Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέος ΑΣΕΠ Ν.4765/2021 «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα…»


Engineer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4765/2021 «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις.» (ΦΕΚ Α΄ 6/2021).

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ο σκοπός και το αντικείμενο του νόμου έγκεινται, αφενός, στην αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού, με το οποίο στελεχώνεται αυτό και αφετέρου, στην διατήρηση και περαιτέρω εμπέδωση του κεκτημένου των αρχών της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας.

Προς τούτο, θεσπίζεται, πέραν των λοιπών διαδικασιών επιλογής προσωπικού, η διενέργεια πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού και ενισχύεται ο ρόλος του Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου να εξασφαλιστεί η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων του.

Νόμος 4765/2021 (ΦΕΚ Α΄ 6/2021) «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις.»


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.