Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργοποιείται η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου από 1η Ιανουαρίου 2021


Engineer

Recommended Posts

Σωστά. 

Απλά αναφερα τα ΚΧ γιατί πολύ απλά δεν θα γίνουν

Για τον πίνακα αν δεν υπάρχει είτε θα πρέπει να βγει είτε θα ανεβάζεις το συμβόλαιο στο οποίο έχει τα ποσοστα/χιλιοστά (θεωρώ πως θα σε καλύπτει)

Για τις μελέτες λογικό αυτό που λες.

Με το σύστημα αδειών έχει διασύνδεση?

Για το Δεδοτα δεν το έχω δει ακόμα 

Για την αμοιβή τα 300 μου φαίνονται λίγα με τόσο τρέξιμο, εκτός και αν στα φέρουν όλα έτοιμα, και ξέχασες και τον έλεγχο που θα μετρήσεις έτσι και αλλιώς.Η τακτοποιηση θεωρητικά θα λήξει σε 5 χρόνια (θεωρητικά λέμε...)Μετα γιοκ οποτε πάλι θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει αααν θα λήξει γιατί η ταυτότητα μπορεί να γίνει μετα από 10 20 30 χρόνια, αν δεν την κάνουν υποχρεωτικη .

Τροποποίηση σύστασης δεν έχω δει σε πολλές περιπτώσεις τουλάχιστον σε μένα (δεν ασχολούμαι με αυθαίρετα, μονάχα 5 έχω κάνει συγγενών και δικα μου)

Όπως είπες λυπάμαι 

 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 132
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διασύνδεση δεν έχει τίποτα με τίποτα.

Όλα από την αρχή, εκ του μηδενός.

Τον πίνακα χιλιοστών φαντάζομαι τον θέλουν ώστε κάθε ΚΑΕΚ να κλείνει στα 1000 χιλιοστά, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι καταχωρήσεις οριζοντίων στο οικόπεδο. Βέβαια στην πράξη δε θα συμβεί αυτό και το ξέρουμε όλοι.

Επίσης, το manual αναφέρει το εξής :

Παράθεση

Προσοχή: Στο πληροφοριακό σύστημα κατά την οριστικοποίηση καταχώρισης ιδιοκτησίας εμφανίζονται μηνύματα ελέγχου/σφάλματος σε περίπτωση μη ορθής αντιστοίχισης των πεδίων που αφορούν στη διαίρεση του οικοπέδου/γηπέδου, στον αριθμό ιδιοκτησιών και την ύπαρξη κοινοχρήστων χώρων της καταχώρισης του οικοπέδου/γηπέδου με την αντίστοιχη επιλογή στο πεδίο «Τύπος ιδιοκτησίας» της καταχώρισης της ιδιοκτησίας. Αντίστοιχα μηνύματα εμφανίζονται για τον έλεγχο των ποσοστών των υπόχρεων στο 100% και για την ορθή επισύναψη εγγράφων ανά τύπο πράξης που έχει καταχωριστεί. 

Αν καταλαβαίνει κανείς τι ελέγχους κάνει το σύστημα, ας μας το πει κι εμάς. Σε έναν ιδανικό κόσμο, η πλατφόρμα είχε διασύνδεση με το αρχείο του κτηματολογίου και πληκτρολογώντας το ΚΑΕΚ σου εισήγαγε όλα τα δεδομένα της οριζοντίου ιδιοκτησίας. Ή στη χειρότερη σου έκανε έλεγχο ταυτοποίησης αυτών στο τέλος ή και κατά τη διάρκεια. 

Τα 300€ είναι λίγα, τα 500€ όμως, για την ταυτότητα, πέραν της τακτοποίησης που έτσι κι αλλιώς θα αναλάβεις, με το ανάλογο κόστος της, είναι μια χαρά θαρρώ. Προσωπικά δε θα αναλάβω ακίνητα με τακτοποίηση άλλου συναδέλφου, δε θα ήθελα να μπλέξω σε διενέξεις λόγω ελλιπούς δήλωσης. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Τα χιλιοστά τα περνάς mamual στα κουτάκια. Τον πίνακα μάλλον τον θέλει για επιβεβαίωση σε κάποιον  έλεγχο (να υπάρχει στα αρχεία που ανεβασες).

Τώρα τι να πω καλη δύναμη?

