Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συμφέρει η μίσθωση τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών έναντι βραχυχρόνιας μίσθωσης;


ioulia.liakakou

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα μια διευκρίνηση σχετικά με το εξής : γιατί να πάει ένας ιδιοκτήτης να εκδώσει άδεια δόμησης για τουριστική επιπλωμένη βίλα ή κατοικία (όπως περιγράφονται στον Ν.4179/2013) και όχι για απλή κατοικία την οποία θα νοικιάζει βραχυχρόνια (βλ. airbnb). Με το να έχει κανείς το ΕΣΛ (ειδικό σήμα λειτουργίας) που απαιτείται, έχει και περισσότερα avantage? Μέχρι τώρα ξέρω πως το τουριστικό κατάλυμα έχει και 3 μήνες max μίσθωση, ενώ η airbnb μέσω της ιδιόκτητης κατοικίας του, δεν έχει ούτε χρονικό περιορισμό (ρώτησα άνθρωπο που ασχολείται) ούτε γνωστοποίηση, δικαιολογητικά κλπ διαδικασίες. Άρα με ποια λογική πάει κανείς για έκδοση "τουριστικού αυτοεξυπηρετουμενου καταλύματος " (βίλας ή κατοικίας)?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν κάτι δεν έχει αλλάξει, γνωρίζω ότι η  βραχυχρόνια  μίσθωση έχει μέγιστη διάρκεια 90 μέρες και 60 ημέρες αν πρόκειται για νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων. Αν δεν κάνω λάθος ο μέγιστος αριθμός ανά ΑΦΜ είναι τα 2 ακίνητα σε ότι αφορά την  βραχυχρόνια μίσθωση. Φορολογικά υπάγονται στην κλίμακα φορολογία από ακίνητα. Επιπλέον δεν μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες τουριστικών καταλυμάτων εκτός από τα κλινοσκεπάσματα. 

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Pavlos33 said:

έχει μέγιστη διάρκεια 90 μέρες και 60 ημέρες αν πρόκειται για νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων. Αν δεν κάνω λάθος ο μέγιστος αριθμός ανά ΑΦΜ είναι τα 2 ακίνητα σε ότι αφορά την  βραχυχρόνια μίσθωση.

σωστά τα λες , αλλά νομίζω πως αυτά δεν εφαρμόστηκαν ποτε...

Γνωρίζω περιπτώσεις που σίγουρα ενοικίαζαν πολύ πάνω από 90 μέρες, χωρίς πρόβλημα.

Και ο περιορισμός τον 2 ακινήτων έχω την εντύπωση δεν πρέπει να ισχύει, καθώς έχω δει αρκετές φορές στην πλατφόρμα άτομα να διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό ακινήτων.

Έτσι όπως ΔΕΝ εφαρμόζεται η νομοθεσία, σε πάρα πολλές περιπτώσεις πλέον δεν υπάρχει λόγος να πάρουν σήμα

Link to comment
Share on other sites

Στα πλαίσια όμως δημόσιων αναρτήσεων συζητάμε με βάση το τι ισχύει νόμιμα.  Το αν ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν εκτελεί σωστά το έργο του είναι άλλο θέμα συζήτησης. 

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα κι αν ακολουθήσουμε τον νόμο, (που οντως δεν τηρείται) τότε δεν προκύπτει λόγος να πάει κανεις σε έκδοση αδειας για τουριστικό κατάλυμα Βίλας/κατοικίας μια κ υπάρχουν οι περιορισμοί του χρόνου μίσθωσης κ των αφμ, αλλά στην έκδοση απλής κατοικίας, χωρίς δηλ να εμπίπτει στα πλαίσια του ΕΣΛ.

υπαρχει κάποιο άλλο πλεονέκτημα του τουριστικού καταλύματος βίλας/κατοικίας;

Link to comment
Share on other sites

έτσι και αλλιώς τα συνήθη μικρά καταλύματα, με τους όρους της κατοικίας έβγαζαν άδεια (αν εννοείς αυτό).

Απλά από την στιγμή που δεν τηρείται η νομοθεσία , σου λένε γιατί να βγάζουμε σήμα να μπαίνουμε σε έξοδα.

Σε μεγαλύτερης κλίμακας τουριστικά καταλύματα, που θέλουν να περνάνε έξοδα κλπ ,προφανώς βγάζουν σήμα και μπορούν να λειτουργούν νόμιμα όσο χρόνο θέλουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.