Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρωτιά της Ευρώπης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων - Ποιες εταιρείες έχουν το προβάδισμα


Engineer

Recommended Posts

Στην αγορά της Ευρώπης, το ποσοστό των νέων καταχωρήσεων οχημάτων που είναι ηλεκτρικά είναι διπλάσιο σε σύγκριση με αυτό της Κίνας και πενταπλάσιο από των ΗΠΑ

Διευρύνεται σε μεγάλο βαθμό ο ανταγωνισμός των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που αναμεταδίδει το CNBC.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για το Model 3 της Tesla, το οποίο αποτελεί πλέον το τέταρτο ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ήπειρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων είναι πλέον η μεγαλύτερη στον κόσμο σε όρους πωλήσεων μετά την έκρηξη των πωλήσεων το 2020 και την βουτιά στην Κίνα. Το ποσοστό των νέων καταχωρήσεων οχημάτων που είναι ηλεκτρικά είναι διπλάσιο σε σύγκριση με αυτό της Κίνας και πενταπλάσιο από των ΗΠΑ.

Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός

Ο επικεφαλής της Equity Strategy της Saxo Bank, Peter Garnry έκανε μνεία στο προβάδισμα που διατηρούν οι Renault, Volkswagen και Hyundai έναντι της Tesla, που μάλιστα ξεπέρασαν τους τελευταίους μήνες του 2020.

«Η Tesla θα είναι επιτυχημένη και θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον μέλλον, αλλά ο ανταγωνισμός εντείνεται και αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την κεφαλαιοποίηση των 805 δις δολ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Garnry.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας κατά τον οποίον οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις οχημάτων δείχνουν ότι τα οχήματα plug-in, ένας συνδυασμός ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, αυξήθηκαν κατά 198% σε ετήσια βάση, ενώ οι συνολικές ταξινομήσεις στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 14%. Τα οχήματα plug-in καταλαμβάνουν πλέον το 10% της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ τα ηλεκτρονικά φτάνουν το 5,4% περίπου.

Οι μετοχές της Tesla βρίσκονται σήμερα στα 845 δολάρια και σε πρόσφατο σημείωμα της η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Wedbush Securities αύξησε την τιμή-στόχο στα $950 ανά μετοχή, με το αισιόδοξο σενάριο στα $1.250.

99999.JPG

Η κατάταξη

Στην πιο πρόσφατη κατάταξη ηλεκτρικών οχημάτων το Renault Zoe ήταν στην πρώτη θέση και ακολούθησε από κοντά το ID.3 της VW,σύμφωνα με τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων της EV Volumes. Τρίτο ήταν το Kona της Hyundai, πάνω από το Model 3 της Tesla.

"Αν και αυτό θα πρέπει να ανησυχεί τους μετόχους της Tesla, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι τα Model S και X δεν είναι μεταξύ των 20 κορυφαίων αν και μοντέλα άλλων εταιρειών, όπως το e-tron της Audi, βρίσκονται στη λίστα", προσθέτει ο Garnry.

Η υπόσχεση της Renault

Από την πλευρά του, ο νέος CEO της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Luca de Meo ανακοίνωσε ότι η Renault θα μετακινηθεί σε μια σύνθεση οχημάτων με μεγαλύτερη συμμετοχή των ηλεκτρικών μοντέλων, ενώ α κατασκευάσει και ένα εργοστάσιο μπαταριών στη Γαλλία μαζί με έναν από τους προμηθευτές της.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.