Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ακίνητα: Υποχρεωτική η επίδειξη Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου από 1ης Φεβρουαρίου – Πλήρης οδηγός


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αμισθο   κλητήρα ,  ο  μικρός  για  όλες  τις  δουλείες . Φυσικά  με  ευθύνες  μέχρι  και  τους  κληρονόμους,  και  αυτούς  πιάνουν  οι  ευθύνες . Εγω δεν  ήξερα θα  πει  ο  ιδιοκτήτης  ο  μηχανικός  φταίει . Αλλωστε   τα  κόμματα που  εκλέγονται  στο  ΤΕΕ  είναι  εκλεγμένα  από  τους  δημοσίους  υπάλληλους  που  δεν  φέρουν  ευθύνη  στην  υπογραφή  τους  ότι  και  αν  κάνουν  ,  όλοι  οι  άλλοι  τσιμπολογούν  δουλίτσες  με  υπογραφή  και  μεγάλες  ευθύνες  αντί  πινακίου  φακής . 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για να μην κλαιγόμαστε συνέχεια, θα πάθουμε κ τπτ στο τέλος με τη συνεχή εναλλαγή από Μάρθα Βούρτση σε Βασιλάκη Καΐλα, τώρα με την ταυτότητα έχουμε μια τελευταία ευκαιρία για ομαδικό ξελάσπωμα, με προϋπόθεση όμως να έχουμε πάρει μερικά συλλογικά μαθήματα από την τελευταία δεκαετία.

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη ποιος έγραψε το άρθρο;

Ο σύλλογος συμβολαιογράφων δε μας είπατε σε άλλο άρθρο ότι μετά από συνεννόηση με το ΥΠΕΝ και το ΤΕΕ ανακοίνωσε ότι οι βεβαιώσεις μηχανικού που εκδίδονται μέχρι και την ΥΑ ισχύουν για 2 μήνες; Οπότε η ηλεκτρονική ταυτότητα και το πιστοποιητικό πληρότητας ενδεχομένως να ΜΗΝ είναι απαραίτητη για τις μεταβιβάσεις από 1/2 εφ'όσον υπάρχει πρόσφατη βεβαίωση μηχανικού/

Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, zazeng said:

Για να μην κλαιγόμαστε συνέχεια, θα πάθουμε κ τπτ στο τέλος με τη συνεχή εναλλαγή από Μάρθα Βούρτση σε Βασιλάκη Καΐλα, τώρα με την ταυτότητα έχουμε μια τελευταία ευκαιρία για ομαδικό ξελάσπωμα, με προϋπόθεση όμως να έχουμε πάρει μερικά συλλογικά μαθήματα από την τελευταία δεκαετία.

Καταλαβαίνω πως το λες και στην βάση του συμφωνώ, αλλά αυτό που λες μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με τράβηγμα κόκκινης γραμμής ήτοι "εντάξει παιδιά ό,τι έγινε-έγινε τόσα χρόνια, οι αδειάκηδες έως και το 2010, επί μια πενηντακονταετία χοντρικά ΦΑΓΑΝΕ καλά, πολύ καλά για την ακρίβεια , αλλά αν θέλετε να γίνουμε Σουηδία, γινόμαστε από ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ". Όποιος νομίζει ότι θα υπάρξει ξεμπέρδεμα με την ΗΤ πλανάται πλάνην οικτρά. Μιλάμε για τόσο γόρδιο δεσμό ανά περίπτωση που θα πρέπει να ασχολούνται δυο και τρεις μηχανικοί επί μήνες για να το λύσουν.Με τις ακυρώσεις συμβολαίων θα γίνει παρτάρα... Όποιος δε έχει την εντύπωση ότι η ΗΤ θα είναι συλλογή στοιχείων και όχι έλεγχος της δήλωσης του προηγούμενου μηχανικού, ας δει το περίφημο βίντεο του τεε με την παρουσίαση και ας δει τα χαμογελάκια των παρουσιαστών όταν έγινε η αντίστοιχη ερώτηση. Είναι λίγο πριν το σημείο νομίζω που ο άλλος τσακίζει τυροπιτάκι-εκλεράκι ή τι άλλο ήταν, γιατί τον είχε πεινάσει :-D:-D:-D

Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Σουηδία

Πιρς, εγώ εννοώ αποκλειστικά και μόνο οικονομικό ξελάσπωμα... Το οποίο βέβαια σαν αποτέλεσμα θα φέρνει λίγο σε Σουηδία!
Άντε αν θες και λίγο χρονικό, που έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, σ/κ, καθαρά δευτέρα κλπ....
Στα υπόλοιπα αναμένονται γλέντια (και πολύ πήξιμο) όπως περιγράφεις!

Link to comment
Share on other sites

Οικονομικό ξελάσπωμα με αγκαλιά τον μισό ποινικό κώδικα? φίλε μου, όσοι μηχανικοί ασχοληθούν με αυτά τα θέματα και δεν έχουν από την φύση τους θράσος ή παντελή άγνοια του αντικειμένου θα καταλήξουν σε ψυχίατρο. Δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο ενασχόλησης με τέτοια θέματα πλην των απολύτως καθαρών περιπτώσεων που είναι και ελάχιστες. Κατά τ'άλλα όποιος έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί με νέα κτίρια ή με κατασκευή είναι τυχερός. Οι υπόλοιποι είμαστε για αλλαγή επαγγελματικού πεδίου επειγόντως.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι και η λογική Πιρς, αμοιβή αντίστοιχη της ευθύνης και του όγκου της δουλειάς. Ποταμός από χαρτιά!!
Δεν έγινε με τα αυθαίρετα, άντε να δούμε τώρα, που θα υπάρχει και άμεση εμπλοκή και με άλλες βάσεις δεδομένων, ακόμα πιο πήξιμο η διαδικασία κλπ κλπ.

Το πιθανότερο είναι να μην γίνει αυτό που λέω και απλά να μας φταίει το τεε, το κράτος, η παλιοκενωνία, ο Κρόνος κλπ κλπ αλλά δεν μπορώ και να μην το αναφέρω. Οι συμβολαιογράφοι είναι τρανό παράδειγμα ότι γίνεται.

 

Link to comment
Share on other sites

Έχετε καταλάβει για τι ευθύνες μιλάμε, για πενταροδεκαρες ?

Έχετε καταλάβει οτι στις πολυκατοικίες και στα συγκροτήματα ,το μπερμεμα είναι απίστευτο ?

Έχετε καταλάβει ότι όλο αυτό θα σας κυνηγάει για όλη σας την ζωή ?

Άσε ξέρω είμαστε μηχανικοί και μ@@@@ιες . 

Όποιος νομίζει ότι όλο αυτό είναι μια ψηφιοποίηση πέντε σχεδίων και μια ωρίτσα στο pc , ας το σκεφτει καλύτερα. Είναι πολύ βαριά νυχτωμενος.Και δεν απευθύνομαι στα παιδιά από τα κόμματα. Αυτά θα κάνουν το χρέος τους.Ουτε απευθύνομαι σε αυτούς που εξυπηρετούν συμφεροντα.Αλλωστε Τα αγαθά με κόπο αποκτωνται.Συνεχιζω.

Ποιος θα την κάνει αυτή την δουλειά ή μάλλον καλύτερα , ποιος έπρεπε να την κάνει αυτή την δουλειά  ?

