Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργοποιείται η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου από 1η Ιανουαρίου 2021


Engineer

Recommended Posts

Μπηκα και γω μια βολτα αλλα την επιλογη για το πιστοποιητικο δε τη βρηκα! Επισης στο κουτακι με την επιφανεια για ποια επιφανεια αναφερεται?? του οικοπεδου η του κτισματος? ιδου η απορια!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 132
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα καλη χρόνια χρόνια πολλά. 

Να καταλάβουμε λίγο 

Τακτοποιηση 4178,4014 οριστική  υπαγωγή πριν πχ  5 χρόνια.Πρεπει να γίνει τώρα η ταυτότητα η κατα την μεταβίβαση?

Ομοίως Τακτοποιηση που τρέχει τώρα πχ Αυγούστου 2020 4495 ,πρέπει να γίνει η ταυτότητα  τώρα η κατά την μεταβίβαση?

Κληρονομια πχ τον Φεβρουάριο του 2021 υποχρεούται να κάνει ταυτότητα κατα την συμβολαιγραφικη πράξη της? 

Τέλος από το manual που έριξα μια ματιά, η δουλειά είναι αρκετή. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να μαζευτούν είναι αρκετά. Εγώ θέλω να δώ τι θα γίνει κάποιοι που δήλωναν αυθαίρετα μετά το 11 σαν προ 1975 και προ 83 και προ 04 κτλ στον γεωγραφικό εντοπισμό τι θα κάνουν....(θα μου πείς δειγματοληπτικά ελέγχονται πάλι).... Οι δηλώσεις θα έχουν λάθη πολλά ,το ίδιο και οι βεβαιώσεις. Και δεν μιλάω για τα  μικρά λάθη (τυπου πολεοδομικές παραβάσεις-ΚΑΤ3 κτλ) , αλλά τα  ΜΕΓΑΛΑ .Θεωρώ  λοιπόν θα πρέπει να βάλουν διορθωτικούς μηχανισμούς(με αντίστοιχη πχ προσαύξηση οικονομική πχ 10-20-30%)  αλλιώς τα λάθη θα συνεχιστούν. Επίσης στα αυθαίρετα μετά το 2011 (και μην μου πείτε για Α/Φ ,υπάρχει το earth και φαίνονται ολα) μηδέν ανοχή.

Τον 4014 γτ δεν τον αναφέρουν οέο???????????Τον πήρε το ποτάμι της λήθης

 

Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα ,τυπου πχ Τακτοποιηση με 4178 μονο κατ 3 που δεν υποχρεούταν κάτοψη, η πχ που είχε δοθεί βεβαιωση μη αυθαιρεσιων,και έχει πχ διαφορετικά κουφώματα η διαφορετική διαρρύθμιση ,θα απαιτείται κάτοψη (καθώς δεν συνάδει με την Ο.Α) γιατί αν ναι τότε μόνο τα καινούργια κτήρια και ένα ποσοστό 70% από τις τακτοποιησεις δεν θα χρειαστεί νεα αρχιτεκτονικα. 

Τέλος όσοι είχαν πχ διαφορετικά κουφώματα και έχουν βεβαιωση  4495 εξαίρεσης θ)  η βεβαιωση μη αυθαιρεσιων τι θα γίνει?Θα μπορούν να δηλώσουν εκ των υστέρων η θα βγάλουν μια ΕΕΜΚ πχ 

 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι θα πρέπει να μην υπάρχει η παραμικρή πολεοδομική παράβαση προκειμένου να εκδοθεί ταυτότητα κτηρίου.

Όλα τα ακίνητα που έλαβαν βεβαίωση μεταβίβασης με αυθαίρετα που υπάγονται στις εξαιρέσεις αναγκαστικά θα τακτοποιήσουν τα πάντα προκειμένου να βγάλουν ταυτότητα τώρα. 

Αναφορικά με τον εντοπισμό, είναι ο ίδιος με την πλατφόρμα των αυθαιρέτων. Εκεί πώς δήλωσαν προ 75 αυθαίρετα μετά το 11? Ό,τι προβλήματα αντιμετώπισαν εκεί, τα ίδια θα βρουν μπροστά τους κι εδώ.

