Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή μεσοτοιχίας σε εξ αδιαιρέτου


Giorgos2077

Recommended Posts

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους !

Η διάταξη αυτή που είναι σαφώς κακογραμμένη και με multi-copy-paste μπήκε τρεις φορές στο νόμο, αργά ή γρήγορα θα υποστεί κούρεμα όταν ο συντάκτης της, άπειρος δικηγόρος κολεγίου, θα την πάρει πίσω με τροποποίηση ειδικά γι' αυτούς τους τοίχους. Και αυτό γιατί έρχεται σε πλήρη και ευθεία αντίθεση με την παράγραφο 1 του άρθρου 9 για τη δουλεία διόδου (ενότητα ακαλύπτου), όπου η ποινή της παράβασης είναι η ακυρότητα πράξεων.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι ο άνθρωπος που ρώτησε μίλησε για "μεσοτοιχία" και κακός ειπώθει αυτός ο όρος, γιατί δεν είναι μεσοτοιχεία, το είδα μετά. Μιλάει για τοίχο νομίζω εντός οικοπεδου, ενός οικοπέδου, ο οποίος μάλλον χωρίζει αυλές με αποκλειστική χρήση μιας και άλλης μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας. Μάλλον διαμερισματα ισογείου εντος του ίδιου οικοπέδου. Νομίζω στο σημείο αυτό καλά θα έκανε να μας διευκρινήση, πόσο θέλει να υψώσει αυτόν τον τοίχο. Και τι υψος έχει αυτός ο τοιχος σημερα.

Link to comment
Share on other sites

Το οικόπεδο είναι εξαδιαιρετου και υπάρχουν δύο κάθετες ιδιοκτησίες χωρισμένες με ένα τοιχάκι ύψους ενός μέτρου. Δεν υπάρχουν κοινοί χώροι. Θα θέλαμε αν γίνεται να αυτονομηθούν λίγο τα σπίτια μειώνοντας την οπτική επαφή μεταξύ των δύο σπιτιών. Αυτό θα απαιτούσε να υψωθεί το τοιχάκι σε τελικό ύψος τουλάχιστον 1,8m. Ίσως ο όρος "μεσοτοιχία" να ήταν άστοχος μια και δεν γνωρίζω επακριβώς την ορολογία. Αυτό που καταλαβαίνω από τα προαναφερθέντα είναι ότι ακόμα και με συμφωνία μεταξύ των δύο ιδιοκτητών το διαχωριστικό απαγορεύεται να υψωθεί πέραν του 1,5m. Και μάλιστα ότι η απαγόρευση δεν αφορά μόνο τοίχο αλλά οποιαδήποτε διαχωριστική κατασκευή. 

Link to comment
Share on other sites

αυτό που δεν ξέρω είναι να χτίσετε ένα ελαφρύ διαχωριστικό και να δημιουργήσετε το χώρισμα στο ύψος που επιθυμείτε.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, Arche said:

αυτό που δεν ξέρω είναι να χτίσετε ένα ελαφρύ διαχωριστικό και να δημιουργήσετε το χώρισμα στο ύψος που επιθυμείτε.

Εννοείτε πως αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο τότε μπορεί να υψωθεί άνω του 1,5m; 

Link to comment
Share on other sites

καλά να είστε Giorgos και καλώς ορίσατε, μην ξεχνάτε ρωτάτε στο michanikos.gr θέματα που απασχολούν Μηχανικούς, το forum μας βοηθαει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.