Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θερμοστατικός Διακόπτης


Kyriakos K

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Υπάρχει κάποια ασφαλιστική διάταξη που εξασφαλίζει μία αστοχία ενός θερμοστατικού διακόπτη σε ένα Boiler λεβητοστασίου;;

Δηλαδή εάν ο θερμοστατικός διακόπτης "κολλήσει" για κάποιο λόγο, υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην αντίσταση θέρμανσης του boiler, ώστε να μην φτάσει το νερό στο σημείο βρασμού;;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση αλλά καθώς δεν γνωρίζω πολύ καλά τα υλικά της αγοράς, θα μπορούσατε να μου πείτε τι είναι ο θερμοστάτης ασφαλείας και σε τι διαφέρει από τον απλό θερμοστάτη, σαν και αυτόν που βάζουμε για παράδειγμα στα ηλιακά boiler. 

Link to comment
Share on other sites

ο θερμοστάτης ασφαλείας έχει μια επαφή σε σειρά με αυτή του θερμοστάτη λειτουργίας που αν η θερμοκρασία ξεπεράσει το όριο του πχ 95-110οC τότε η επαφή ανοίγει διακόπτοντας το κύκλωμα. Όταν ανοίξει δεν κλείνει αυτόματα όπως του λειτουργίας αλλά χρειάζεται χειρισμός από κάποιο. Φαίνεται στην φωτογραφία στο κόκκινο τετράγωνο που πετάγεται έξω και πρέπει να πατηθεί για να λειτουργήσει ξανά η θέρμανση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.