είτε άλλη σύμβαση, είτε εργασία με ΑΠΥ).

Όσο για το τρίτο σου ερώτημα, έχω την εντύπωση ότι το επίδομα το δικαιούσαι για τη χρονιά που κάνεις έναρξη επιτηδεύματος (π.χ. το επίδομα για το 2009, το δικαιούσαι αν ανοίξεις βιβλία στην εφορία το 2009)...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.