Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναθεώρηση άδειας για αντικατάσταση του επιβλέποντα


Civil_2012

Recommended Posts

Υποψήφιος πελάτης που έχει οικοδομική άδεια σε ισχύ (2009), μου ζήτησε να γίνω επιβλέπων γιατί πέθανε ο μηχανικός του και γιατί χρειάζεται άμεσα μια σχετική βεβαίωση του επιβλέποντα. Η άδεια αφορά σε ακίνητο εντός σχεδίου με ισόγειο κατάστημα κ υπόγεια αποθήκη. Είναι σχεδόν αποπερατωμενη (λείπουν επιστρώσεις κ κάποια ηλεκτρολογικα, χρωματισμοί κλπ). Διαπίστωσα με μια πρώτη ματιά πως έχει τροποποιήσεις των όψεων κ άλλες παραβάσεις. Δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα με την θέση του κτιρίου. 

Για να αναλάβω εγώ ως επιβλέπων, αναλαμβάνω κάποια ευθύνη για τις υπάρχουσες αυθαιρεσίες; θα μου γίνει έλεγχος από ελεγκτή δόμησης;; επειδή η άδεια είναι παλιά, ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω (υπάρχει κάποιο φεκ);

διαπίστωσα πως ο πελάτης δεν έχει σκοπό να κλείσει ποτέ την άδεια, μπορώ εγώ να γίνω τώρα επιβλέπων και αργότερα να παραιτηθώ; 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

@Civil_2012 δεν καταλαβαίνω τι βεβαίωση χρειάζεται αφού δεν υπάρχει πρόθεση ολοκλήρωσης μιας σχεδόν αποπερατωμένης οικοδομής. Πάντως αυτός που θα αναλάβει καθήκοντα επιβλέποντος θα είναι υπεύθυνος μόνο για τις εναπομείνασες εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.