Εγώ εντόπισα θέμα από πολύ νωρίς.

Θα πρέπει να γίνει καταχώρηση οικοπέδου πρώτα, προκειμένου επί αυτού του ΚΑΕΚ να γίνει καταχώρηση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Και ζητά το οικόπεδο αριθμό οριζοντίων ιδιοκτησιών. Πού να ξέρουμε ακριβώς πόσες έχει? Δεν είναι δουλειά μας, ούτε έχουμε πρόσβαση σε στοιχεία κτηματολογίου για να ανοίξουμε το ΚΑΕΚ του οικοπέδου και να δούμε τι καταχωρήσεις έχει. 

Έπειτα, σημαντικό είναι και το θέμα όλων των μελετών, πέραν των αρχιτεκτονικών, που ζητάει η πλατφόρμα. Όταν δεν υπάρχει σύμπτωση της κάτοψης με την πραγματική κατάσταση, κατατίθεται νέα κάτοψη. Αν αυτή η ανακολουθία συνεχίζεται και στις λοιπές μελέτες τι κάνουμε με αυτές? Νέα υδραυλικά, αποχετευτικά, ΗΜ κλπ? Μιλάμε για τεράστιο όγκο δουλειάς που, αφενός χρειάζεται σύμπραξη περισσοτέρων ειδικοτήτων, αφετέρου πρέπει να πληρωθεί αναλόγως. 

Link to comment
Share on other sites

Και πως θα γίνει αυτό @Inzaghiο 4178 δεν είχε ημερομηνία λήξης της Κατ3 

Πρέπει να βγάλει κάτι αντίστοιχο. Δλδ πχ αν υπήρχε κτισμα καθόλα νομιμο υψος δομηση κάλυψη και έχει κλείσει πχ ένα παράθυρο. Δόθηκε ορθά βεβαιωση, η διαφορετική διαρρύθμιση, ομοίως Δόθηκε ορθά. Θα κάνουμε τακτοποιηση εκ νέου με νέα δήλωση και θα αναφέρεται η παράβαση?Αφού ούτε κάτοψη δεν απαιτειτο τοτε.Δεν έχω καταλάβει, αλλιώς η άλλη λύση είναι ΕΕΜΚ ότι ΘΑ γίνουν ενώ έχει γίνει και απλά δείχνεις την πραγματική κατάσταση 

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα ποιο είναι δεν καταλαβαίνω?

Η βεβαίωση ορθά δόθηκε, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν αποτελούν αυθαίρετη κατασκευή, οι κατασκευές Κ.3 δεν απαιτούσαν, ούτε απαιτούν κάτοψη. Αν έγινε τακτοποίηση χωρίς κάτοψη, αυτή θα γίνει τώρα. Αν δόθηκε βεβαίωση με αυθαίρετα Κ.3 θα γίνει τακτοποίηση τώρα. 

Αυτά είναι απλά. Τα ζόρια αλλού είναι

Link to comment
Share on other sites

Ηδωμεν και πράττουμε. Πάντως νομίζω με τον Οικονόμου  η προχειρότητα και ανικανότητα στο υπουργείο  είναι δεδομένη για ότι και αν βγαίνει από δω και πέρα.Μετά το μεγάλο Νομοθετημα του Χωροταξικου απλά επιβεβαίωσα ότι υπάρχουν και πιο άσχετοι από τους προηγούμενους 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δηλώσεων αυθαιρέτων πότε θα γίνουν! μετά την ολοκλήρωση της Η.Τ ή ποτέ?

Link to comment
Share on other sites

Να θυμίσω οτι το δελτιο τυπου που επαιξε ως ειδηση προχθες σε όλα τα μμε περιέγραψε την ηλ. ταυτοτητα κτιριου ως "υποχρεωτικη, ηλεκτρονική και χωρις χρέωση". Δεν πιστευω να ζητατε και λεφτα για ολες τις απαιτήσεις του συστηματος.

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δηλώσεων αυθαιρέτων πότε θα γίνουν! μετά την ολοκλήρωση της Η.Τ ή ποτέ?

