Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

10 ώρες πριν, getsakna said:

image.png.d6118ef0c06c8a1fe52355057682bc89.png

Αυτό εννοείς?

Η βεβαίωση δημάρχου δεν μπορεί να θεωρηθεί δημόσιο έγγραφο?

Όχι γιατί  στις βεβαιώσεις αυτές πολλές φορές γράφουν, σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση του .. τάδε ....το κτίριο προυφισταται του 1955.Επομενως δηλώνει ο ιδιοκτήτης .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας!

Στις περιπτώσεις ρύθμισμένων υπογείων του Ν. 4178 όπου ως εμβαδον προσμετρούσαμε το εμβαδόν δαπέδου πως θα περάσουμε τα επιμέρους τετραγωνικά στην ΗΤΚ.

Έχω πχ. σε τμήμα υπογείου ρυθμισμένη αλλαγή χρήσης με εμβαδόν δαπέδου χώρου 84 τ.μ. και με την περιμετρική τοιχοποιία 94 τ.μ.. Ποιό από τα δύο εμβαδά δηλώνω στην ΗΤΚ?

Link to comment
Share on other sites

Για αυτοτελές ακίνητο μιλάμε ή για διηρημένη; 

Καταχώρησε τα 10 τ.μ. από άδεια και 84 τ.μ. από ρύθμιση. 

Edited by nzerman
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 11/12/2021 at 10:26 ΜΜ, getsakna said:

image.png.d6118ef0c06c8a1fe52355057682bc89.png

Αυτό εννοείς?

Η βεβαίωση δημάρχου δεν μπορεί να θεωρηθεί δημόσιο έγγραφο?

Προσωπικά κάνω διαδικασία προύπαρξης από Τ.Υ Δήμου-Πολεοδομία. Αφού το κάνω αυτό τότε βγάζω βεβαίωση ή εκδίδω μια ΕΕΜΚ πχ. Η βεβαίωση προΰπαρξης γίνεται με τα κατώθι δικαιολογητικά  +αυτοψία από ΤΥ και συνοδεύεται από 1 τοπογραφικό θεωρημένο. Προφανώς  πρέπει να είναι πετρόκτιστα παλαιά χωρίς ανακαινίσεις-εργασίες που απαιτούν οικοδομική άδεια ή ΕΕΜΚ. Θεωρώ οτι και στην ταυτότητα κτηρίου θα πρέπει να γίνεται κάτι αντίστοιχο ώστε να είμαστε διασφαλισμένοι.

Επίσης να ρωτήσω την συνάδελφο @janna ασχετα με το κατά πόσο έχει την δυνατότητα ο Δήμαρχος για βεβαιώσεις ,εφόσων υπάρχει τέτοιο χαρτί με σφραγίδα Ελλ. Δημοκρατίας γιατί δεν θεωρείται δημόσιο έγγραφο? Πως προκύπτει οτι αν  βασίζεται μονο σε ΥΔ ιδιοκτήτη οτι ΔΕΝ είναι δημόσιο έγγραφο?Απλά ενημερωτικά ρωτάω ,καθώς συμφωνώ οτι η μια σκέτη ΥΔ Δημάρχου είναι έγγραφο το οποίο ανα πάσα στιγμή σε κρεμάει και δεν την συνιστώ  ποτέ ,όμως είναι δημόσιο εφόσον έχει σφραγίδα .Ο Δήμαρχος θεωρείται λειτουργός-η υπάλληλος,(?)  ,θεωρητικά είναι προϊστάμενος όλων οπότε και αρμόδιος λέω εγώ τώρα.Θα πάρω και την βοήθεια του @dimitris GM

 

 

δημόσιο έγγραφο ουδέτερο

  • (νομικός όρος😞 οποιοδήποτε έγγραφο που συντάσσει ο καθ΄ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος δημόσιος υπάλληλος ή λειτουργός, σύμφωνα με σχετικό τύπο κατά την κείμενη νομοθεσία.

image.thumb.png.d7a129bb945234e265857ab050755e5d.png

 

 

Και για έρθω και εγώ στο θέμα το οποίο θέλω να ρωτήσω ,το έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν πήρα απάντηση,  ΕΕΜΚ με επίβλεψη χρειάζεται Ταυτότητα ?Εχει κάποιος συνάδελφος πρόσφατη ενημέρωση από κάποιο όργανο ή υπηρεσία? Στο πρόσφατο σεμινάριο του ΤΕΕ ΤΑΚ ειπώθηκε  οτι δεν απαιτείται σε οποιαδήποτε ΕΕΜΚ  αυτή είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση. Βεβαια άλλα έλεγαν προ ολίγου καιρού (οσες δεν έχουν επίβλεψη) για αυτό και μας μπερδεύουν  

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Ο Δήμαρχος δεν έχει αρμοδιότητα να εκδίδει τέτοια πιστοποιητικά τα οποία βασίζονται είτε σε γνώση του ιδίου του Δημάρχου περί της παλαιότητας είτε σε ένορκες καταθέσεις δημοτών ενώπιον συμβολαιογράφου (βλ. Α.Π. 854/1982 Νομ. Β31, σελ 816). Σχετικά έχει απαντήσει το Νομικό Συμβούλιο Φορολογίας με το με Α.Π. 2823/04 & 647/05 έγγραφο στο οποίο επικαλείται τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, Δικονομίας και σειρά άλλων διατάξεων όπως το Π.Δ. 410/1995 και δη το άρθρο 114 περί αρμοδιοτήτων του Δημάρχου.

