Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών Έργων Υποδομής


Recommended Posts

Kasvan εγω δεν θεωρω οτι η υλη ειναι πασαλείμματα. Να δεχτω πως είναι απο 60-80 %- αναλογα το μαθημα -της υλης του πολυτεχνειου το δεχομαι. Να δεχτω να υπαρχουν ορια στο τοπογραφικο που θα φτιαξω, το δεχομαι. Να δεχτω αναλογα εππ. δικαιωματα της υλης, παλι να το δεχτω. Αλλα πασαλείματα δεν το δεχομαι. Λυπαμαι.

 

Μίλησα για την εμπειρία μου ως δασολόγος και αναρωτιέμαι γιατί και οι δασολόγοι κατ' αναλογία να μη συντάσσουν τ.δ.

 

Πάντωςνομιζω πως σαν ΤΕ λέμε όλοι ναχουμε εππ δικαιώματα αναλογα των σπουδών. ΔΕΝ γινεται να μην έχω κανένα δικαίωμα με 4 χρόνια σπουδές.Ουτε βεβιαα και να μπορώ να κάνω οτιδήποτε, όπως λαθασμένα κάνει ένας ΠΜ. Αλλα τώρα να λέμε πως βγαίνοντας απο τη σχολή που συζητάμε δεν ξέρεις να κάνεις ένα τοπογραφικό ενός π.χ. τετραγώνου είναι αστείο.

 

Όχι δε ξέρεις. Δεν είναι η χρήση ενός οργάνου μια τοπογραφική μελέτη αλλά πολλά περισσότερα. Τα οποία και έχω αναφέρει σε παλαιότερα μηνύματα μου.

 

 

Υ.Γ. kasvan μονο στην αρχη σου απαντάω. Τ άλλα τα έχουν πει άλλοι! Αλλα , αν θυμάσαι συζητάγαμε μαζί σε άλλο θέμα γιατα υδραυλικά των τοπογραφων ΤΕ. Που ειχε αναφερθει πως έχουν 19 μαθηματα υδραυλικης οι τοπογραφοι ΠΕ και τελικα μπορουσες αναλογα με την κατευθυνση να βγαλεις τη σχολή με 3 μονο.Και το λέω αυτό, οχι γιανα αντιδικίσω, αλλα για να πω πως όταν προκειται για υλη ΤΕΙ-κάποιοι συναδελφοι- ξαφνικά τα 3 π.χ.μαθηματα υδραυλικής είναι τίποτα, ενω όταν είναι Πολυτεχνείων είναι τα πιο περιεκτικα στο κοσμο. Ας μην κρίνουμε όπως θελουμε. Οποιος θελει του δινουμε την υλη και τη διαβαζει. Δεν ειναι μυστική.

 

Η γνώμη δεν αλλάζει σε αυτό. Βάλε στη θέση των υδραυλικών τη γεωδαισία την οδοποιία ή ό,τι άλλο θες. Οι απόψεις μου είναι καταγεγραμμένες σε άλλα μου posts.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 157
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

kasvan καλυτερα να αφησεις τα ποιος ξερει -και ποιος οχι -και τι.Γιατι ωρες ωρες με αυτα που λετε οτι ξερετε θαπρεπε να διδαξετε στη ΝΑΣΑ.Στην αρχη ξερετε τα βιβλια των ΤΕΙ που δεν εχετε αγγιξει ποτε, μετα ξέρετε τα μαθηματα που δεν εχετε ποτε παρακολουθησει κτλ.ΔΕν εχω ακουσει μερικοι που γραφετε τυχαια(?) σε ολα τα ποστ των ΤΕι, να μην ξερετε κατι γιατα ΤΕι. Ουτε απο ΤΕι νασασταν.Το ποιος ξερει τι το δειχνουν οι συναδελφοι ΤΕ που ασχολουνται πετυχημενα με τα θεματα αυτα.

Οι αποψεις σου ειναι καταγραμμενες σε αλλα ποστ οπως ειπες.Και γιαυτο δεν ειναι κρυφο το προβλημα που υπαρχει με τα Τει. Οταν σταματησεις και εσυ και ολοι οσοι το κανουν, να λετε οτι τα ξερετε ολα, να μας παρουσιαζετε τη νυχτα μερα,θα γινει σοβαρη συζητηση. Να ανοιξει ενα θεμα που να μιλαμε για τα παντα με βαση τα λεφτα να κανουμε την κουβεντα που θελετε.Εγω νομιζω παντως πως δεν ειναι τα Τει ο εχθρος σας.

Να παρακαλεσω λοιπον να μην γραφετε σε θεματα για ΤΕι τα οποια δεν γνωριζετε. Γινεται συνεχεια και ειναι κουραστικο.Εγω δεν γραφω σε κανενα αλλο θεμα που δεν ξερω. Δεν μπορω να καταλαβω πως μερικοι το κανετε. Εως τοτε προσωπικα δεν ξαναπανταω σε θεους που τα ξερουν ολα γιατι ειμαι θνητος. Ας γινει κουβεντα αποσους σταληθεια ξερουν.