Εμείς πάλι θα τους κάνουμε, όταν πάμε να βγάλουμε ταυτότητα. Το θέμα είναι να υπάρξει και λύση στο πρόβλημα. Σε πολυκατοικίας θέλω να δω ποιος θα κάνει τους κοινόχρηστου χώρους.Επισης η αμοιβή έχει βγει στα 300-500 ευρώ να ξέρετε, τουλάχιστον έτσι λένε τα ΜΜΕ  ανάλογα με ποιο διαβαζεις.......Το ότι έχει μέσα και ελεγχο συμβόλαια, ανεύρεση φακέλου Ο.Α ,ελεγχο υφιστάμενης κατάστασης, Αποτύπωση υφιστάμενης δεν τα λένε στους ανθρώπους, ήδη λένε ότι τα βγάζουν για να μας δώσουν δουλειά κτλ κτλ

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Δεν είσαι υποχρεωμένος να ασχοληθείς με τα κοινόχρηστα.

Έχεις ανάθεση αποκλειστικά για μια συγκεκριμένη ιδιοκτησία. Με αυτήν θα ασχοληθείς. Έλεγχο τίτλου προφανώς και δε θα κάνεις, θα στον προσκομίσουν και θα τον ανεβάσεις.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου σα διαδικασία, από μόνη της, μπορεί να κοστίσει 350-500€, μη συμπεριλαμβανομένων τακτοποιήσεων, ΠΕΑ κλπ. Δεν είπε κανένας ότι σε αυτό το ποσόν θα κάνεις και την τακτοποίηση, αυτή έχει άλλη αμοιβή, είναι χωριστό αντικείμενο. Το τι καταλαβαίνει ο τηλεθεατής δε με απασχολεί, η πραγματικότητα είναι αυτή που θα του πω εγώ όταν έρθει σε επικοινωνία μαζί μου.

Η ανεύρεση φακέλου και ο έλεγχος της υφιστάμενης κατάστασης είναι εργασίες που γίνονται έτσι κι αλλιώς στα πλαίσια των εργασιών του Ν.4495/2017 οπότε δε θα βαρύνουν την ταυτότητα κτηρίου.

Τα προβλήματα είναι άλλα. 

  • Δε μπορείς να κάνεις δοκιμαστικές δηλώσεις προς εξοικείωση με την πλατφόρμα καθώς σου ζητάει εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη, η οποία δεν αφαιρείται κιόλας στη συνέχεια. 
  • Σου ζητάει καταχώρηση πίνακα χιλιοστών της οικοδομής. Από πού κι ως πού και με ποια λογική να καταχωρήσουμε κάτι τέτοιο. Κι αν δεν υπάρχει πίνακας? Κι αν ο πίνακας στο κτηματολόγιο δεν κλείνει στα 1000 χιλιοστά (πολύ συχνό φαινόμενο) τι γίνεται?
  • Σου ζητάει όλες τις μελέτες που αφορούν την ιδιοκτησία σου (αρχιτεκτονικά, στατικά, ΗΜ κλπ) χωρίς να σου λέει αν χρειάζεται και τα τεύχη υπολογισμών ή τι γίνεται σε περίπτωση μη σύμπτωσης της κάτοψης των μελετών με την πραγματική κατάσταση (πχ σε μια διαμερισμάτωση).
  • Σου ζητάει στατικό έλεγχο και αποτελέσματα ΜΣΕ, αν βγάλεις ΔΕΔΟΤΑ κατηγορίας Υ στο Ν.4178/2013.
  • Δεν υπάρχει η παραμικρή διασύνδεση με πλατφόρμες τακτοποίησης αυθαιρέτων και buildingcert και πρέπει όλες οι εισαγωγές να γίνουν χειροκίνητα εξ αρχής. 

Τέλος, θα γίνει ο κακός χαμός με τα δηλωθέντα εμβαδά στις αντίστοιχες καρτέλες επιφανειών και χρήσεων, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν συμπτώσεις με τα εμβαδά των συμβολαίων και οι συμβολαιογράφοι θα μας ζητάνε στις ταυτότητες κτηρίων να καταχωρούμε τα εμβαδά των συμβολαίων για να μην προβαίνουν σε τροποποιήσεις σύστασης.

Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση και λυπάμαι τους πρώτους που θα βγάλουν ταυτότητες, μεταξύ των οποίων και τον εαυτό μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.