Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χώρος αναμονής ΑΜΕΑ


Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Σε κοινόχρσητο κλιμακοστάσιο έχω δύο λύσεις για θέση αναμονής ΑΜΕΑ.

Η δεύτερη λύση είναι κατα 99 τα εκατό σωστή.

Στη πρώτη θεωρώ ως θέση αναμονής  τα 8/15 του μήκους πλατυσκάλου(1,50Χ1,50) και υστέρα βάζω την είσοδο,διότι με βάση τον κανονισμό πυροπροστασίας οι ανελκυστήρες δε λογίζονται στις οδεύσεις διαφυγής οπότε μία θεσή στάθμευσης αμεα εκεί δεν εμποδίζει σε περίπτωση πυρκαγιάς  αυτή είναι και μία βασική προυπόθεση από το ΝΟΚ.

Ποιά η γνώμη σας?
 

 

Καταγραφή5.JPG

Καταγραφή6.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για τη δεύτερη λύση έκανες πολύ σωστή τοποθέτηση. Αν και κάποιοι ελεγκτές σε ΥΔΟΜ δεν την δέχονται, πολεοδομικά είναι σωστή και προσωπικά την χρησιμοποιώ στις μελέτες μου. 

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να μη δεχθούν και τη δεύτερη λύση θα αλλάξω επάγγελμα!Το θέμα είναι ότι η πρώτη λύση που ανέβασα είναι δεκτή από μία ΥΔΟΜ στην αττική,πιο συγκεκριμένα την είδα σε έναν κατασκευαστή με τον οποίο επικοινώνησα και μου το επιβεβαίωσε .Το πρόβλημα δυστυχώς είναι πάλι στο νόμο,διαβάζα το τεύχος τεχνικών οδηγιών για αμέα που βγήκε τον ιουλιο στο οποίο έλεγε ότι οι ανελκυστήρες δεν χρησιμοποιόνται σε έκτατες περιπτώσεις ως οδεύσεις διαφυγής το οποίο επιβεβαιώνεται και στον κανονισμό πυροπροστασίας,χώρος αναμονής αμέα είναι ένας κλειστός προσβάσιμος χώρος σε περίπτωση εκτάτων αναγκών?(αυτό έχω καταλάβει),οπότε εφόσον δεν εμποδίζεται ο διαφυγή ισχύει και το πρώτο σκάριφημα που ανέβασα!

Link to comment
Share on other sites

Έπειτα από επίσκεψη μου σε υ.δομ,και οι δύο λύσεις που ανέβασα είναι απόδεκτές!Η μοναδική προυπόθεση για θεώρηση χώρου αναμονής αμέα είναι να μην εμποδίζει τη διέλευση διαφυγής προς το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο!Οι ανελκυστήρες δεν υπολογίζονται ως χώροι διαφυγής σε έκτατες περιπτώσεις!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.