Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκατάτασταση ατομικών μονάδων αερίου


GregoME

Recommended Posts

Καλή βδομάδα.

Σε αναμονή αντίστοιχης απάντησης από την ΔΕΔΑ, γνωρίζει κάποιος εάν όντως απαγορεύεται η εγκατάσταση ατομικών μονάδων σε κοινόχρηστο χώρο (ακάλυπτος);

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

ν. 4495/17,  αρθρο 127

7. Αν η συνέλευση συνιδιοκτητών λάβει αρνητική απόφαση ή δεν λάβει απόφαση εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της πρώτης σύγκλησής της, ο ιδιοκτήτης που ζήτησε τη σύγκλησή της δικαιούται, με δική του δαπάνη, ευθύνη και επιμέλεια και κατά τρόπο που να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των λοιπών συνιδιοκτητών, να αποσυνδέσει την ιδιοκτησία του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με μόνωση των σωλήνων της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από την ιδιοκτησία του και να τη συνδέσει αυτόνομα με το δίκτυο φυσικού αερίου ή να εγκαταστήσει σε αυτήν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο

5. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός εγκαθίσταται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις κατά περίπτωση, και τοποθετείται εντός της αυτονομούμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας ή σε χώρο που ανήκει στην κυριότητα ή στην αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη.

Οι σωληνώσεις της παροχής μπορεί να διέρχονται από την πρόσοψη του κτιρίου ή άλλους κοινόχρηστους χώρους σύμφωνα με τους όρους των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων. Πριν από την έναρξη της εγκατάστασης αυτόνομου συστήματος θέρμανσης ο ιδιοκτήτης της αυτονομούμενης ιδιοκτησίας γνωστοποιεί στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας την αποσύνδεσή του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, τον τρόπο όδευσης των σωληνώσεων της παροχής μέχρι την ιδιοκτησία του και το χρόνο έναρξης και την αναμενόμενη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης.

 

και

Αριθμός 200/2018

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ...

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

βάση Κανονισμού ΦΕΚ 976/Β` 28.3.2012 παράγραφος 8.6.8 επιτρέπεται τοποθέτηση επίτοιχων λεβήτων στο ύπαιθρο τύπου C με ισχύ ως 35kw ανα λέβητα (χωρίς να απαιτείται να μπούν σε λεβητοστάσιο). Θα πρέπει ο κάθε λέβητας να τροφοδοτείται απο ξεχωριστή γραμμή-μετρητή και να εξυπηρετεί μόνο μια ιδιοκτησία.

Ελάχιστη απόσταση 40εκ μεταξύ 2 διαδοχικών λεβήτων.

Αν ο ακάλυπτος δεν είναι κάποια ανοικτή πρασιά, και είναι ένα ακάλυπτος ορθογώνιας διατομής, θεωρώ οτι αν έχει μέσα εκεί μπαλκόνια τότε θα μπορούσαν να μπούν. Αν όμως δεν έχει μπαλκόνια και είναι μικρών διαστάσεων και θεωρείται φωταγωγός, δεν μπορείς να βάλεις.

Στην 1η περίπτωση έχω περάσει μελέτη (Θεσσαλονίκη), αλλά η απαγωγή κατέληγε πάνω απο την ταράτσα με καπναγωγό Φ80 του κατασκευαστή (τύπου Β53). Δεν μπορούσε φυσικά να γίνει οριζόντια απαγωγή εκει μέσα. Ο αέρας καύσης με γωνία Φ80 του κατασκευαστή.

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 25/1/2021 at 2:31 ΜΜ, GregoME said:

Καλή βδομάδα.

Σε αναμονή αντίστοιχης απάντησης από την ΔΕΔΑ, γνωρίζει κάποιος εάν όντως απαγορεύεται η εγκατάσταση ατομικών μονάδων σε κοινόχρηστο χώρο (ακάλυπτος);

Αρκεί να πάρεις τις υπεύθυνες δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες ότι σου επιτρέπουν την τοποθέτηση στον κοινόχρηστο χώρο. Έχω περάσει πάνω 200 αέρια τέτοια τα τελευταία 3 χρόνια ( Αθήνα )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.