 

Υ.Γ Παντα η ιδια κουβεντα. Στην αρχη λεμε για 19 χ μαθηματα για να δημιουργηθουν εντυπωσεις. Μετα λεμε οτι δεν υπαρχουν, βαλε ενα αλλο στη θεση τους . οκ. Οπως θελετε. Εχετε δικιο. Αλλα μονο που σε εκεινο το θεμ αγια την υδραυλικη ελεγες πως δεν κανουν τα τει. Επισης παντα οποτε μιλαμε για ενα μαθημα,αν υπαρχει στα τΕι, τοτε το αντικειμενο του μαθηματος αυτου ειναι παραπανω αποτι νομιζουμε. Οκ ταχουμε διαβασει χιλιαδες φορες.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε kasvan να σε ρωτήσω,οι οικονομολόγοι του ΑΠΘ υστερούν από αυτούς της ΑΣΟΕΕ;Ποιοι έχουν πιο καλά βιβλία;

 

────────────────────────────────────────────────────────────────────

Παράβαση Κανόνα 9 περί ειρωνικών σχολίων. Επιδεικνύουμε σεβασμό προς τους συνομιλητές μας.

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Την ίδια διαφορά που έχουν οι Α.Τ.Μ. από το Α.Π.Θ. και οι A.T.M. από το Ε.Μ.Π. Ή μήπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ΤΕΙ;

 

Φίλε φοιτητή. Όταν τελειώσεις με το καλό τη σχολή σου που δεν αναφέρεις, βγείς στην αγορά εργασία θα σέβεσαι περισσότερο τους μεγαλύτερους και ποιο έμπειρους από εσένα.Τί άλλο θα ακούσουμε.

 

Τέλος για μένα η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Άρα οι ΑΣΟΕΕίτες είναι κορυφή!Μάλιστα...το ότι έχεις εμπάθεια για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα δε σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε και να πέρνουμε στα σοβαρά ό,τι λες.

 

Φυσικά και δεν οδηγεί πουθενά ένας διαξιφισμός.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Η κοσμιότητα των σχολίων, ο σεβασμός προς τον συνομιλητή και η απαρέγκλιτη τήρηση των Κανόνων

Συμμετοχής, είναι αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την διεξαγωγή δημιουργικών συζητήσεων.

 

Μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στην εύρυθμη λειτουργία του forum μας.

_________________________________________________________________________________

Κατόπιν σχετικού αιτήματος, το θέμα "ανοίγει".

Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί, αλλά με εντός θέματος δημοσιεύσεις και ευπρεπή σχόλια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ευχαριστώ Chilon.

Aς επικεντρωθούμε στο θέμα μας χωρίς ανούσιες διαμάχες.

Έχω μια άδεια για ένα κατάστημα με πατάρι συνολικής δόμησης 320,00 τ.μ. με υπόγειο.

΄ Ο φέρων οργανισμός είναι από μεταλλικές διατομές.

Την άδεια αυτή τη δουλεύω μαζί με μια κοπέλα που είναι απόφοιτος Έργων Υποδομής.

Η κοπέλα υπέγραψε τα αρχιτεκτονικά και εγώ τα στατικά.

Ο υπάλληλος κόλλησε με τα δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ.

Το πρόβλημα του ήταν ότι είναι μεταλλικό.Στα χέρια μου έπεσε μια άδεια καταστήματος του 1993 , όταν ο υπάλληλος ήταν προιστάμενος (πριν υποβιβαστεί).Τα αρχιτεκτονικά της άδειας τα υπέγραφε ένας τεχνολόγος και τα στατικά ένας πολιτικός μηχανικός.

Σε εμάς έχει κολλήσει εδώ και δύο μήνες επειδή ο φέρων οργανιασμός είναι μεταλλικός .Το Π.Δ. του 1994 δίνει δικαιώματα στους Ε.Υ. μόνο στα υδραυλικά και τα συγκοινωνιακά.Αυτό το διάταγμα έχει παγώσει.Το Β.Δ. του 1972 δίνει δικαιώματα και στα αρχιτεκτονικά μέχρι δύο ορόφους και 400μ2.

Ο υπάλληλος δε γνωρίζει το νόμο και τι ισχύει και ζητάει από εμάς τους ιδιώτες να του πάμε το νόμο που να λέει για τα δικαιώματα.Σε ερώτηση μου πως υπέγραψε την παλιά άδεια ή πως και δε του έχει τύχει να βγάλει άδεια άλλος απόφοιτος ΤΕΙ , μου απάντησε πως έχει περάσει καιρός και δε θυμάται.

Τελικά τι ισχύει ;

Mπορεί να υπογράψει μελέτη αρχιτεκτονικών ;Aν όχι μπορεί επίβλεψη;

Σαν ομάδα μελέτης , τι μπορεί να υπογράψει ;

Link to comment
Share on other sites

αρχιτεκτονικα και στατικά δεχοντε μονο απο δομικών εργων.μην μπερδευεις τα δικαιώματα των σημερινων αποφοιτων ΤΕΙ με των παλαιων υπομηχανικων-δεν έχουν σχεση.ουτε επιβλεψη σε δομικό εργο μπορει.αν ψαξης σαυτο το θέμα εχω αναφορα στους νόμους ολους.(post 42) δες και το ΠΔ 906/1979 Α-254.στην πραγματικότητα μονο με κατασκευή δημοσιων εργων μπορει να ασχοληθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.