Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θερμιδομετρητής Siemens WFM407 ενδείξεις


Dimitris X

Recommended Posts

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με τις ενδείξεις που εμφανίζει ο θερμιδομετρητή της Siemens WFM407 ?
Στην κυλιόμενη ροή των ενδείξεων της οθόνης, αρχικά με τα βελάκια να δείχνουν στις kWh και το 31 εμφανίζει ένα νούμερο , στο επόμενο νούμερο το βελάκι δείχνει μόνο στις kWh, μετά περνάει μια οθόνη με μηδενικά και τέλος μια οθόνη με μια ημερομηνία που είναι σταθερή για όλο το έτος πχ 31/12/2021.
Ποιο από τα δύο νούμερο υπολογίζει τις θερμίδες? Το άλλο νούμερο τι δείχνει? Θα μπορούσε να πάρει και άλλες ενδείξεις μετά από προγραμματισμό οι οποίες δεν έχουν περαστεί?

 

IMG_3431.JPG

IMG_3432.JPG

Edited by Dimitris X
edit text
Link to comment
Share on other sites

Η μια ένδειξη είναι το γενικό σύνολο και ανανεώνεται κάθε ορισμένη ημερομηνία. Σε εσένα η ορισμένη ημερομηνία είναι η 31/12 κάθε έτους. 

Η άλλη ένδειξη είναι η ετήσια μέτρηση και μηδενίζει κάθε ορισμένη ημερομηνία.

Μπορείς να πας τα μηχανήματα στην εταιρεία, αφού πρώτα κλείσεις ραντεβού, για να κάνουν οποιαδήποτε τροποποίηση επιθυμείς. Επί της ουσίας ξεκλειδώνουν τις ενδείξεις το οποίο δεν το κάνουν εξαρχής για οικονομία στην μπαταρία. Π.χ. να βάλεις μια άλλη ορισμένη ημερομηνία καθότι νομίζω πως η 30/06 εξυπηρετεί καλύτερα, να δείχνει επιπλέον μέτρηση ροής, να δείχνει επιπλέον διαφορά θερμοκρασίας, να κάνεις νέα βαθμονόμηση κ.ά.

Νομίζω πως έχω κρατήσει το manual στα ελληνικά. Αν το θυμηθώ αύριο θα σου το στείλω.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν έχεις το Manual στα ελληνικά θα το ήθελα και αν γνωρίζεις που είναι η εταιρία για να απευθυνθώ.
Έτσι όπως είναι σεταρισμένο εμένα ποια από τις δύο τιμές χρησιμοποιώ για να βγάλω την κατανάλωση από την αρχή και οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο? Αυτή που το βελάκι είναι μόνο στις Kwh ή αυτή που το βελάκι είναι στις kwh και στο 31?
Καμία από τις δύο τιμές δεν μηδενίζει στις 31/12.

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που σου δημιούργησα προσδοκίες. Βρήκα όλες τις οδηγίες για κάθε συσκευή του λεβητοστασίου εκτός απ΄αυτές για τους θερμιδομετρητές.

Θα πρέπει να καταφύγεις στην μετάφραση https://hit.sbt.siemens.com/RWD/app.aspx?RC=GR&lang=el&MODULE=Old2New&ACTION=ShowGroup

Υποθέτω πως αν κάνεις επαφή με την τεχνική υποστήριξη θα σε κατατοπίσουν https://hit.sbt.siemens.com/RWD/DB/GR/el/UI/contact.htm

Πάντως σε εμένα, με πλήρες μενού, οι μπαταρίες έχουν κλείσει 14 χρόνια λειτουργίας. Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να θέλουν βαθμονόνηση ωστόσο σε οικογενειακή πολυκατοικία ..... 5€ πάνω 5€ κάτω .... δεν βαριέσαι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Γνωρίζει κάποιος αν είναι δυνατή η αντικατάσταση μπαταρίας του θερμιδομετρητή (Siemens WFM407); Σε πολυκατοικία έσβησε ένας από τους 10 μετά από 10 χρόνια χρήσης. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως δεν επιτρέπεται βάσει κάποιου νόμου... και πως κάθε 10 χρόνια επιβάλλεται η αντικατάστασή του.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.