Συνεχίζω ,εδώ βλέπεις ότι ζητά σε κουτάκι τα χιλιοστά όπως προαναφέρα.Επισης να ρωτήσω κάτι σε μια πολυκατοικία με σύσταση ΟΙ το ΚΑΕΚ ας πούμε του οικοπέδου είναι 11111111. Εγώ όταν θέλω να καταχωρηθεί η 11111111/0/1 οριζόντια  θα πρέπει να κάνω search πρώτα με το ΚΑΕΚ οικοπέδου και αν κάποιος συνάδελφος έχει ήδη κάνει πχ στην 0/2 θα μου εμφανίζει την καταχώρηση και θα συμπληρώσω εγώ την δική μου?

Screenshot_20210102-222857_Drive.jpg

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, Elounda said:

 

Να καταλάβουμε λίγο 

Τακτοποιηση 4178,4014 οριστική  υπαγωγή πριν πχ  5 χρόνια.Πρεπει να γίνει τώρα η ταυτότητα η κατα την μεταβίβαση?

Ομοίως Τακτοποιηση που τρέχει τώρα πχ Αυγούστου 2020 4495 ,πρέπει να γίνει η ταυτότητα  τώρα η κατά την μεταβίβαση?

Κληρονομια πχ τον Φεβρουάριο του 2021 υποχρεούται να κάνει ταυτότητα κατα την συμβολαιγραφικη πράξη?

Τον 4014 γτ δεν τον αναφέρουν οέο???????????Τον πήρε το ποτάμι της λήθης

 

Κάνεις δεν απαντά πότε πρέπει να γίνει τελικά ταυτότητα? Στις παραπάνω περιπτώσεις

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ξέρει κανείς?Σύμφωνα με τον νόμο υπαγωγες μετα την 30/9 θα πρέπει να συμπληρωθεί και η ταυτότητα που λέει στο άρθρο 102.Το οποίο σε παραπέμπει στο άρθρο 62 και αν πας στην κατηγορία ΙΙ ακινήτου εγώ καταλαβαίνω ότι για να πάρεις την εξαίρεση απο κατεδάφιση πρέπει να έχεις συμπληρώσει ταυτότητα, η οποία είναι υποχρεωτική κατά την μεταβίβαση άρα πιασε το αυγό και κούρεψε το

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

@Elounda

Αναζητάς το οικόπεδο, αν υπάρχει εισαγωγή με τα στοιχεία του ΚΑΕΚ και κάνεις την καταχώρησή σου με το δικό σου ΚΑΕΚ. Αν δεν υπάρχει, δημιουργείς το οικόπεδο εσύ. Το θέμα μου είναι ο αριθμός των οριζοντίων και αν μπορεί να τροποποιηθεί στη συνέχεια, αν φερ' ειπείν εισάγεις μικρότερο αριθμό οριζοντίων. 

@katrmp

Θεωρώ ότι η ταυτότητα εκδίδεται κατά τη συμβολαιογραφική πράξη, καθώς εισάγεις και το λόγο της έκδοσης. Στο τέλος εισάγεις και τελική ημερομηνία αυτοψίας για να σου προκύψει η βεβαίωση.

 

Επίσης, είναι διαφορετικό το "Απόσπασμα Ταυτότητας Διηρημένης Ιδιοκτησίας" από το "Πιστοποιητικό Πληρότητας της Ταυτότητας Διηρημένης Ιδιοκτησίας", το οποίο και απαιτεί πληρωμή ανταποδοτικού τέλους 20€ υπέρ ΤΕΕ (είναι που θα ήταν δωρεάν η ταυτότητα κτηρίου) και περιλαμβάνει και τη σχετική βεβαίωση μεταβίβασης. Με την πάροδο του διμήνου ζητείται επικαιροποίηση του αποσπάσματος και έκδοση νέου πιστοποιητικού με νέα βεβαίωση. Το αν ξαναπληρώνεται 20άρικο άγνωστο, όπως επίσης και το τι σημαίνει "επικαιροποίηση αποσπάσματος"

Τρέχα γύρευε.

