Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Καλημέρα, έχω σχεδιάσει ένα σενάριο για να γίνει πιο κατανοητό το πρόβλημα. Τα σχήματα που βλέπετε αφορούν τα καθορισμένα όρια σε κάθε περίπτωση. Όταν κάνουμε τροποποίηση Σ.Ο.Ι., στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, πρέπει να φανταζόμαστε πως υπάρχει ένα καπέλο ταχυδακτυλουργού όπου μπαίνει το αρχικό σχέδιο Σ.Ο.Ι. (3 ιδιοκτησίες) και βγαίνει το νέο (2 ιδιοκτησίες).

Αυτό που ρυθμίζει ο νόμος είναι πως σε κάθε δικαιοπραξία και Σ.Ο.Ι., απαιτείται Π.Π..

Εν προκειμένω κατά την άποψη μου απαιτείται σε κάθε περίπτωση Π.Π. για τις 3 αρχικές (και ένα Π.Π. για τα Κ.Χ.) καθώς αυτό είναι το σχήμα που μπαίνει στο καπέλο και εφόσον αφορά Σ.Ο.Ι. ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται κατά την έξοδο.

Στην πράξη έχουμε τρις βασικές διεργασίες, πρώτον την κατάργηση των αρχικών ορίων, δεύτερον την αλλαγή των ορίων και τρίτον την εγκατάσταση των νέων κυρίων. Αυτά βέβαια γίνονται σε μια πράξη αν και αφορούν διακριτές διαδικασίες.  

Κατά τον καθορισμό των νέων ορίων και την εγκατάσταση των νέων κυρίων λοιπών, επειδή πρόκειται για νέα Σ.Ο.Ι., η άποψη μου είναι πως ο νόμος απαιτεί επιπλέον Π.Π. για τις νέες Ο.Ι. και εφόσον αλλάζουν και τα όρια των Κ.Χ. άλλο ένα Π.Π. για τα Κ.Χ.. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σκεφτούμε το εξής…

Επειδή όμως όπως είπαμε αφορά μια πράξη, στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να προσκομίσουμε:

4 Π.Π. για τις αρχικές και 3 Π.Π. για τις νέες. Την επομένη της τροποποίησης, οι 4 τίθενται στο αρχείο.

Και επειδή η πράξη είναι μια και δεν γίνεται να πατηθεί το pause και να τροποποιήσουμε αρχικές εγγραφές, πρέπει να εκδοθούν 7 από την αρχή.   

Η συμβολαιογράφος ρίχνει μέσα τα 4 Π.Π. αρχικά γυρίζει το ραβδί δεξιά, ρίχνει τα 3 Π.Π., γυρίζει το ραβδί αριστερά και αυτό ήταν.

Drawing1-Model.pdf

Edited by nzerman
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, έγινε οριστική υποβολή ιδιοκτησίας στην ηλεκτρονική ταυτότητα και εκ παραδρομής δεν ανέβηκε το ΠΕΑ. Γνωρίζεται πως διορθώνεται - συμπληρώνεται μια οριστική υποβολή? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργία τροποποιητικής καταχώρησης ιδιοκτησίας θα πρέπει να γίνει. Από το μητρώο θα αναζητήσεις το ακίνητο και όταν βρεις την ιδιοκτησία δεξί κλικ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, Doctorbike said:

1979 Οικοδομική άδεια: Ένα ενιαίο υπογειο  200 τμ

1987 συμβόλαιο ΣΟΙ όπου φαίνονται 10 αποθήκες 19 τμ η καθεμία και 10 τμ κοινόχρηστος διάδρομος και ο πελάτης αγοράζει την αποθήκη με αριθμό 1

2022 Κάνω Ν4495 για διαφορετική διαμερισμάτωση και μετατροπή της αποθήκης Νο1 σε κατοικία  (εδώ έχω και μια αμφιβολία μήπως το σωστό θα ήταν να έλεγα: Μετατροπή τμήματος υπόγειας αποθήκης σε υπόγεια κατοικία και όχι διαφορετική διαμερισμάτωση και μετατροπή της υπόγειας αποθήκης 1 σε κατοικία)

Ερωτηση: Τι εμβαδα βάζω στον πίνακα της ΗΤ; Δηλαδή τι εμβαδα θα βάλω στην σειρά της οικοδομικής αδειας και τι εμβαδα θα βάλω στην σειρά του Ν4495;

 

ΟΑ1979:  ΒΧ=200τμ

2022/4495: ΚΧ= +19τμ, ΒΧ= -200τμ. Στις παρατηρησεις: Διαμερισματωση με ΣΟΙ αρ..... /1989

στην επομενη σελίδα χρήσεις : "κατοικία χωρος ΚΧ"

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χριστοφορε, καλημερα

παραστατικος και λεπτομερης  βεβαιως βεβαιως......