Το κράτος ,ο πρόεδρας και όσοι , ,όλο αυτό το βρίσκουν φυσιολογικο για τις πλάτες του ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού.Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

Μια ζωή η κατάσταση μπ@@@λο. Έφτιαξαν ηλεκτρονικές άδειες με ευθύνη μηχανικού, χωρίς πρώτα να απλοποιηθεί η νομοθεσία. Δεν έβγαλε κανένας κιχ για το αυτονόητο. Ο υπουργος που τα πέρασε αυτά , άντε γεια . Ούτε βουλευτής δεν ειναι. Η ευθύνη της άδειας εσένα θα κυνηγάει και τα παιδιά σου.Τώρα πάρε και την ταυτότητα. Βάρα το γαϊδούρι αντέχει.

Άντε γιατί το πράγμα παραχοντρυνε και μπορεί οι νέοι μηχανικοί να μην έχουν ακριβής επίγνωση του ολου θέματος , αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι οφείλουμε να γράψουμε πέντε κουβέντες ,για το πώς το βλέπει ο καθένας . 

 

 

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο θέμα πάντως ανοίγεις. Η κοστολόγηση της αμοιβής του μηχανικού είναι θέμα βαθύ που έχει προεκτάσεις κοινωνιολογικές, δεν λύνεται έτσι απλά. Επί δεκαετίες η ελληνική κοινωνία διαποτίστηκε από την λογική ότι "θα πάω στον μηχανικό να μου ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ". Ο μηχανικός αντιμετωπιζόταν σαν το αναγκαίο κακό, σαν αυτός που απλά θα μας φέρει το περίφημο δίφυλλο από την πολεοδομία με την στρόγγυλη σφραγίδα ώστε μετά να φέρω την τσάπα να σκάψει, τον καλουπατζή να μου πεί πώς θα βάλω τις κολώνες και τον μπογιατζή να μου βάψει και να μου πεί ότι το "μπετό στην ταράτσα δεν θέλει τίποτα για μόνωση, είναι καλό από μόνο τ' ". Φυσικά ο μηχανικός απών. Με τον απαραίτητο σκόντο στην αμοιβή επίβλεψης, παντελόνιαζε τα λεφτά κι από δω παν κι οι άλλοι. Με τους συμβολαιογράφους ήταν διαφορετικά, δεν υπήρχε ενδιάμεσος, ό,τι και να γίνει έπρεπε να περάσεις από εκεί ώστε να σου φτιάξει το συμβόλαιο που το συνόδευε και η αντίστοιχη "ιερότητα", το δέσιμο των ελλήνων με την γη και την ιδιοκτησία έχει προεκτάσεις απότισης κάποιου είδους φόρου τιμής προς τις ρίζες και το παρελθόν. Κοντολογίς αν πας σήμερα σε ιδιοκτήτη και του πεις ότι για να αποτυπώσω την ιδιοκτησία σου και να σου δώσω βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών θέλω την Χ αμοιβή (αμοιβή ευθέως ανάλογη των υπεύθυνων υπηρεσιών που θα του προσφέρεις, αυτό που λέμε ένα τίμιο και καλό μεροκάματο) δεν υπάρχει καμία μα καμία πιθανότητα απολύτως να πάρεις την δουλειά. Στο υπογράφω και με τα δύο μου χέρια. Συνθήκες που έχουν παγιωθεί επί δεκαετίες σε έναν κλάδο ο οποίος έχει -το λιγότερο- φήμη κολομβιανού μαφιόζου δεν λύνονται από εμένα κι από εσένα επειδή είμαστε τυπικοί στην δουλειά μας. Γνώμη μου είναι , και το έχω ξαναπεί, ότι ενώ γενικά είμαι της λογικής "αξιολόγηση"  σε όλα και δια βίου μάθηση (αφού είναι κάτι που εξάλλου το κάνουμε κι από μόνοι μας, το ίδιο το αντικείμενο μας "αναγκάζει" να μελετάμε διαρκώς..), σε όλα όμως ακόμη και στο ποιος κάνει ΚΑΝΕΠΕ κλπ κλπ, στις αμοιβές θα ήθελα επαναφορά ελαχίστων, δηλαδή τελείως κλειστό - ή έστω με λογική πλαφόν- σύστημα.  

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.