Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενεργοποιείται η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου από 1η Ιανουαρίου 2021


Engineer

Recommended Posts

1 ώρα πριν, Spiderman said:

Κάποιος που ίσως γνωρίζει...η ταυτότητα κτηρίου υφίσταται στο δυτικό κόσμο ή πρωτοτυπούμε?

spiderman  τι σε κάνει  να  πιστεύεις  οτι το  ταλιμπανισταν  μοιάζει  σε  κάτι  με  οργανωμένα  κράτη .  Πχ  Αυστρία αρχειοθετούν  απο  την  δεκαετία  του 70   ,  εδώ  δεν  υφίστανται  αρχείο  πολεοδομικό , για  βρες σχέδια  σε  μικροφιλμ  προ 1960 πχ  να  δεις  σε  τι  κατάστασή  βρίσκονται  ,  προ  1955  δεν  υπάρχει  σχέδιο  στο  97 %  των  περιπτώσεων    . Πόσο  μυαλό  χρειάζεται  καποίος  για  να  ψηφιοποιήσει  το  πολεοδομικό  αρχείο  και  να  έχει  και  έσοδα  το  ταλιμπανισταν ;;;;

Και  μια  ερώτηση  για  την  ταυτότητα  κτιρίου εάν απαιτείται ελεγκτής  δόμησης για  αυθαίρετα  τακτοποιημένα  με  4178 ;; 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 132
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, που ξεκιναμε τις απορίες για την ταυτότητα; Μονοκατοικία με τρεις οριζοντιες επι καθέτου (και τρια καεκ..) θελει αντίστοιχα τρεις ταυτοτητες; Μαλλον ναι, οπως οι βεβαιωσεις αυθαιρέτων ετσι;

 

Παντως το συστημα ειναι αθλιο, θα ξεσκιστούμε στην καταχώρηση

Edited by neo83_gr
Link to comment
Share on other sites

Ένας νέος κύκλος τρέλας και ατελείωτων ερωτο-απαντήσεων ξεκινά..

Αν ήθελαν να κάνουν κάτι "καλό" , γιατί καλό είναι να μπει σε μια τάξη το κτιριακό απόθεμα της χώρας επιτέλους, θα έπρεπε να το κάνουν και με το σωστό τρόπο, και όχι να ταλαιπωρούν εμάς. 

Το τελευταίο 6μηνο μας έχουν διαλύσει με καινούριες αηδίες κάθε φορά.. απίστευτα κακή η διαχείριση του συγκεκριμένου υπουργείου. Αν πραγματικά καταλάβαιναν και οι ιδιοκτήτες τι συμβαίνει θα είχαν επαναστατήσει, αλλά δυστυχώς θα το πάρουν πρέφα σε αρκετό καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Τα σχέδια απο την πολεοδομία θα πρέπει να είναι επικυρωμένα; Αν ναι θα πρέπει να παίρνουμε τον φάκελο, να πηγαίνουμε για φωτοτυπίες, να γυρνάμε να μας τα σφραγίζουν και μετά να τα σκανάρουμε ξανα;;;

Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, Elounda said:

Μην περάσετε τπτ ακόμα. Περιμένετε διευκρινιστικες

Έχεις πολυ δικιο, ακομα και τα τετραγωνικα που ζηταει.. Ειναι της αδειας; του στελεχους; Των τακτοποιησεων; Θα εχουμε πολλα προβληματα με συμβολαιογραφους.

Αν θες να κανεις ηλεκτρονικο κράτος, που ειναι και το σωστο, οι πλατφορμες πρεπει να συνδεονται. Αυτο ειναι κοροιδια. Δηλαδη τραβας τα ΚΑΕΚ και τα δικαιωματα απο το κτηματολογιο, τα αυθαιρετα απο το συστημα Τεε, ενημερωνεις και το Ε9 και ΜΕΤΑ οτι χρειαστει το τροποποιούμε. Τι ειναι αυτη η κοροιδια.

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, loser said:

spiderman  τι σε κάνει  να  πιστεύεις  οτι το  ταλιμπανισταν  μοιάζει  σε  κάτι  με  οργανωμένα  κράτη .  Πχ  Αυστρία αρχειοθετούν  απο  την  δεκαετία  του 70...

Σε μικροφίλμ αρχειοθετούν από το 70? Πραγματικά κάποιος που έχει δουλέψει π.χ. Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ κτλ. την τελευταία δεκαετία, υφίσταται αντίστοιχος ηλεκτρονικός θεσμός εκεί? π.χ. ηλεκτρονικές άδειες έχουν εδώ και χρόνια κάποιοι, ταυτότητα κτηρίου ηλεκτρονική δηλαδή extra αρχειοθέτηση έστω μόνο για αυτά που δεν έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά έχουν? ή πρωτοτυπούμε? 

Edited by Spiderman
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι είδατε την παρουσίαση του ΤΕΕ για την ταυτότητα; Μιλάμε τραβούσα τα μαλλιά μου. Ειδικά εκεί που καταχώριζε αρνητική τιμή τ.μ. για να τεκμηριώσει ότι ο Η/Χ ήταν ανοικτός και μετά έκλεισε.

Έχει να γίνει της κακομοίρας...θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Οσο για τα αδόμητα κι εγώ το έχω απορία, θα πρέπει να εκδίδεται ταυτότητα; τότε γιατί λέγεται "κτιρίου"...αει σιχτίρ...τρόμπες..

Link to comment
Share on other sites

Τα έλεγαν ¨ωραιοποιημένα" και πως να μην τα λένε αφού η παρουσίαση ήταν σαν υπόθεση εργασίας και δεν έγινε σε πραγματικές καταστάσεις ακινήτων.

Στο εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος έχει ενδιαφέρον ποιος ορισμός δίνεται για το αδόμητο 

Αδόμητο  χαρακτηρίζεται  το  οικόπεδο/γήπεδο,  εφόσον  δεν  υφίσταται  σε  αυτό κατασκευή  που  προϋποθέτει  την  έκδοση  πράξης  εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

και να θυμηθούμε την άπειρη συζήτηση που έχουμε κάνει από την αρχή του ν. 4014/11 μέχρι και το ν. 4495/17 προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε το λεκτικό των νόμων και της βεβαίωσης, για το αν το λεκτικό "δεν υπάρχει κτίσμα" ταυτίζεται με το "δεν υπάρχει κτίριο" ή με το "δεν υπάρχει γενικώς κατασκευή" όπως πχ μάντρα, συρματοπερίφραξη κλπ.

Ότι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αυτό είναι το πλέον βέβαιο. Θα ξαναζήσουμε "χαωτικές" καταστάσεις συνάδελφε διότι τώρα θέλουν να βάλουν τα ακίνητα σε "μαγνητικό τομογράφο" και εμείς να υπογράφουμε τη γνωμάτευση του ασθενούς....

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.