Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών Έργων Υποδομής


Recommended Posts

Για την εγκυρότητα του forum αλλά και τη σωστή πληροφόρηση όλων τον συναδέλφων πτυχιούχων Μηχανικών ΠΕ,ΤΕ θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

 

Mε αφορμή δημοσίευση του συναδέλφου parist 43 με ημερομηνία 10-11-2009 και ώρα 09:17 με # 42 στην οποία κάνει αναφορά στο ΠΔ 906/1979 Α-254 με το οποίο καθορίζονταν εκ νέου τα επαγγελματικά Δικαιώματα των Τεχνολόγων Μηχανικών Ανωτέρω Σχολών (καθόσον οι πολιτικοί υπομηχανικοί έχουν εξελιχθεί σε Τεχνολόγους Μηχανικούς και μάλιστα έχουν διαχωριστεί σε τρεις (3) ειδικότητες) ....κλπ

 

Το συγκεκριμένο Π.Δ. έχει καταργηθεί με την 3372/1980 απόφαση του ΣτΕ γιατί είχε εκδοθεί χωρίς την απαιτούμενη γνώμη του Γνωμοδοτικού συμβουλίου Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

 

Συμπέρασμα τα όσα γράφει ο συνάδελφος parist 43 είναι ανυπόστατα και συκοφαντικά για τους πτυχιούχους Μηχανικούς, σκόπιμα κατά την άποψη μου, με αφορμή τα παραπάνω εάν ο συνάδελφος δεν ανακαλέσει τη δημοσίευση του και συνεχίσει τις απαράδεκτες δημοσιεύσεις του, πτυχιούχοι μηχανικοί θα κινηθούν νομικά εναντίον του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 157
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε, ο parist43 έχει πολλούς μήνες να ασχοληθεί με τα κοινά στο φόρουμ, ελπίζω να είναι καλά και, αν το διαβάζει αυτό, ήθελα να προσθέσω πως μας έλειψε...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε GEORGE KARA. Στα παρακάτω έγγραφα, εγκυκλίους και τη συνημμένη νομοθεσία και νομολογία θα δείτε ακριβώς τί ισχύει.

 

1. http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1488

2. http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1532

3. http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1485

4. http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1496

 

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι δεν έχετε το δικαίωμα να υπογράφετε εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα.

Link to comment
Share on other sites

kokos! επειδή είδαμε τί ακριβώς συμβαίνει με την νομοθεσία και τη νομολογία - φυσικά όχι αυτή που θέλει να επιβάλλει το ΤΕΕ ή ο ΠΣΔΑΤΜ αλλά αυτή που επιβάλλει ο κοινός νους και το κοινό περί δικαίου αίσθημα - γι' αυτό και γράφουμε αυτά τα σχόλια. Επιπλέον κανείς νόμος δεν λέει ότι η εγκύκλιος έχει ισχύ νόμου, ειδικά όταν αντί για παραπομπή σε νομοθεσία περικλείει επιστολές του ΤΕΕ οι οποίες επίσης δεν αναφέρονται επακριβώς στην νομοθεσία. Έχοντας αυτά κατά νου θα παρακαλούσα όλους τους συναδέλφους να είναι πιο συγκρατημένοι. Πάντως ακόμα και αυτή η απόφαση του ΣτΕ δεν λέει τί δεν μπορούμε να κάνουμε επακριβώς, απλώς λέει ότι ακυρώνονται τα επίμαχα άρθρα λόγω ελλιπούς προσδιορισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε cna η σύγχυση σου δε σου επιτρέπει να αντιληφθείς τα όσα γράφονται και περιλαμβάνονται στην ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία.

 

Δηλάδη κατά τη γνώμη σας αντί των νόμων και των ψηφισμάτων του κράτους πρέπει να ισχύει ο νόμος του νού σας και η προσωπική σας αντίληψη περί δικαίου.

 

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας ακολουθήσω σ' αυτές τις ατραπούς και ούτε βέβαια μπορεί να υπάρχει διάλογος με τέτοιες βάσεις.

Link to comment
Share on other sites

kokos! δεν σου επιτέθηκα προσωπικά οπότε απαιτώ να μην επιτίθεσαι επίσης, καθώς δεν έχω μεν κανένα πρόβλημα να εμπλακώ σε τέτοιου τύπου διαμάχες οι οποίες, όμως, ουδόλως συμβαδίζουν με το πνεύμα του forum.

Θυμάμαι όμως ότι στο άλλο θέμα που είχες ανοίξει και ενώ είχα κάνει σαφείς παραπομπές στη νομοθεσία, είτε όπως θα έπρεπε να την ερμηνεύει το ΤΕΕ αλλά και ο καθένας μας είτε ακόμα και με τον τρόπο που προσπαθεί να την ερμηνεύσει, αποσπασματικά συνήθως, εξακολούθησες να απαντάς με προσωπικές μομφές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Αφήνω σε σένα να ερμηνεύσεις τί μπορεί να σημαίνει αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε Kokos δεν υπάρχει καμία παρερμηνεία κανενός συναδέλφου οι νόμοι είναι νόμοι και καμία εγκύκλιο δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει! Δυστυχώς αντί να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου ασχολούμαστε με θέματα που εδώ και χρόνια είναι νομοθετημένα. Παρ' όλα αυτά επαναλαμβάνω ότι εάν συνεχίσετε την παραπληροφόρηση και τη στρέβλωση ξεκάθαρων νόμων το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Link to comment
Share on other sites

Μα καλα, δεν υπαρχει τελος σε αυτη την ιστορια;

Ρε συ κοκο εμφανιζεσαι ξαφνικα και δυναμιτιζεις το κλιμα χωρις λογο!

Ασε που γνωριζω πολεοδομιες που αυτο το χαρτι του κτηματολογιου το εχουν πεταξει στα αχρηστα (το γιατι , δε με απασχολει, αλλα σε πληροφορω οτι εχουν εμφανιστει αλλα εγγραφα, που το ανατρεπουν)

Link to comment
Share on other sites

Μα είναι δυνατόν κ@@@@χαρτο που να στέλνεται με fax και να έχει ισχύ ΠΔ?

Σε ποιο βαθύ κράτος ζείτε άραγε?

 

Δηλάδη κατά τη γνώμη σας αντί των νόμων και των ψηφισμάτων του κράτους

 

Ποιός νόμος το fax του ΤΕΕ ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.