Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

@lancaster13

Σε περίπτωση καταγγελίας, ο καταγγελλόμενος είναι καλυμμένος εάν το ακίνητό του είναι τακτοποιημένο. Μετά από 10 ή 20 χρόνια, δεν γνωρίζουν ούτε οι αρμόδιοι τι θα γίνει.

Όσον αφορά την ηλεκτρονική ταυτότητα, αναμένω σε βάθος χρόνου πλήθος διευκρινήσεων, τροποποιήσεων και ερωτοαπαντήσεων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Aκόμη κι εάν δεν προβεί  στην ηλεκτρονική ταυτότητα της ιδιοκτησίας, απο την στιγμή που δεν θέλει να το μεταβιβάσει?

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by lancaster13
Link to comment
Share on other sites

Τότε ο νόμος γιατι λεει αυτό?

Τα αποτελέσματα των υπαγωγών που ολοκληρώνονται μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στο άρθρο 62 του ν. 4495/2017 επέρχονται όταν καταχωρηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου ή της διηρημένης ιδιοκτησίας στο ηλεκτρονικό μητρώο που προβλέπεται στην απόφαση αυτή.

 

 

(1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το.

(2) Μην κάνεις άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Το μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by lancaster13
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, σε περίπτωση καταγγελίας δεν προχωράει η διαδικασία των προστίμων εφόσον έχει ενταχθεί το ακίνητο σε νόμο τακτοποίησης. Το απόσπασμα που παρέθεσες δεν ακυρώνει την τακτοποίηση αν δεν έχει γίνει ηλεκτρονική ταυτότητα. Είναι μία γενικολογία που πρέπει να διευκρινιστεί.

Edited by Equalizer
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κάποιο νέο σχετικά με τις ΕΕΜΚ σε κτηριο έχουμε?Αν δλδ βγάλει κάποιος μια εσωτερική διαρρύθμιση, χρειάζεται ΗΤ? 

Η άποψη μού είναι ότι ΗΤ κατά την μεταβίβαση και νέες ΑΔ  και ενημέρωση της σύμφωνα με την ΥΑ όταν θα βγει κάποια Διοικητική πράξη.Στέκομαι στα λεκτικά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή δεν έχω καταφέρει να ασχοληθώ ακόμα με την ΗΤΚ θα ήθελα μία σύντομη απάντηση στο παρακάτω ερώτημα αν κάποιος γνωρίζει. Για άδεια κατεδάφισης σε παλιό αυθαίρετο κτίριο προ του 1975 το οποίο θα υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.4495/17 με πληρωμή του παραβόλου τις επόμενες μέρες, υπάρχει απαίτηση έκδοσης ΗΤΚ? Κι αν ναι σε ποιο στάδιο, πριν ή μετά την άδεια κατεδάφισης? Γενικότερα οι ρυθμίσεις του Ν.4495/17 με ημερομηνία πληρωμής του τέλους υπαγωγής από 1-2-2021 και μετά πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά και από ΗΤΚ μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης των αυθαίρετων κατασκευών? Υπάρχει χρονικό περιθώριο?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

μπορεί κάποιος συνάδελφος που γνωρίζει να μου πει αν για την ΗΤΚ απαιτείται η σύνταξη νέου τοπογραφικού διαγράμματος με ΕΓΣΑ ή αν επαρκεί το τοπογραφικό της άδειας του κτιρίου ακόμα κι αν δεν έχει συντεταγμένες; Δεν έχω εντοπίσει ακόμα στη νομοθεσία κάπου να διευκρινίζεται το θέμα. Ευχαριστώ πολύ.

Edited by nimitrou
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.