Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβολοι μήκους 3 μέτρων


 

Recommended Posts

5 ώρες πριν, kan62 said:

Είπα ότι δεν βλέπω μεγάλους προβόλους, οπότε σαν Πολιτικός Μηχανικός 35 χρόνια σου λέω να τσεκάρεις τις δικές σου ικανότητες ανάγνωσης κειμένων.

δεν μπορώ να κατανοήσω αν είδες την φωτογραφία που έβαλα εγώ. Διότι εκεί είναι εμφανές κατά την κρίση μου ότι εμφανίζονται δύο πρόβολοι μέσου μήκους 5μ και πλάτους το ίδιο, ενώ μάλιστα όπως ξεκάθαρα θα μπορείς να δεις στην φωτογραφία στο μπαλκόνι αυτό πάνω την μισή του σχεδόν επιφάνεια καταλαμβάνει μέρος του διαμερίσματος ορόφου το οποίο και αυτό βγαίνει πάνω σε πρόβολο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κ καλή χρονιά στους συναδέλφους.

Σχεδιάστε όσο πλάτος προβόλου γουστάρετε γιατί από την επιστήμη είναι λυμένα αυτά τα θέματα, αρκεί να ξέρετε το budget.

Αν δεν ξέρετε το budget, τότε μην σχεδιάζετε ο,τι γουστάρετε κ πηγαίνετε να μάθετε λίγο project management για να μην γίνετε ζωντανές φύρες χρόνου.

Edited by [email protected]
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Arche,

Αν όμως όλη η πλευρά του διαμερίσματος που λες είναι το ένα σκέλος ενός σταυροειδούς τοιχώματος που εκτείνεται σε όλη την πλευρά του κτηρίου, τότε ο πρόβολος είναι μόνο 2,5 μ. περίπου...

Από φωτογραφία λοιπόν και χωρίς ξυλότυπους να μη βγάζουμε συμπεράσματα γιατί όλα τεχνικά γίνονται και το κόστος δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα στην εν λόγω οικοδομή, όπως ορθά λέει ο συνάδελφος παραπάνω.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Που είναι το υπερβολικό κόστος στην παραπάνω κατασκευή ? Τι το ιδιαίτερο δηλαδή υπάρχει από μία συμβατική ? Μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί πιο δυνατό σκυρόδεμα αλλιώς τι άλλο ιδιαίτερο υπάρχει ?

Link to comment
Share on other sites

Οι ιδιαιτερα μεγαλοι προβολοι δημιουργουν κατ αρχην τοσο λειτουργικα (μεγαλα βελη -πιθανες ρηγματωσεις τοιχων  -αισθητες ταλαντωσεις- ) οσο και στατικα προβληματα (εντονη κατακορυφη σεισμικη δραση,πιθανοτητα αναστροφων εντατικων μεγεθων εντος του κτιριου κ.λ.π.) Μια λυση ειναι να μετατραπουν απο προβολοι σε τριερειστες πλακες  (με τη χρηση φουρουσιων ) .

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά αυτο που βλέπω είναι δύο τριέρειστες (και όχι πρόβολο) (ενδεχομενως και 4ερειστες), οπότε για να λειτουργήσει ως τριέρειστη, πρέπει να επιλυθεί σωστά το προβολοδόκαρο. 5 μέτρα προβολοδόκαρο, δεν το λες και καθημερινή πρακτική.

Αυτό με το σταυροειδές τοίχωμα, μπορώ να το οπτικοποιήσω μερικώς, αλλά μου φαίνεται ακραίο να υπάρχει τέτοια διαμόρφωση, τόσο κατασκευαστικά όσο και μελετητικά.

Edited by analysis
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το ζητούμενο δεν είναι ο πρόβολος με τη στενή έννοια του όρου αλλά μια βεράντα πλάτους 3 m. Κι ας στηρίζεται και σε υποστυλώματα.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

πρόβλημα δεν υπάρχει όταν στηρίζεται σε υποστυλώματα. Ναι στον πρώτο, όροφο, στο δεύτερο το πιάνεις αν υπάρχει κολώνα και το στηρίξει. Συχνά το ζητούμενο είναι πως μπορεί ο πρόβολος, ο εξώστης στον τρίτο όροφο και πιο πάνω να φτάσει τα 3 μέτρα. Αν το σκεφτείς ένα τραπέζι μπαλκονιού έχει πλάτος κοντά 1 μέτρο θέλει και η καρέκλα από την μια μεριά 70 πόντους να κάτσουμε αλλά και να την σπρώξουμε να σηκωθούμε, θέλει και η άλλη πλευρά 80. Φτάσαμε εκεί το 2,50 μέτρα. Και το στηθαίο, οπότε ένας πρόβολος με πλάτος 2,50 ως 3 μέτρα θεωρείται επαρκής.

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα με τα υποστυλώματα είναι βασικά στην κάλυψη, αλλά κάθε επιλογή έχει και τις συνέπειές της.

θα επαναλάβω κι εγώ το ερώτημα του νικ, τι διαφορετικό πρέπει να γίνει στον τρίμετρο πρόβολο πέρα από την κατάλληλη διαστασιολόγηση και όπλιση; και πόσο % περίπου ανεβάζει το συνολικό κόστος της οικοδομής;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.