Link to comment
Share on other sites

- ετσι ηταν στον ν. 3843/10, και αφορουσε -κατ' αρχας- για οσα χτιζονται με αδεια μετα την 1.1.2011

-με ΠΔ μπορει να επεκτεινεται και σε υφισταμενα πριν το 2011 [οχι ολα]

- με ομοιο ΠΔ μπορει να μπουνε και "τα υφισταμενα"

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ Αρθρο 1 Σκοπός Σκοπός των άρθρων 1-4 είναι η θέσπιση ειδικής διαδικασίας ελέγχου της κατασκευής των κτιρίων για την ορθή εκτέλεση και κατασκευή τους, την ασφάλεια και συντήρηση αυτών, καθώς και την καταπολέμηση των πολεοδομικών αυθαιρεσιών και των υπερβάσεων δόμησης.

Αρθρο2

 Πεδίο εφαρμογής 1. Στις διατάξεις των άρθρων 1-4 υπάγονται όλα τα κτίρια που ανεγείρονται με βάση οικοδομική άδεια που εκδίδεται μετά την 1.1.2011.

2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μπορεί να επεκτείνεται το Πεδίο εφαρμογής του παρόντος και σε υφιστάμενα κτίρια των οποίων η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί πριν την 1.1.2011.

Με όμοιο προεδρικό διάταγμα μπορεί να εξειδικεύεται και να προσαρμόζεται η διαδικασία που ορίζεται στα άρθρα 1-4 και για τα υφιστάμενα κτίρια και να ρυθμίζεται κάθε θέμα για την εφαρμογή της.

εδιτ

 το οτι δεν βρισκω αυτα τα ΠΔ,  παρα την σχετικη ερευνα, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν [???]

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Έχει μπει ήδη για τα υφιστάμενα απλά ο χρόνος είναι κατά την μεταβίβαση. Τεσπα αργά είναι καληνύχτα δε θα κάτσω να σκάσω έτσι και αλλιώς και οι ίδιοι έναν μήνα έδωσαν παράλληλη διαδικασία που σημαίνει κάτι ετοιμάζει να βγάλει 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

 τι ελεγαν πριν ενα χρονο

 

Δημήτρης Οικονόμου:

«Να εξηγήσω λίγο αυτή τη διπλή ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου. Για τα νέα κτίρια, αυτά που κατασκευάζονται από εδώ και πέρα, η ηλεκτρονική ταυτότητα θα είναι σε επίπεδο κτιρίου. Αυτό είναι εύκολο γιατί υπάρχει πλέον μια άδεια συνολική, δεν υπάρχει καμιά πρακτική δυσκολία ή κάποιο ιδιαίτερο κόστος για να δηλώνεται με ενιαίο τρόπο όλο το κτίριο. Για τα παλαιότερα κτίρια πάλι στο τέλος θα καταλήξουμε σε ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, ασφαλώς θα προκύψει κι εκεί, αλλά με μια σταδιακή διαδικασία η οποία θα μπορεί να γίνεται κατά διηρημένη ιδιοκτησία. Δηλαδή όποιος έχει μια διηρημένη ιδιοκτησία και θέλει να κάνει μια μεταβίβαση ή για κάποιο άλλο λόγο ενδιαφέρεται, να το νοικιάσει ή οτιδήποτε, θα μπορεί να δημιουργήσει ηλεκτρονική ταυτότητα αποκλειστικά της διηρημένης ιδιοκτησίας του. Σιγά- σιγά θα προστίθενται και οι υπόλοιπες διηρημένες ιδιοκτησίες και στο τέλος πάλι θα έχουμε το συνολικό ακίνητο. Ο πρώτος που θα θέλει να κάνει μια τέτοια ηλεκτρονική ταυτότητα διηρημένης ιδιοκτησίας θα πρέπει να δηλώσει και το ποσοστό που του αντιστοιχεί σε χιλιοστά επί των κοινοχρήστων και αν υπάρχουν αυθαιρεσίες στα κοινόχρηστα, θα πρέπει να δηλώσει και τα κοινόχρηστα, δηλαδή να υπάρξουν σχετικά σχέδια. Αν δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες, δεν υπάρχει κάποια τέτοια υποχρέωση. Αυτό θα είναι θέμα μιας δήλωσης. Αν κάποιος σκόπιμα δεν το δηλώσει, θα το βρει μπροστά του αργότερα.

https://www.b2green.gr/el/post/74781/afthaireta-oi-telikes-apofaseis-ypen-me-tee-kai-pomida-dipli-ilektroniki-taftotita-prothesmies-kai-prostima

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.