Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

 ΦEK B 334/21


στστ) το πιστοποιητικό ελέγχου κατασκευής, εφόσον
έχει εκδοθεί,
ζζ) τον πίνακα χιλιοστών, εφόσον η Ταυτότητα Ιδιο-
κτησίας αφορά αυτοτελή διηρημένη ιδιοκτησία ή κοι-
νόχρηστους χώρους,
ηη) τη μελέτη κατανομής δαπανών του κτιρίου, εφό-
σον υφίσταται.
 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα.

Συμβόλαιο και απαιτείται ΗΤΚ

Εντος οικοπεδου υπάρχει κατοικία που έχει κατασκευαστεί με κρατική αρωγή περί σεισμοπλήκτων κατασκευών (το 1957) που το μόνο αποδεικτικό νομιμότητας που έχω είναι το πιστοποιητικό της αρωγής από το οικείο υποθηκοφυλακείο (άρα υφίσταται νόμιμα),  μια ρυθμισμένη προσθήκη 7,24μ2 (λουτρο) και έναν ρυθμισμένο ημ. χωρο  32,00μ2

Ερωτήσεις :

Απο σχέδια υφισταμένου τι ανεβάζουμε ???? --> δεν υπάρχουν πλην σε κάποιες περιπτώσεις το βιβλιάριο αρωγής  που συχνά δεν βρίσκεται και μας καλύπτει η βεβαιώση του υποθυκοφυλακείου, τα μόνα σχέδια που υπάρχουν είναι αυτά της ρύθμισης 

Απαιτείται μελετη στατικής επάρκειας ή στα 25μ2 που αναφέρει κοιτάμε μόνο κλειστούς χώρους χωρίς να λάβουμε υπόψιν τον ημ.χώρο?

Η οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη

 

Link to comment
Share on other sites

Μερικές σκόρπιες απόψεις για την εφαρμογή:

  • Για αριθμό ιδιοκτησίας/οικοπέδου θα μπορούσε να είναι το ΚΑΕΚ. Τώρα έχουμε γεμίσει "μοναδικούς" αριθμούς. Πλέον είναι ελάχιστες οι περιοχές χωρίς ανάρτηση/προανάρτηση.
  • Ο εντοπισμός θα μπορούσε να τραβάει κατευθείαν το πολύγωνο από το κτηματολόγιο (πάλι για περιοχές που έχουν τουλάχιστον προανάρτηση)
  • Σε περιοχές χωρίς κτηματολόγιο και χωρίς διανομές/αναδασμούς ή διευθύνσεις θα έπρεπε να μπορείς να δεις το polyline από το μητρώο για να καταλάβεις αν έχει ανοίξει συνάδελφος οικόπεδο/γήπεδο.
  • Σε περιοχές εκτός σχεδίου κυρίως με αρκετούς συνιδιοκτήτες και μάλιστα χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους, υπάρχει πρόβλημα στα συμβόλαια και στην καταχώρηση των ιδιοκτητών. Για παράδειγμα ανοίγω δήλωση με ποσοστό συγκυριότητας 25% και περνάω τα στοιχεία μόνο του ιδιοκτήτη που έχω στα χέρια μου. Μετά από κάποιους μήνες πουλάει κάποιος ιδιοκτήτης το δικό του ποσοστό. Σαν ιδιοκτήτες τι θα βάλεις; Τίτλους; Σβήνεις τα προηγούμενα και βάζεις τα δικά σου;
  • Με βάση τα παραπάνω θα έπρεπε το κτηματολόγιο να είναι συνδεδεμένο με την ΗΤΚ και να τραβάει από εκεί ιδιοκτήτες και συμβόλαια.
  • Όταν έχεις άνω του 1 κτίρια, χωρίς σύσταση, πως κάνεις συσχέτιση τον όροφο, με το κτίριο και με την παροχή ρεύματος; Ίσως θα έπρεπε να προστεθεί και ο αριθμός ΑΤΑΚ. Φαντάζομαι κάποια στιγμή το Ε9 θα τραβάει από εδώ τα στοιχεία για χρήσεις και εμβαδά.
  • Όπως αναφέρθηκε πολλές φορές, να υπάρχει σύνδεση με την πλατφόρμα των αυθαιρέτων καθώς και με τις ηλεκτρονικές άδειες, ώστε να τραβάει από εκεί σχέδια και μελέτες.
  • Δεν υπάρχει πεδίο για να ορίζεις την παλαιότητα του κτιρίου.
  • Να αλλάξει το όνομα από Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου σε Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ιδιοκτησίας. Αναφέρεις στον πελάτη ότι πρέπει να πληρώσει παράβολο 20€ για την ταυτότητα κτιρίου και σου λέει "Μα εγώ δεν έχω κτίριο, αδόμητο είναι το χωράφι)

