Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέος μηχανικός-Πρώτη εργασία-Μπλοκάκι και φορολογία


electrical7

Recommended Posts

Ακριβώς αυτό είναι. Σύμβουλος του κράτους, ούτε καν των μελών του.

Επίσης υπάρχει μια διάκριση μεταξύ εκτίμησης του κόστους του project και της διαπραγμάτευσης. Η εκτίμηση είναι αντικειμενική διαδικασία και θεωρητικά τουλάχιστον διδάσκεται. Η διαπραγμάτευση είναι κάτι άλλο και εμπεριέχει και παράγοντες που είναι έξω από το αντικείμενο της επιστήμης.

Ποιος είπε με 550 ευρώ να αναλάβεις και ευθύνες; Η δουλειά του μηχανικού δεν είναι μόνο οι ευθύνες. Είναι και η γνώση. Αν ο μισθός είναι 550 ευρώ, αξίας 550 ευρώ θα είναι και οι γνώσεις που θα συνεισφέρεις στο project. Τις συνεισφέρεις και γεια σας.

Δεν είπα ότι δεν χρειάζεται το Autocad πουθενά, αλλά ότι μπορεί να δουλέψει ένας μελετητής και χωρίς να το κάνει εντελώς μόνος του και αυτό. Μπορεί να έχει ένα άτομο στον υπολογιστή και να του δίνει εντολές δοκίμασε αυτό, κάνε το άλλο, την ώρα που ο ίδιος αξιολογεί τα αποτελέσματα και σκέφτεται τα επόμενα βήματα. Αλλιώς ο χρόνος του δεν αξιοποιείται σωστά.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
On 4/1/2021 at 3:54 ΜΜ, electrical7 said:

Ο εργοδότης μου ανέφερε πως στην αρχή με τα 550 ευρώ θα δυσκολευτώ και θα χρειαστώ οικονομική στήριξη από τους γονείς μου. Μετά μου λέει θα είσαι μια χαρά. Δηλαδή θα ειμαι μια χαρά με 100-200 ευρώ παραπάνω; Μήπως με τις επιστροφές στο τέλος του χρόνου βγαίνει κανένα χιλιάρικο; Αλλιώς με κοροιδεύει..

Επίσης 550 ευρώ παίρνουν όσοι κάνουν δουλειές απολυτηρίου λυκείου. Ε όχι δεν το δέχομαι. Δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή για έναν μηχανικό πέρα από μπλοκάκι;

δυστυχώς μπορεί να χρειαστεί ενα διάστημα και αμισθί ακόμα να σου πουν να πας κάποιοι γιατι πολύ απλά δεν έχεις προϋπηρεσία καμία. Οπότε τα 550 ναι μεν είναι λίγα, αλλά απο κάπου ξεκινάς. Δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές. Μην συγκρίνεσαι με τον απόφοιτο Λυκείου. 

Link to comment
Share on other sites

Αν η συνεισφορά σου στη δουλειά είναι τόσο μικρή που να μη δικαιολογεί αμοιβή, τότε γιατί σε προσλαμβάνουν;

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τι έκανες παληκάρι;
Έπιασες με τα 550 καθαρά ΙΚΑ;

Και αν ναι, μετά από 5 μήνες ακόμα τόσα σου δίνουν;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.