Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγάλες επενδύσεις σε αναπτύξεις «μικρο-διαμερισμάτων» στην Ευρωπαϊκή αγορά


Engineer

Recommended Posts

Κερδίζει έδαφος στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων η κατηγορία των μικρών διαμερισμάτων τα οποία βρίσκονται κυρίως στον αστικό ιστό.

Στην μετά Covid εποχή όπου άφησε ανεξίτηλα το στίγμα της στον τομέα του real estate παγκοσμίως διαφαίνεται αυξημένη ζήτηση για μικρά και προσιτά διαμερίσματα. Τάση, που οι κτηματομεσίτες της αγοράς αποδίδουν στις αλλαγές που έφερε η πανδημία, τόσο στον τομέα της φοιτητικής στέγασης, όσο και στην εξ αποστάσεως εργασία.
 
Όπως λένε οι ίδιες πηγές, οι φοιτητές οι οποίοι δεν χρειάζεται να μείνουν συνεχώς στην πόλη όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο που φοιτούν αλλά να πηγαίνουν μόνο για την εξεταστική περίοδο ή και ορισμένο αριθμό μαθημάτων (εργαστήρια κλπ) αναζητούν πλέον κάτι πολύ μικρό και φθηνό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
 
Την ίδια ώρα εργαζόμενοι που ήταν υποχρεωμένοι να μετακομίσουν σε μια μεγάλη πόλη όπου βρίσκονταν η εργασία τους με τις νέες συνθήκες της τηλεργασίας, αλλά και της εκ περιτροπής εργασίας  -ένα σύστημα απασχόλησης που έγινε στις μέρες μας ιδιαίτερα δημοφιλές- επιλέγουν να μείνουν εκτός αστικού ιστού και να μισθώσουν ένα «μικρό διαμέρισμα» για τις ανάγκες τους. 
 
Μεγάλες επενδύσεις σε αναπτύξεις «μικρο-διαμερισμάτων»
 
Το τελευταίο διάστημα αρκετοί ξένοι επενδυτές ρίχνουν… βάρος στον τομέα του λεγόμενου «micro living» με αναπτύξεις μικρών διαμερισμάτων για ενοικίαση σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, όπου έτσι κι αλλιώς ανεξάρτητα από τις συνέπειες της πανδημίας τα ενοίκια για διαμερίσματα δύο και άνω υπνοδωματίων ήταν ιδιαίτερα «τσουχτερά».
 
Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η ανακοίνωση της International Campus (IC) της εταιρείας που εξειδικεύεται στον τομέα αυτό πως σκοπεύει να επενδύσει κεφάλαια άνω του €1 δισ. τα επόμενα τρία χρόνια σε μικρά διαμερίσματα κάτω από την φίρμα «THE FIZZ» και «HNVS» (Heavens). Όπως λέει ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, Rainer Nonnengasser, σχολιάζοντας την εικόνα που υπάρχει σήμερα στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, την Γερμανία «ειδικότερα οι μαθητές αναζητούν απεγνωσμένα διαμερίσματα παντού. Η τεράστια έλλειψη στη Γερμανία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εάν συνεργαστεί ο ιδιωτικός τομέας με το Studentenwerk.
 
Μας ενδιαφέρουν οικόπεδα και υφιστάμενα κτίρια σε πόλεις Α και Β κατηγορίας για να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι διαβίωσης για τους 2,9 εκατομμύρια μαθητές σε όλη τη χώρα». Σημειώνεται ότι η εταιρεία επικεντρώνεται σε έργα μεγάλων πόλεων όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο αλλά και μικρότερες πόλεις δημοφιλείς για τα πανεπιστήμιά τους. 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.