Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξεκινά σήμερα η ανάρτηση των δασικών χαρτών


Engineer

Recommended Posts

Ξεκινά σήμερα η ανάρτηση των δασικών χαρτών για τις περιοχές της Καβάλας, Πιερίας,Δράμας, Αρκαδίας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Η έναρξη της ανάρτησης έρχεται μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020 και τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τα στελέχη των δασικών τους υπηρεσιών, του «Ελληνικού Κτηματολογίου», καθώς και την έγκαιρη προετοιμασία και έκδοση των προαπαιτούμενων διοικητικών πράξεων.

Στόχος είναι η επίτευξη της κύρωσης των δασικών χαρτών έως το τέλος του 2021 για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας -συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της πλειονότητας των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), σύμφωνα και με το νέο θεσμικό πλαίσιο συγκρότησής τους, αλλά και με τις εθνικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη, έχει καταρτιστεί και έχει αποσταλεί σε όλες τις αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελληνικό Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών) εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναρτήσεων,  από τα μέσα Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Ψάχνω να βρω που υπάρχει το επικαιροποιημένο υπόβαθρο της ανάρτησης. Πιθανόν εδώ (https://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx από ότι καταλαβαίνω.

Επίσης αναζητώ το πως θα υποβάλλουμε αντίρρηση. Στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν υπάρχει ακόμα καμία επιλογή σε Νομό όταν πατήσεις νέα αντίρρηση. (ενδιαφέρομαι για Αρκαδία αρχικά και στις 22 του μήνα για Αργολίδα). 

Γνωρίζει κάποιος αν θα υποβάλλουμε ηλεκτρονικά αντίρρηση ή θα πρέπει να επισκεφτούμε το δασαρχείο της περιοχής που μας ενδιαφέρει;

Link to comment
Share on other sites

και εδω με οδηγιες..

[αναλογικα τα ιδια ισχυουν και για την Τριπολη  και για τις υπολοιπες περιοχες που ανακοινωθηκαν]

 

 

υγ

 ο πινακας με τις ημερομηνιες

https://dasarxeio.com/2021/01/12/91661/

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.