Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σωστή τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου


Άρτεμις1992

Recommended Posts

IMG_20210103_133216.thumb.jpg.3aee8b083b47ea008f99e87ebbf9e3ab.jpgΚαλησπέρα σας και χρόνια πολλά. 

Έχω την εντύπωση οτι δεν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου στην κατοικία που ανακαινίζω. Τα παλιά ξυλινα κουφώματα πατούσαν πάνω σε μαρμάρινες ποδιές οι οποίες ηταν σπασμένες και ειχα ζητήσει να αλλαχτούν. Ο εργολαβος που είναι υπεύθυνος για την ανακαίνιση έβαλε εξωτερικά κουφωματα χωρις να εχει αφαιρέσει τα μάρμαρα. Στη συνέχεια, κατόπιν δικής μου επιμονής για αλλαγη των μαρμάρων, τα αφαίρεσε και χωρίς να έχουν τοποθετηθεί τα καινούργια εχει βαλει τώρα και τα τζάμια. Βρίσκω λίγο ανορθόδοξη την σειρά αυτή. Επίσης υπάρχει κενο περιμετρικά των κουφωμάτων το οποίο δεν μπορω να καταλάβω εαν οφείλεται σε λάθος διστάσεις ή έτσι πρέπει να είναι. 

Παρακαλω πολύ βοηθήστε με γιατί δεν ξέρω που αλλού να απευθύνω και πιστεύω ότι με δουλεύουν!!! 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία που να φαίνεται ένα λίγο μεγαλύτερο κομμάτι της όψης του κτίσματος, να δω κάτι ?

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, pirsogiannis said:

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία που να φαίνεται ένα λίγο μεγαλύτερο κομμάτι της όψης του κτίσματος, να δω κάτι ?

Καλησπέρα σας. 

Ελπίζω να βοηθήσει αυτή 

IMG_20210104_124500.jpg

Link to comment
Share on other sites

μαρμάρινη ποδιά στο παράθυρο δεν φαίνεται να υπάρχει. Οντως το κενό δεξιά έχει αφήσει λίγο μεγάλο. Στον τοίχο ξέρετε το έχει στερεώσει και με βίδες ή το έχει πιάσει μόνο με την πολυουρεθάνη, αυτόν τον κίτρινο αφρό που φαίνεται?

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Arche said:

μαρμάρινη ποδιά στο παράθυρο δεν φαίνεται να υπάρχει. Οντως το κενό δεξιά έχει αφήσει λίγο μεγάλο. Στον τοίχο ξέρετε το έχει στερεώσει και με βίδες ή το έχει πιάσει μόνο με την πολυουρεθάνη, αυτόν τον κίτρινο αφρό που φαίνεται?

Καλησπέρα σας, 

Οι παλιές μαρμάρινες ποδιές έχουν αφαιρεθεί γιατί ειχα ζητήσει επανειλημμένα να αντικατασταθουν. Όμως τα αλουμίνια τοποθετήθηκαν πριν μπουν τα καινούργια μάρμαρα. 

Λυπάμαι αλλα δεν γνωρίζω να σας απαντήσω εαν έχουν μπει βίδες. Είμαι εντελώς άσχετη με κατασκευαστικα θέματα και οι εργασίες γίνονται ωρες6που εργάζομαι. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι έχουν γίνει κακοτεχνιες. 

Στην φωτογραφία φαίνεται ότι έχει αφαιρεθεί κομμάτι του πορολιθου. Δεν ξέρω εαν σας βοηθαει να βγάλατε κάποιο συμπεράσμα. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ. 