"Η συμβολαιογράφος ρίχνει μέσα τα 4 Π.Π. αρχικά γυρίζει το ραβδί δεξιά, ρίχνει τα 3 Π.Π., γυρίζει το ραβδί αριστερά και αυτό ήταν. "

Αλλά, πριν αρχισει να ανακατευει  η συμβ/φος με την...κουταλα και να βγαζει ...την μαρμιτα οπου επεσε ο Οβελιξ οταν ηταν μικρος...:-D

να ξεραμε εαν το ενα που δεν εγινε,   συνενωθηκε με το ενα αυτοτελως,...

ή εαν μοιρασθηκε στα αλλα  δυο

[καζαν'  εγινε του μυαλομ']

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, jbosdas said:

Διευθυνση παρε αυτή που αναγράφεται στο Κτηματολογικό φυλλο της ιδιοκτησίας σου. Αν θες κανε κ μια περιγραφή στα σχόλια του οικοπέδου..

Ακριβώς όπως τα είπες καταχώρησα.. Σαφώς και έκανα περιγραφή στα σχόλια με τις διευθύνσεις των τριών οικοδομών.

 

18 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Άρα, αν δεν έχει γίνει σύσταση καθέτων, κάθε ταυτότητα που αφορά οριζόντια ιδιοκτησία οποιουδήποτε κτιρίου, πατάει πάνω στο ενιαίο οικόπεδο που έχουν ανεγερθεί τρία κτίρια. Πάντως και προσωπικά εκπλήσσομαι που δεν έχει γίνει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας.

Συμφωνούμε στο ότι "κάθε ταυτότητα που αφορά οριζόντια ιδιοκτησία οποιουδήποτε κτιρίου, πατάει πάνω στο ενιαίο οικόπεδο που έχουν ανεγερθεί τρία κτίρια". Το θέμα είναι με ποια διεύθυνση θα είναι το οικόπεδο?? Εγώ να δεις έκπληξη που πήρα με όταν παρελαβα τη σύσταση και αφορούσε 3 κτίρια. Σαν τόμος της Πάπυρος larousse είναι...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας συνάδελφοι, ελπίζω να μην έχει επαναληφθεί η ερώτηση. Δεν την εντόπια όσο και να έψαξα.
Διαβάζοντας το σώμα του νόμου δεν βλέπω να απαιτείται ανάρτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για την έκδοση ΗΤΚ. Προφανώς, είναι το σωστό να ξέρεις επίσημα ότι το τάδε ακίνητο ανήκει στον πελάτη σου, αλλά έχω προβληματιστεί για το αν απαιτείται, καθώς βλέπω σε άλλα φόρα να το επισημαίνουν.

Edited by oresteskal
Link to comment
Share on other sites

για έκδοση πιστ.πληρότητας μου βγάζει ενδείξεις  <<Είναι υποχρεωτική η επισύναψη εγγράφου Υπαγωγής σε ρύθμιση αυθαιρέτου
-Εάν έχει καταχωριστεί πράξη Ν. 4178/13 ή Ν. 4495/17, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του πίνακα «Στατικός έλεγχος ν. 4178/13 & ν. 4495/17»
-Ο πίνακας «Στατικός έλεγχος ν. 4178/13 & ν. 4495/17» συμπληρώνεται μόνο για πράξεις Ν. 4178/13 ή Ν. 4495/17>>

έχω αναρτήσει όμως τόσο  το έγγραφο υπαγωγής(περαιωμένη κατασταση) όσο και την τεχνικη έκθεση στατικού ελέγχου.

επίσης  ναι μεν δηλώνεται ως υπόχρεος ο ιδιοκτήτης και έχει αναρτηθεί και η υδ του αλλά αναρτήθηκε εκ παραδρομής και δεύτερη υδ αλλου "άσχετου" Πως μπορώ να την διαγράψω ??

κάποια βοήθεια για να ξεκολλήσω παρακαλώ 

υγ.δεν το λες και πολύ  φιλικό στο χρήστη  η είναι εντύπωση μου ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.