Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bιομηχανικό Δάπεδο


 

Recommended Posts

Καλησπέρα 

Σε  δάπεδο πυλωτής  θέλουμε να  βάλουμε  βιομηχανικό δάπεδο.  Για  το βιομηχανικό δάπεδο  το ερώτημα είναι αν υπάρχει τεχνική προδιαγραφή η οποία να απαντάει στα παρακάτω  ερωτήματα:

Τοποθετείται   μόνο  κατά την κατασκευή   ή είναι τεχνικά   ορθό   να τοποθετηθεί και αργότερα?  Το κτίριο είναι 8 ετών.

Ποιο είναι  το σωστό πάχος ? Αυτό εξαρτάται και από τα φορτία , πιθανότατα  θα πρέπει να υπάρχει πίνακας.

Σε όλα τα παραπάνω  δόθηκαν διαφορετικές απαντήσεις από συνεργεία  επομένως το  ερώτημα είναι αν   γνωρίζει κάποιος  αν  υπάρχει   σχετική    τεχνική  οδηγία-προδιαγραφή.

Ο  Π. Μηχανικός  που έχτισε το κτίριο δεν τοποθετήθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Υπάρχει η τεχνική οδηγία 4 του ΣΠΜΕ για δάπεδα από σκυρόδεμα. Είναι ιδιαιτέρως ελλειπής, προσωπική μου γνώμη. Καλό κανονιστικό ελληνικό κείμενο δεν υπάρχει. Μπορεί να γίνει και μετά την κατασκευή του κτιρίου το βιομηχανικό δάπεδο. Προσοχή, αν υπάρχει υπόγειος χώρος έχουν προβλεφθεί τα φορτία για την πλάκα οροφής υπογείου? Το θέμα των βιομηχανικών δαπέδων είναι μεγάλο, επιγραμματικά:σύνθεση σκυροδέματος, πρόσμικτα, πάχος πλάκας, οπλισμός, βλήτρα, αρμοί, συντήρηση. Η τεχνική οδηγία που προανέφερα δυστυχώς απλά "ακουμπάει" τα παραπάνω, δεν αναλύει σε βάθος σχεδόν τίποτα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.