Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκσκαφή σε πεζοδρόμιο από υπεργολάβο του ΟΤΕ


Roy_Hobbs

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!

σε πολυκατοικία ένα εκ των διαμερισμάτων είχε πρόβλημα με την τηλεφωνική του σύνδεση. Μετά την ανακοίνωση της σχετικής βλάβης και την πάροδο κάποιων ημερών, ήρθε τεχνικός της COSMOTE (υποθέτω - δεν τον είδε κανένας) και χάραξε στις πλάκες του πεζοδρομίου με σπρέι κάποια σημάδια που έδειχναν ότι επίκειται εκσκαφή.

Επειδή η εν λόγω χάραξη ήταν κοντά στα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ και επειδή δεν υπήρχε καμία ενημέρωση του το πρέπει να γίνει, επικοινώνησα με την COSMOTE ενημερώνοντας να μην ξεκινήσει καμία οικοδομική εργασία σε τόσο ευαίσθητο σημείο, αν προηγουμένω δεν έχει ενημερωθεί η πολυκατοικία για το αίτιο του προβλήματος και τον προτεινόμενο τρόπο αντιμετώπισης. Ακολούθησαν 2-3 κλήσεις καθώς δεν υπήρχε καμία ενημέρωση.

Σήμερα εμφανίστηκε υπεργολάβος (έτσι δήλωσε) της COSMOTE έτοιμος να ξεκινήσει την εκσκαφή. Δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο, άδεια ή μελέτη που να φαίνεται τι ακριβώς προτίθεται να κάνει. Σε ερώτηση μου, η απάντηση ήταν "εμένα μου είπαν να σκάψω να βρω ένα καλώδιο και τίποτα παραπάνω". Επανέλαβα την επιθυμία της πολυκατοικίας (ακόμα και του συνιδιοκτήτη που έχει το πρόβλημα) ότι επιθυμούμε μια ενημέρωση πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εργασίας. Η απάντηση του υπεργολάβου ήταν ότι δεν ξέρω, δεν απαντώ και δεν μπορώ να δεσμευτώ σε τίποτα.

Ερώτηση: γνωρίζει κανείς τη νομοθεσία και την ορθή πρακτική σε παρόμοιες καταστάσεις? Έτσι εμφανίζεται ένα συνεργείο, χωρίς άδεια, σχέδιο, μελέτη, έγγραφα κλπ και ξεκινάει να σκάβει όπου θέλει, ειδικά σε ευαίσθητο σημείο κοντά στα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ? Χρειάζεται να έχει ο υπεργολάβος άδεια από το Δήμο? Έχουν δικαίωμα οι συνιδιοκτήτες να λάβουν γνώση για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με τη μελέτη (αν υπάρχει μελέτη)?

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι εργολάβοι που επεμβαίνουν στα πεζοδρόμια 

και στους δρόμους (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.α.) πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πάρει 

άδεια από τον Δήμο και μάλιστα καταθέτουν και εγγυητική επιστολή

ώστε αν γίνει κάποια κακοτεχνία και δεν ανταποκριθούν να καταπέσει η εγγυητική.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.