Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Συν/φοι

Δεν βλέπω καμιά διαμαρτυρία, σχετικά με την  δυσλειτουργία του συστήματος της Η.Τ.Α. ειδικά τις πρωινές ώρες, κατά τις οποίες το σύστημα κάνει 4-5-7 λεφτά για να πάει από βήμα σε βήμα  και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις πέφτει.

Και απορώ. Μήπως μόνο εγώ αυτό το πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Πάσχει παντού! 

π.χ Που και πως  να βρεις ένα οικόπεδο ένα αγρό κ.τ.λ όταν στην αναζήτηση σου βγάζει δεδομένα μόνο για 100 ακίνητα. 

Όσο για το σύρσιμο, δεν μπορείς να συντάξεις ούτε μια Η.Τ το πρωί. Και να σκεφτείς ότι μόλις φτάσαμε στις 400.000 ταυτότητες που να φτάσουμε και στα εκατομμύρια! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στο Ελλάδα 3.1 v2 θα διορθωθούν τα πράγματα...

 

 

Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας και την κατανόηση.
 
Γίνονται ενέργειες από τους αρμόδιους για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος. 

--

Με εκτίμηση ΤΕΕ-Τεχνική Υποστήριξη e-building

"Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το μήνυμα και στα τυχόν συνημμένα έγγραφα θεωρούνται εμπιστευτικές και απόρρητες και προορίζονται μόνο για τον σκοπούμενο παραλήπτη. Εάν δεν είστε ο σκοπούμενος παραλήπτης και έχετε λάβει το παρόν μήνυμα από λάθος, σας ενημερώνουμε ότι η αποθήκευση, ανάγνωση, μετάδοση, αντιγραφή, αποκάλυψη, ανακοίνωση ή οποιασδήποτε άλλης μορφής χρήση οποιωνδήποτε πληροφοριών περιέχονται στο παρόν μήνυμα και στα τυχόν συνημμένα έγγραφα δεν είναι σύννομη. Απαγορεύεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή διάδοση ή κοινοποίηση σε τρίτους του συνόλου ή μέρους των στοιχείων του μηνύματος αυτού. Σε κάθε περίπτωση έχετε υποχρέωση εχεμύθειας. Παρακαλείστε να ενημερώσετε άμεσα τον αποστολέα και να διαγράψετε το μήνυμα και τα τυχόν συνημμένα από το σύστημά σας. Οι επικοινωνίες μέσω του Διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς, καθώς οι εμπεριεχόμενες πληροφορίες μπορεί να υποκλαπούν, να χαθούν, να καταστραφούν, να ληφθούν με καθυστέρηση ή μερικώς. Ο αποστολέας δεν ευθύνεται για οιαδήποτε τυχόν ζημία λόγω αποθήκευσης ή ανάγνωσης του παρόντος, καθυστερημένης διαβίβασης, υποκλοπής ή αλλοίωσης".

Edited by Pavlos33
αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς-βλ. κανόνες συμμετοχής
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 16/11/2022 at 3:54 ΜΜ, jbosdas said:

Στο Ελλάδα 3.1 v2 θα διορθωθούν τα πράγματα...

Με εκτίμηση ΤΕΕ-Τεχνική Υποστήριξη e-building

"Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το μήνυμα και στα τυχόν συνημμένα έγγραφα θεωρούνται εμπιστευτικές και απόρρητες και προορίζονται μόνο για τον σκοπούμενο παραλήπτη. 

αυτό το έλαβα και εγώ σε ερώτημα μου σχετικά με τη ΜΗ δυνατότητα συμπλήρωσης Η.Τ.Α για ολόκληρο κτίριο  παρά το γεγονός ότι προβλέπεται από το Νόμο

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που είδα σε αυτό και άλλα θρεντ (το βάζω εδώ επειδή φαίνεται να είναι το μόνο ενεργό τώρα):

"Εφόσον έχει συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία επί καθέτου, γίνεται υποχρεωτικά ξεχωριστή καταχώριση Οικοπέδου / Γηπέδου για κάθε κάθετη ιδιοκτησία"

Τα ερωτήματα είναι τα εξής
Σε οικόπεδο με 2 καθέτους, με πολλές οριζόντιες στη μία και αδόμητη την άλλη (αν και έχει εκδοθεί άδεια για οικοδομή, και σύσταση οριζοντίου για τα μελλοντικά διαμερίσματα):

α) Εκεί που ζητάει ΚΑΕΚ οικοπέδου, δίνουμε του οικοπέδου ή της κάθετης που μας ενδιαφέρει?

β)Εκεί που ζητάει τετραγωνικά δίνουμε του όλου οικοπέδου, ή αυτά που αναλογούν στην κάθετη που μας ενδιαφέρει?

γ) Εκεί που ζητάει αριθμό κτιρίων και οριζοντίων ιδιοκτησιών,το ερώτημα αφορά στο όλο οικόπεδο ή την κάθετο που μας ενδιαφέρει? 

δ) Αν στο γ) η απάντηση είναι ότι αφορά στο όλο οικόπεδο, αναφέρουμε και το μη κατασκευασμένο κτίριο, και αντίστοιχα τις μη κατασκευασμένες οριζόντιες?

Στην περίπτωσή που με αφορά, άλλοι συνάδελφοι έχουν εισάγει ο μεν το οικόπεδο σαν σύνολο με το ΚΑΕΚ του οικοπέδου, διευκρινίζοντας στην περιγραφή ότι η καταχώριση αφορά κάθετο, ο δε τη  μια κάθετο (όχι αυτήν που με αφορά) με το δικό της ΚΑΕΚ. 

Υπάρχουν δηλαδή δυο καταχωρίσεις, μία για κάθε κάθετο. Αν αυτή που με αφορά είναι -με βάση τις απαντήσεις στα παραπάνω-εσφαλμένη τελικά, τί κάνω? 
 

Link to comment
Share on other sites

α)2, β)2, γ)2

Καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην ανάγνωση της ΗΤΚ, να δείτε και κανά - δύο παρουσιάσεις, επειδή δεν πρόκειται περί απλής καταχώρησης πολεοδομικών μεγεθών. Επηρεάζει την νομική υπόσταση των ακινήτων και καλό είναι να έχουμε άποψη.

Edited by jbosdas
  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.