Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ


Recommended Posts

Καλημέρα. Σε ισόγειο χώρο απαιτείται αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε εκπαιδευτήριο. Ανέτρεξα στο Άρθρο 5, του Ν.4067/12 (ΝΟΚ), το Άρθρο 29, του Ν.4495/17, το ΦΕΚ 4520Β/2018 και φυσικά στο Άρθρο 2, του ΦΕΚ 1843Β/13-5-2020, σε περίπτωση που είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης με ΕΕΜΚ. Σύμφωνα με την παρ. 1β, του τελευταίου, εφόσον  έχω αλλαγή Κατηγορίας Σπουδαιότητας κατά ΕΑΚ, από Σ2 σε Σ3, δεν δύναμαι να χρησιμοποιήσω την ΕΕΜΚ, σωστά (η κατηγορία σπουδαιότητας που έχει ληφθεί υπόψη κατά τη μελέτη ανέγερσης είναι όντως Σ2)? Σημειωτέον, έχει ληφθεί υπόψη κατά τη μελέτη κινητό φορτίο καταστήματος 5,0kN/m2. Γίνεται, να γίνει χρήση της παρ. 2, του Άρθρου 5, του ΝΟΚ, που κάνει αναφορά μόνο στην παρ. 1 (του ιδίου Άρθρου), στην οποία δεν αναφέρει την αλλαγή σπουδαιότητας, αλλά μόνο τα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης και να προχωρήσω σε Ενημέρωση Αδείας (με βάση τις προϋποθέσεις εγκρίσεων κλπ., πάντα) και προφανώς στη συνέχεια ενημέρωση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας?
 
Link to comment
Share on other sites

18 λεπτά πριν, despcv said:
Γίνεται, να γίνει χρήση της παρ. 2, του Άρθρου 5, του ΝΟΚ, που κάνει αναφορά μόνο στην παρ. 1 (του ιδίου Άρθρου), στην οποία δεν αναφέρει την αλλαγή σπουδαιότητας, αλλά μόνο τα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης και να προχωρήσω σε Ενημέρωση Αδείας ...?
 

Ένα από τα φορτία σχεδιασμού είναι και το σεισμικό φορτίο. Ο συντελεστής σπουδαιότητας είναι ένας συντελεστής μεγέθυνσης του σεισμικού φορτίου ...

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ήλπιζα ότι εφόσον γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην κατηγορία σπουδαιότητας, όταν αναφέρεται στα φορτία αναφέρεται στα μόνιμα και ωφέλιμα βάσει του Κανονισμού Φορτίσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.