Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργοποιείται η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου από 1η Ιανουαρίου 2021


Engineer

Recommended Posts

Τους νοιάζουν μόνο τα 20αρικα. Κρίμα είναι, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες, χωρίς να φταίμε. Επίσης η 31/12/2020 θα γίνει η ημέρα με τις περισσότερες αυτοψίες Ν4495. Σοβαροί άνθρωποι επαγγελματίες και καταφεύγουμε σε παιδικές πατέντες με την ευλογία του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 132
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αφού ο σκοπός τη Η.Τ είναι αυτός 

Άρθρο 52
Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου και Ηλεκτρονική Ταυτότητα Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας-Σκοπός

1.   Σκοπός της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του κτιρίου ή της διηρημένης ιδιοκτησίας, αντιστοίχως, και των αδειών τους, καθώς και η παρακολούθηση και ο έλεγχος των μεταβολών τους, κατά τη διάρκεια του χρόνου ζωής τους.

2.            Στις διατάξεις των άρθρων 53 έως 61 υπάγονται τα κτίρια ή διηρημένες ιδιοκτησίες επί κτιρίων που έχουν ανεγερθεί ή ανεγείρονται με βάση οικοδομική άδεια, καθώς και τα κτίρια ή οι διηρημένες ιδιοκτησίες, για τα οποία επιτρέπεται η διενέργεια εμπραγμάτων δικαιοπραξιών, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 82

Ορισμοί

1.            Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου : ο φάκελος που περιλαμβάνει τα στοιχεία του κτιρίου, που ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 54 και ειδική αναφορά στον αριθμό ΚΑΕΚ του οικοπέδου ή γηπέδου, εφόσον υφίσταται.

δηλαδή της καταγραφής κτιρίων (άντε και του οικοπέδου ή γηπέδου του)

γιατί το ΤΕΕ πρόσθεσε αυθαίρετα σ΄αυτή και τα αδόμητα?

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς (βλ. κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ)
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΣΣΕΠΑΔ

Η ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου Δωδεκανήσων  (ΣΣΕΠΑΔ) με θέμα: «προαιρετική η χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας της «Ταυτότητας Κτιρίου» από την 1η Ιανουαρίου 2021 ως και την 31η Ιανουαρίου 2021» έχει ως εξής:

-«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι, και μετά από σχετική συνεννόηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΣΣΕΠΑΔ, σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2020, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώθηκε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα «Ταυτότητα Κτιρίου» που ενεργοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2021, θα λειτουργεί για ένα μήνα, ως και την 31η Ιανουαρίου 2021, σε προαιρετική βάση, παράλληλα με την ισχύουσα σήμερα διαδικασία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση για τους μηχανικούς και την αποφυγή παύσης των δικαιοπραξιών.

Συνεπώς για τον μήνα Ιανουάριο 2021 εκτός από τις Βεβαιώσεις που θα εκδίδονται από τη ψηφιακή πλατφόρμα «Ταυτότητα Κτιρίου» θα τυγχάνουν χρήσης και οι Βεβαιώσεις που εκδόθηκαν με την ισχύουσα μέχρι σήμερα διαδικασία του Ν.4495/2017».

-----------------------------

  οσονουπω... "ασχηματισμος"......

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το ότι το υπουργείο δεν μπορεί να γράψει σωστά ούτε μια ανακοίνωση και αφήνει συλλόγους συμβολαιογράφων να κάνουν τον εκπρόσωπο τύπου (και μάλιστα να φαίνεται ότι όλα γίνονται "κατόπιν ενεργειών τους") είναι το πρώτο απαράδεκτο.

Το να ισχυρίζεται ένας σύλλογος συμβολαιογράφων ότι μπορεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα να νομιμοποιεί για χρήση βεβαιώσεις χωρίς να έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση είναι το δεύτερο.

Θα μπορούσαν να γράψουν έστω μια απλή πρόταση του τύπου "Το σύστημα είναι για δοκιμαστική χρήση μέχρι να προκύψει μια ημερομηνία έναρξης της νόμιμης χρήσης".

Link to comment
Share on other sites

Και την επιλογή για αδομητο γιατί την έχει μεσα?Επίσης η ΕΕΜΚ  δεν εκδίδεται από ΥΔΟΜ ,οπότε για να βγάλουμε μια ΕΕΜΚ πρέπει να έχουμε Ταυτότητα  πριν και Ταυτότητα μετά?

@Arche  εδώ εξισώνουν κολλέγιο, οι σχολές ΠΜ έγιναν 2πλασιες πλέον (δεν έχω κάτι με τα παιδιά πρώην ΤΕΙ ίσα ίσα μάλιστα)από άποψη Επαγγελματικών δικαιωμάτων και εσύ λες ότι θα έχεις δουλειά?300 ευρώ θα ξεκινήσει η ταυτότητα και θα φτάσει στα 100 50 κτλ 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

..από τις οδηγίες χρήσης

Επισήμανση: Συστήνεται στον εξουσιοδοτημένο μηχανικό, πριν την έκδοση του Πιστοποιητικού Πληρότητας, να προβαίνει στην εκτύπωσή του μέσω της «Προεπισκόπησης του Πιστοποιητικού Πληρότητας» και να το επιδεικνύει
σε όποιον ενδιαφερόμενο (π.χ. συμβολαιογράφο) για την έγκαιρη ενημέρωση/συμπλήρωση των στοιχείων, εφόσον χρειάζεται

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρουν ούτε οι  ίδιοι τι είναι αυτό που έβγαλαν ΚΑΝΑ .Πως δεν έγραψαν να πάρουμε και την βοήθεια του κοινού .

 

Και τώρα ανασχηματισμος και τους σούταρε από το ΥΠΕΝ ΧΑΧΑΧΑ 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να αναφέρει τη νομοθετική διάταξη για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της ηλ. ταυτότητας?

Νομίζω τα έχουν αλλάξει 1-2 φορές.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.