Με άλλα λόγια οι νομικές υπηρεσίες των Δ.Ο.Υ. ουσιαστικά μας λένε πως οι Δήμαρχοι δεν έχουν δικαίωμα έκδοσης τέτοιων πιστοποιητικών. Επίσης δίνουν την οδηγία στις Δ.Ο.Υ. να μη τα δέχονται ως τεκμήριο παλαιότητας. 

Πουθενά όμως δεν τεκμηριώνει πως είναι αυτοδίκαια άκυρα. 

Άσε που η Δ.Ο.Υ. ξέρετε πως λειτουργούν, έχουν το μαχαίρι, έχουν και το καρπούζι. 

Εγώ είμαι ιδιώτης μηχανικός πως πρέπει να αντιδράσω όταν θα εκδώσω ταυτότητα κτιρίου ή θα δώσω βεβαίωση νομιμότητας για ένα ακίνητο; 

Έχουν πέσει στα χέρια μου πολλές σχετικά με κτίρια που είναι καταφανώς μετά το 1955. 

 

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, @nzerman

 Καταρχήν η Δου σχετικά με παλαιότητά δέχεται δήλωση του ιδιωτη Μηχανικού τι λέμε τώρα. Ο Δήμαρχος δεν είναι αρμόδιος, το αναφέρω παραπάνω αλλά δεν ρωτάω αυτό ρωτάω αν βγάλει τέτοιο χαρτί ανά φέρθηκε ότι δεν είναι δημόσιο έγγραφο γιατί βασίζεται σε ΥΔ ιδιοκτήτη.Πως προκύπτει ότι δεν είναι δημόσιο έγγραφο?(αυτή ήταν η ερώτηση). Για αυτό κάνω την διαδικασία μέσω πολεοδομιας η Τεχνικών υπηρεσιών που προανεφερα στην οποία ένα από τα δικαιολογητικά είναι η βεβαιωση  προέδρου Τοπικής Κοινότητας .

Και να καταλήξουμε στο ότι από 1/1 θα έχει ταυτότητα και δεν έχουμε ξεκαθαρίσει καλά καλά που πρέπει να γίνεται. Πάντως σε ΕΕΜΚ  τουλάχιστον με αυτά που είπαν δεν απαιτείται. Αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος με διαφορετική πληροφορία ας την κατάθεση 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Elounda said:

Πάντως σε ΕΕΜΚ  τουλάχιστον με αυτά που είπαν δεν απαιτείται

Τι εννοείς μ' αυτό; 

Δες αυτά που σου επισυνάπτω, ίσως βοηθήσουν σχετικά με το αν είναι δημόσιο έγγραφο ή όχι η ενπροκειμένω βεβαίωση. 

 

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2.pdf ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 1.pdf

Link to comment
Share on other sites

Υποχρεωση για Εκδοση Ταυτότητας  μετά από ΕΕΜΚ απλά έγραφα από κινητό και δεν το διατύπωσα σωστά.Αφορα άλλο σκέλος 

Ευχαριστώ για τα συνημμένα ,οπότε σύμφωνα με αυτά ότι Δεν βασίζετε μόνο σε ενορκες βεβαιώσεις αλλά καλή ώρα στα δικαιολογητικα που έχω βάλει σε προηγούμενο ποστ στο παρών (βέβαια δεν είναι για βεβαιωση Δημάρχου αλλά επιτροπής ΤΥ  ή πολεοδομιας )και είναι πχ παλιά συμβόλαια ή παλιά άδεια (τότε υπήρχε νομομηχανικος) ή βεβαιωση ρευματοδοτησης κτλ τότε είμαστε καλυμμένοι 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι, μου ζητήθηκε να κάνω ταυτότητα κτηρίου σε τριώροφο στο οποίο σε κάθε οροφοδιαμέρισμα δεν έχει κατασκευασθεί ένα παράθυρο το οποίο δειχνόταν στην Ο.Α. (το ίδιο παράθυρο σε κάθε όροφο). Αυτή είναι και η μόνη παράβαση σε όλο το κτήριο. Σκέφτομαι να αναρτήσω απλώς την διορθωμένη κάτοψη στο σύστημα. Ποια είναι η γνώμη σας; 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Να γίνει πρώτα υπαγωγή για ρύθμιση αυθαιρεσιών. κ.λπ.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.