IMG_20210104_171505.jpg

Link to comment
Share on other sites

να είσαι καλά και γω το σκέφτομαι λίγο τώρα πως να το πω, ρώτησε τον στερεώνεται καλά πάνω στον τοίχο το αλουμίνιο? Πάντως σε κάθε περίπτωση, πες του μα δεν μπορεί να κόψει κάποιος αυτόν τον αφρό που το στερεώνει και βλέπουμε τι θα σου πει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα κουφώματα μετριούνται και μπαίνουν 10mm μικρότερα ανά πλευρά, από το υπάρχον άνοιγμα για ευνόητους λόγους, δεν μπορούν να μπουν σπρωχτά, φρακαριστά. H παραπάνω ανοχή των 10mm μπορεί να γίνει 15-20mm όταν μιλάμε για πολύ μεγάλο άνοιγμα. Στην περίπτωση σας η ανοχή είναι 10mm ανά πλευρά, δηλαδή max 20mm, γιατί το κούφωμα δεν είναι πολύ μεγάλο. Στερεώνονται είτε πάνω σε ψευτόκασα (μεταλλική κοιλοδοκός που βοηθάει τον σοβατζή να γωνιάσει το σοβάτισμα και δημιουργεί σωστό υπόστρωμα για να πατήσει το αλουμίνιο) είτε πάνω στο υφιστάμενο υπόστρωμα της τοιχοποιίας. Στερεώνονται με αγκύρια στερέωσης και επιλέγουμε καλές ,επώνυμες εταιρείες τύπου hilti. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που στηρίζουμε κούφωμα: ξεκινάμε τα αγκύρια από τις γωνίες (πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά, δηλαδή δύο αγκύρια ανά γωνία, στην περίπτωση σου χωρίς το "πάνω" γιατί έχεις ρολό)  και μοιράζουμε την υπόλοιπη απόσταση ανά περίπου 50cm. Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε το πολυαμίδιο (την θερμομόνωση του κουφώματος) και φυσικά τρυπάμε μόνο κάσα. Υπάρχει ένα καλό εγχειρίδιο  να διαβάσει ο εργολάβος που έχει εκδόσει ο "ποβας". Το -μικρό- κενό που θα μείνει το γεμίζουμε για λόγους ηχομόνωσης-θερμομόνωσης με αφρό πολυουρεθάνης. Σε καμία περίπτωση δεν στηρίζουμε κούφωμα μόνο με αφρό πολυουρεθάνης, αυτό είναι εγκληματικό. Η στερέωση με τα αγκύρια καλείται να παραλάβει τα φορτία του ιδίου βάρους του κουφώματος και την ανεμοπίεση, φυσικά και τον σεισμό..Μάλλον από την φωτογραφία βλέπω ότι αφήνει μεγάλο κενό και έχει κόψει κοντύτερο το πλαίσιο του αλουμινίου κάτω, για να βάλει την μαρμαροποδιά μετά. Κοινώς πρώτα τον γάιδαρο και μετά το σαμάρι. Επίσης για ρώτα τον τί μέριμνα έχει λάβει για να μην έχεις θερμογέφυρα στην μαρμαροποδιά.. Είμαι περίεργος.. Αν κρίνω από την πόρτα είχατε ωραία ξύλινα κουφώματα που τα έφαγε η μαρμάγκα. Θα μπορούσαν να έχουν επιδιορθωθεί, να έχει μπει διπλό τζαμιλίκι και να έχει μπει μια ωραία ξύλινη ποδιά  που θα ήταν και κακός (σαν ξύλινη) αγωγός της θερμότητας. Εγώ τα λέω εγώ τ'ακούω, αφού ο "εργολάβος" αποφάσισε αλλιώς. Αυτές οι πλάκες πορόλιθου που βλέπω είναι διακοσμητική επικάλυψη?

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ότι έχει βάλει το κούφωμα χωρίς την ποδιά το είδα pirsogiannis, απλά το κενό δεξιά μου φάνηκε τόσο μεγάλο που λέω μπορεί να το έπιασε πάνω στον τοίχο και χωρίς ψευτόκασα, ακόμα φαίνεται ότι το μπετόν πάνω στο οποίο στερεώνει στρωμένο σαν να υπήρχε η ίδια επικάλυψη εκεί με πορόλιθο, να την αφαίρεσαι και να έπιασε στη λάσπη από κάτω, εκεί δεν ήμουν και δεν ξέρω και δεν νομίζω να είναι πολύ άσχετος, τουλάχιστον έχει βάλει καλή μάρκα αλουμίνιο αλλά ναι αυτό με την ποδιά που λές το είδα, νομίζω είτε θα καταφέρει να σφηνώσει κάποια μαρμαροποδιά από κάτω ή από έξω θα την βάλει να καβαλήσει λίγο το αλουμίνιο, πάντα όμως πάντα αποτελεί απορίας άξιο γιατί δεν έβαλε την ποδιά πρώτα?

Ισως να μην δουλεύει μάρμαρο, να τον κάλεσαν πρώτο και να λέει ότι "ας βάλω τώρα εγώ το ρολό και κάποιο τρόπο θα βρει και ο μαρμαράς να βάλει την ποδιά.."

Link to comment
Share on other sites

1. Με την αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων, αντικαθίστανται και οι ποδιές, δεδομένου ότι θα πάθουν ζημιά

2. Επίσης, επισκευάζονται τα (αναγκαστικά) καθαιρεθέντα επιχρίσματα των λαμπάδων. Αν ο σοβατζής είναι "γάτα", δεν χρειάζεται ψευτόκασα. Αλλιώς, είναι υποχρεωτική.

3. Η διαδικασία (μετά τις καθαιρέσεις) έχει ως εξής:

  α. Τοποθέτηση ποδιάς κι επισκευή επιχρισμάτων (με, ή χωρίς ψευτόκασα) 

  β. Μέτρημα κενού, κατασκευή κι εγκατάσταση κουφώματος 

  γ. Φινιρίσματα(σιλικόνες, στοκαρίσματα στα κενά, κλπ)-Χρωματισμοί

Η υφιστάμενη κατάσταση, θεραπεύεται με την ανωτέρω  διαδικασία εξ αρχής 

Να γιατί έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, λέγοντας ότι και για την παραμικρή εργασία είναι απαραίτητη η συμβουλή μηχανικού.

Δυστυχώς, ο πολύς κόσμος συνεχίζει να εμπιστεύεται τους ξερόλες "εργολάβους", και μόνο όταν πάθει τη ζημιά προσφεύγει στα φώτα μας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.