Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ακίνητα: Υποχρεωτική η επίδειξη Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου από 1ης Φεβρουαρίου – Πλήρης οδηγός


Engineer

Recommended Posts

Κοίτα να δεις. Καλά όλα αυτά, αλλά εν τέλει θα καθιερωθεί μια τιμή. Ή μάλλον αρκετές τιμές, ανάλογα με την ποιότητα της δουλειάς.
Αν κρίνω από τα αυθαίρετα η διαβάθμιση ήταν σκότωμα, ίσα βάρκα ίσα νερά, μέτρια και μια χαρά. Διαλέγεις που θες να κάτσεις, ανάλογα με το πόσο κάνουν και τα ψυχοφάρμακα που θα χρειαστείς!!

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σταματήστε ορισμένοι να παίρνετε αμοιβές ψίχουλα και σταματήστε να κάνετε "μισή" δουλειά επειδή ακριβώς παίρνετε ψίχουλα. Διότι έτσι αναγκάζετε και εμάς που προσπαθούμε να κάνουμε σωστή δουλειά να μειώνουμε τις τιμές να τρελαινόμαστε παράλληλα στη δουλειά και να οδεύουμε προς τα ψυχοφάρμακα.

Αυτό με την ΗΤ θα είναι ένα απίστευτο μαρτύριο, ας κρατήσουμε τουλάχιστον ένα επίπεδο !!!! Ας ξεκινήσουμε από ψηλά!, δεν είμαστε κλητήρες είμαστε μηχανικοί και έχει λιώσει το κορμί μας στο διάβασμα και στο να προσπαθούμε κάθε φορά να βγάλουμε άκρη με τις τρέλες της εκάστοτε νομοθεσίας..

Θα μας τρελάνουν πάλι, μη τους το χαρίζετε τουλάχιστον τζάμπα και μην, για λίγα ψίχουλα, ξαναμπείτε στη θέση να είστε με το ένα πόδι στη φυλακή ή υπόλογοι για κάτι...

p.s. ο Ξυνομηλάκης του ΣΑΔΑΣ έχει δίκιο

Link to comment
Share on other sites

@pirsogiannis Έχεις απόλυτο δίκιο. Το πρόβλημα ξεκινάει από την κάκιστη νοοτροπία των πολιτών και την κακή φήμη που δημιούργησε το πλήθος κατσαπλιάδων μηχανικών. Πολίτες που αγοράζουν ακίνητα των 400  χιλιάδων χωρίς να έχουν για τεχνικό τους σύμβουλο έναν μηχανικό. Πολίτες που θεωρούν όλες τις δουλειές των μηχανικών απλή γραφειοκρατία (δεν έχουν πάντα άδικο φυσικά). Και από την άλλη μηχανικοί που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν, κατασκευαστές που πωλούσαν δέκα δέκα τα αυθαίρετα και τα κλειστά μπαλκόνια και ταράτσες και άσε να τρέχουν οι επόμενοι (πελάτες που αγόρασαν και μηχανικοί να τακτοποιούν). 

Τέλος, στο θέμα των αμοιβών τα πράγματα είναι απλά. Η πιο τίμια και λογική επιλογή από τη μεριά του κράτους θα ήταν η λελογισμένη θεσμοθέτηση ελάχιστων αμοιβών σε λογικά πλαίσια. Οι συμβολαιογράφοι που αναφέρεις έχουν ακριβώς αυτή τη θεσμοθετημένη αμοιβή που προστατεύει και το κύρος του επαγγέλματός τους. Όσο συνεχίζουμε χωρίς ελάχιστες αμοιβές θα έχουμε αυτούς που σκοτώνουν ΠΕΑ με 20 ευρώ και το παράβολο πληρωμένο, αυθαίρετα με 300 και να είστε σίγουροι ταυτότητα κτιρίου με 500 ή και λιγότερα. Με αυτή τη λογική λοιπόν θα παραμείνουμε στο ότι πληρώνεις παίρνεις και ο καθένας θα κάνει τη διαλογή πελατών που πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Ήδη ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ζήτησε από τα μέλη του να μην προβαίνουν σε έκδοση Ηλεκτρονικής ταυτότητας από 1/2/2021. Ελπίζω να κάνει το ίδιο και ο δικός μας σύλλογος (Πολιτικών Μηχανικών), μήπως καταλάβουν οι υπεύθυνοι του υπουργείου και του ΤΕΕ, ότι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα έτσι που παρουσιάστηκε δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.