Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Δουλεύω πάνω σε μια εργασία της σχολής μου (τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ) σχετικά με την αποκατάσταση ενός στρατιωτικού κτρίου στη Θεσσαλονίκη. Το κτίριο είναι διώροφο από πλινθοδομή και ξύλινο ΦΟ όμως στην αποκατάσταση του έχουμε αποφασίσει να τοποθετήσουμε νέο μεταλλικό σκελετό, διατηρώντας το κέλυφος ως έχει. Αποφασίσαμε λοιπόν, να τοποθετήσουμε στη γωνια του κτιρίου ένα πατάρι το οποίο πρακτικά δεν είναι έξτρα πλάκα, αλλά αποτελεί την πλάκα του ορόφου η οποία έχει κατέβει σε χαμηλότερο επίπεδο, και συνδέεται μεσω σκάλας με το ισόγειο και με τον όροφο. Η ερώτησεις μου είναι οι εξής: Δεδομένου ότι οι διαστάσεις του είναι περίπου 15 x 5 μ. η πλάκα θα είναι διαφορετική από την πλάκα του ορόφου ; Θα κατασκευαστεί δηλαδή ως πλάκα παταριού; Αν ναι, πόσο πάχος θα έχει ; Κάθε βοήθεια πολύτιμη!

παταρι2.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Κατ΄αρχάς, διόρθωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις (μεταλλικός φ.ο.) οι πλάκες των δαπέδων είναι σύμμικτες κατασκευές (συνεργασία ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος και μεταλλικού σκελετού). Το πάχος τους εξαρτάται από το στατικό μοντέλο και τη φόρτιση. Με μια πρόχειρη ματιά, το πάχος (μαζί με τις εγκάρσιες δοκίδες) θα είναι γύρω στα 25 εκ.

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω ότι 15μ μήκος πλάκας χωρίς υποστύλωμα να την στηρίζει είναι πολύ, οπότε πιστεύω 2 υποστυλώματα που φαίνονται μόνο στον όροφο σου πρέπει να τα κατεβάσεις κάτω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.