Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργοποιείται η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου από 1η Ιανουαρίου 2021


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 132
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

"τα σχέδια που συνοδεύουν την οικοδομική άδεια, καθώς και η μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, εφόσον απαιτείται"

Προσέξτε δεν λέει εφόσον υπάρχει αλλά εφόσον  απαιτείται

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι ο ένας μήνας είναι λίγος γτ υπάρχουν αρκετές απορίες. Ας τις λύσουν πρωτα και μετά.

Ήδη εδώ μέσα έχουν διατυπωθεί αρκετά. Επίσης θα πρέπει να βγει Υ.Α

Link to comment
Share on other sites

Μετά την 31/1 για τα συμβόλαια θα αρκεί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα ή θα χρειάζεται επιπλέον και η Βεβαίωση Μηχανικού Ν.4495 με την δίμηνη προθεσμία ?

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαστε ειλικρινείς, ένα "αρχείο" για κάθε ακίνητο πρέπει να υπάρχει και είναι σημαντικό να υπάρχει.

Αλλά δυστυχώς εξαρτάται από την προχειροδουλειά του καθένα μας, από το χάος στα αρχείο των ΥΔΟΜ και απο το χάος της νομοθεσίας...

Link to comment
Share on other sites

η νομοθεσία είναι πολύ πράγματι και θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο απλά τα πράγματα. Μας βάζει γραφιάδες τώρα να τακτοποιούμε ακίνητα να τα εισάγουν στο σύστημα, γιατί ρε συ Τέρυ? Δηλαδή δουλειά δεν υπάρχει να κάνουμε και κάτι να μην καθόμαστε αλλά η πολυπλοκότητα, η υπερβολή, προσθέτουν φόρους αντί να μειώσουν τους υπάρχοντες, εγώ Τέρυ δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να πω δεν είναι καλή αυτή η κυβέρνηση διότι πρωτοτυπούμε, 1 στο θέμα του κορονοιου τα έχουν πάει πολύ καλά, μετά δεν μασάνε τα λόγια τους. Ας μην είχαμε τον Δένδια τον Αυγουστο και τον Κυριάκο, γενικά μιλάω τώρα και σου έλεγα εγώ τι γινόταν τώρα. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο πρόβλημα αυτοί, όμως μια που γύρισε λίγο στο πολιτικό η συζήτηση να σου πω η γνώμη μου είναι ότι καθώς ο χρόνος περνάει θα έπρεπε να απλοποιούταν τα πράγματα και όχι να γίνονται πιο περίπλοκα. Εχω ακούσει ότι η βουλή έχει 1.200 υπαλλήλους, δεν λέω βουλευτές τώρα και θα ήθελα να μάθω Τέρυ, μα άκουσα ότι τα Χανιά βγάζουν 5 Βουλευτές. Αλήθεια Τέρυ, αληθευει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Τα Χανιά έχουν πρωθυπουργό τι λέμε τώρα για βουλευτές. Arche δυστυχώς έβαλε τον κομάντο τον Οικονόμου  έβγαλε το χωροταξικο   ,που θα μας μειώσει να μην πω 70% τις δουλειές αλλά πες 50%.Μετά βγάζει την Ταυτότητα χωρίς να έχει ταυτόχρονα μηχανισμό για Κατ 5 ,και οχι μόνο αυτό, εδώ διαπιστώνετε η Ταυτότητα είναι αρχείο μόνο. 

Επίσης αν δείτε τις κυρώσεις είναι πιο ελαφριές από την βεβαίωση,και αναφέρονται σε επιφάνεια που δεν έχει δηλωθεί. Εν τω μεταξύ  τον Σεπτέμβριο του 20 έγινε η τελευταία επιτροπη άρθρου116 παραδοσιακο οικισμο, να μην μιλήσουμε για την επιτροπή της αρχαιολογίας που την εφηύρε  και δεν ξέρουν καν τι είναιοι αρχαιολόγοιοι ίδιοι.Μέσα σόλα αυτά έχεις και τον covid  αγοραπωλησία δεν γίνονται και τα λεφτά τελειωσαν

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Αν το κράτος ήθελε να κάνει μια προσπάθεια καταγραφής της δόμησης θα έπρεπε η πλατφόρμα αρχικά να έχει ενσωματωμένα όλα τα ΚΑΕΚ με σχέδια, άδειες, διευθύνσεις ακινήτου, ιδιοκτήτες, γεοχωρικό εντοπισμό έτοιμο κτλ όπου είναι εφικτό. Ο μηχανικός αφού κάνει την αυτοψία του να πιστοποιεί τα στοιχεία αυτά και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν κατόψεις να προχωρά σε αποτυπώσεις. Αλλά σου λέει για να το κάνω αυτό θα πρέπει η κρατική μηχανή/ΟΤΑ να φτύσει αίμα και αρχίσει να παράγει έργο (αδιανόητο). Ποιός είναι το επόμενο κορόιδο να αναλάβει τη ΔΟΥΛΕΙΑ του κράτους; Μα φυσικά ο ιδιώτης μηχανικός που ούτε συσπειρώνεται ούτε καταλαβαίνει ούτε αντιστέκται στη εισπρακτική λαίλαπα που λέγεται αυθαίρετη δόμηση. Λοιπόν τώρα αρχίζουμε να (ξανά)τρώμε αβίαστα τα ψίχουλα που μας ρίχνει η εκάστοτε κυβέρνηση. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.