Βασικά θα έπρεπε όπως αναφέρθηκε και από άλλους συναδέφλους η λειτουργία της ΗΤΚ να γινόταν μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου καθώς και μετά την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησες των οικοδομικών αδειών. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παύλο πολύ φοβάμαι ότι το ΤΕΕ δεν μπορεί ούτε καν να συνδέσει το χάρτη εντοπισμού που έχει εδώ και 11 χρόνια,  με το νέο χάρτη του κτηματολογίου, στον οποίο απεικονίζεται όλη η Χώρα χωρίς περικοπές παραμεθορίων κλπ

Σε τηλεφωνική  μου επικοινωνία, λόγω του γνωστού προβλήματος που έχουμε εμείς οι παραμεθόριοι και ειδικά οι του Έβρου, επικαλέσθηκαν ότι τάχα το Κτηματολόγιο ΑΕ δεν τους έδωσε το νέο υπόβαθρο.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτό δεν ισχύει, και μάλλον το ΤΕΕ  επίτηδες το επικαλείται, γιατί γνωρίζει ότι αν τυχόν και βάλει στην Η.Τ.Κ ή στο σύστημα  αυθαιρέτων το νέο υπόβαθρο, σίγουρα δεν   θα μπορούν να μεταφερθούν ή να συμπέσουν, οι μέχρι τώρα  εντοπισμοί οικοπέδων-γηπέδων, οπότε και θα γίνει χαμός!

Επομένως ας μη περιμένουμε βελτιώσεις και μάλιστα γρήγορες!

Εμείς κάνουμε 30-45 λεπτά για σύμπτωση εντοπισμών ή ακόμη και για να βρούμε απλά π.χ έναν αγρό ή οικόπεδο στους οικισμούς Μεγάλου Δερείου-Γονικού-Σιδηροχωρίου κλπ

Link to comment
Share on other sites

φίλε ΙΑΣΟΝΑ

για βοήθεια σου δίνω το ΚΑΕΚ 110492202006, πήγαινε να εντοπίσεις και πες μου πόση ώρα θα κάνεις

Link to comment
Share on other sites

βασιλη

δεν εχουν ανεβει ολα τα ΚΑΕΚ

εκει σε σενα εχουν αρχισει τα με αριθ.  11039.....καπου απο το υψος Μεσισσονερα/Ματι/Κομενη/Βαλτακια

εχεις καιρο...μεχρι να ανεβει τις ανηφορες εκει στο Δερειον

[με την ταβερνα της Κικης...]:-D

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 28/5/2022 at 9:46 ΜΜ, zazeng said:

Ω ναι,

4495 - Άρθρο 54
Συμπλήρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας - Έκδοση πιστοποιητικών
ζ) το δελτίο δομικής τρωτότητας ή την τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου, που συνοδεύει αίτηση υπαγωγής στον ν.4178/2013 (Α174) ή τον παρόντα ή τη μελέτη στατικής επάρκειας, εφόσον απαιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 99,

Μόλις έκλεισα μια ημερίδα, όπου επανέλαβαν αυτό που λένε και προφορικά στο ΤΕΕ, ότι υποχρεωτικά μόνο για τον 4178, για τον 4495 αν είσαι μέσα στην 5ετία βγαίνει ΗΤΚ και με εκκρεμή ΜΣΕ, έχει και τη σχετική επιλογή άλλωστε.

Προφανώς πατάνε στο 'σύμφωνα με το άρθρο 99'. Δεν ξέρω αν έχουμε πάλι θέμα με τα κόμματα!

Γενικά πάντως για κλάματα, λέγανε να ανεβάζουμε η/μ κ στατικά, για τα αδόμητα δεν απαντάγανε, αυτά. Α επιβεβαιώσαν ότι το ΠΕΑ είναι υποχρεωτικό.

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Αν σήμερα εκδίδεται για το ακίνητο ΗΤΚ και ταυτοχρόνως υφίσταται υποχρέωση υποβολής π.χ. ΜΣΕ κ.λπ., τότε ανεξαρτήτως του πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αυτής, οφείλει να υποβληθεί σήμερα και πριν ολοκληρωθεί η ΗΤΚ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.