Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν ορισμένες αναρτήσεις δασικών χαρτών


Engineer

Recommended Posts

Με καθυστέρηση σχεδόν μίας εβδομάδας έγιναν τελικά σήμερα ορισμένες από τις πρώτες αναρτήσεις των αναθεωρημένων δασικών χαρτών παρά τον προγραμματισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος χρονικά τοποθετούσε τις αναρτήσεις οκτώ Διευθύνσεων Δασών για την περασμένη Παρασκευή.

Αποτέλεσμα ήταν πολλοί ιδιοκτήτες να προσπαθούν επί σειρά ημερών να ελέγξουν την αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας τους ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν έχει ενταχθεί σε περιοχή που χαρακτηρίζεται δασική χωρίς αυτό να είναι εφικτό, καθώς για παράδειγμα ο χάρτης της Λευκάδας δεν είχε αναρτηθεί.

Πηγές του φορέα «Εθνικό Κτηματολόγιο» κάνουν λόγο για μεμονωμένα προβλήματα και αποδίδουν την καθυστέρηση σε τεχνικά ζητήματα που εντοπίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ από το υπουργείο δεν έχει ανακοινωθεί νέος προγραμματισμός και η συνέχεια του προγράμματος αναρτήσεων αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του προγραμματισμού που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και έχει ανακοινωθεί, έχουν προχωρήσει οι αναρτήσεις των Διευθύνσεων Δασών Καβάλας, Πιερίας, Δράμας, Αρκαδίας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Αύριο είναι προγραμματισμένο να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για την Εύβοια, τη Φωκίδα, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Σάμο, την Αργολίδα, την Κορινθία και τη Φλώρινα, ενώ νέοι χάρτες θα αναρτώνται κάθε Παρασκευή έως και τα τέλη Φεβρουαρίου.

Με την ανάρτηση ενός δασικού χάρτη ξεκινά ουσιαστικά και η περίοδος κατά την οποία μπορούν να υποβληθούν αντιρρήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Στόχος του υπουργείου είναι η επίτευξη της κύρωσης των δασικών χαρτών έως το τέλος του 2021, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των αντιρρήσεων που θα υποβληθούν και την ταχύτητα ελέγχου τους από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ).

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει επισημάνει ήδη το «ethnos.gr», για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτώμενου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα, για τα οποία δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδηλων σφαλμάτων.

Για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξέταση των αντιρρήσεων από τις Επιτροπές έχει ήδη καθοριστεί το ύψος των αποζημιώσεων, το οποίο συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα διεκπεραίωσης από τις ΕΠΕΑ. Στο πλαίσιο αυτό με εξαίρεση τον μήνα Αύγουστο, το σύνολο της αποζημίωσης καταβάλλεται εφόσον κατά μήνα τηρηθεί ο ελάχιστος υποχρεωτικός αριθμός συμμετοχής σε τέσσερεις συνεδριάσεις ανά μέλος, συνδυαστικά με την ολοκλήρωση εξέτασης 25 υποθέσεων ανά συνεδρίαση και συνολικά 100 υποθέσεων στο τέλος κάθε μήνα.

Κατ’ εξαίρεση για τον Αύγουστο, με την προϋπόθεση εξέτασης 100 υποθέσεων από την ΕΠ.Ε.Α., καταβάλλεται αποζημίωση, ίση με το κλάσμα του αριθμού των υποθέσεων στην εξέταση των οποίων συμμετείχε το μέλος, ο πρόεδρος ή γραμματέας δια του συνολικού αριθμού υποθέσεων που εξετάστηκαν το μήνα από την ΕΠ.Ε.Α., επί της μηνιαίας αποζημίωσης του αντίστοιχου μέλους, χωρίς να απαιτείται η τήρηση των προυποθέσεων συμμετοχής στις συνεδριάσεις.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

"Με καθυστέρηση σχεδόν μίας εβδομάδας έγιναν τελικά σήμερα ορισμένες από τις πρώτες αναρτήσεις των αναθεωρημένων δασικών χαρτών . . "

Μήπως άλλες αναρτήσεις είδατε γιατί στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου κανένας χάρτης δεν έχει αναρτηθεί !

Link to comment
Share on other sites

νταξ'

καποιος βιαστηκε, καποιος δεν ηξερε, καποιος εκανε λαθος, ο υπουργος ηταν καινουργιος...

αλλά,

αφου πριν 8 μερες ανακοινωσαν την αναρτηση των χαρτων  σε 8 περιοχες,

γιατί, απο την επομενη που δεν λειτουργουσε το συστημα, δεν εκαναν μια απλη ανακοινωση οτι καθυστερει το συστημα επειδη ξερωγω

και επρεπε να περασουν 8 μερες για να πουνε το προφανες

[και δεν φαινεται να λειτουργει ολοκληρωμενα.. αφου 

 έγιναν τελικά σήμερα ορισμένες από τις πρώτες αναρτήσεις των αναθεωρημένων δασικών χαρτών ]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.