Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύγχρονες Ανάγκες Επιμόρφωσης Μηχανικών


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Όταν το ΤΕΕ ίδρυσε το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ) είχε σαν στόχο τη δημιουργία ενός φορέα εξωστρεφούς, ανταγωνιστικού και ικανού να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των μηχανικών παρέχοντας υπηρεσίες συνεχούς και ποιοτικής επιμόρφωσης.

 

Στόχος του θέματος είναι να προκαλέσει ένα προβληματισμό και να ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με το βαθμό κατά τον οποίο ο επίσημος φορέας παροχής εκπαίδευσης του ΤΕΕ, το ΙΕΚΕΜ καταφέρνει να ανταποκριθεί με επιτυχία στην αποστολή του.

 

Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε, να δούμε τι περισσότερο μπορεί να γίνει και πως μπορεί το ΙΕΚΕΜ να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο φορέα εκπαίδευσης πραγματικά χρήσιμο για τους συνάδελφους μηχανικούς.

 

Ηδη κάποιες προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση έχουν γίνει (νέα ιστοσελίδα με υπηρεσίες e-learning, νεα σεμινάρια κτλ) αλλά πολλά περισσότερα μπορούν και πρέπει να γίνουν.

 

Ανοίγοντας την συζήτηση θα ήθελα να επισημάνω πως σε πανευρωπαικό επίπεδο γίνεται μια σημαντική προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων μηχανικών. Υπάρχει η ανάγκη για κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα?

 

Φιλικά

Α. Γραμματικογιάννης

Μέλος Δ.Σ. ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης δέχεται όλους τους μηχανικούς ?

 

[...Ανοίγοντας την συζήτηση θα ήθελα να επισημάνω πως σε πανευρωπαικό επίπεδο γίνεται μια σημαντική προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων μηχανικών]

 

Διότι στην ευρώπη το τεχνικό επιμελητήριο τους δέχεται όλους τους μηχανικούς. Και η επιχειρηματικότητα ισχύει για όλους τους μηχανικούς. Φτάστε πρώτα το επίπεδο της ευρώπης και μετά θέστε ερωτήματα και προβληματισμούς.

 

Περιμένω απάντηση για να ενημερωθώ.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Το βασικότερο για μένα που μένω στην επαρχία είναι η αδυναμία προσέλευσης σε σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ λόγο της ανεξήγητης στάσης του να μη πραγματοποιεί σεμινάρια τα Σ/Κ στην Αθήνα. Φυσικά είναι αδύνατον να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για κάποια ειδικευμένα σεμινάρια στην επαρχία και είναι επίσης αδύνατον να μείνει κάποιος στην Αθήνα για δύο εβδομάδες μόνο και μόνο για να πηγαίνει τρεις ώρες Δευτέρα-Παρασκευή στο ΙΕΚΕΜ.

 

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν κ. Γραμματικογιάννη να οργανώσετε το ΙΕΚΕΜ σύμφωνα με τις ανάγκες των μηχανικών, που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί. Μη ξεχνάτε πως και εμείς θα θυσιάσουμε το Σ/Κ μας και όχι μόνο οι υπάλληλοι του ΙΕΚΕΜ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα για ποιό λόγο γίνονται τα σεμινάρια Σ/Κ? Εκεί δεν έχουν ψυχή οι εργαζόμενοι? Δεν θέλουν να ξεκουραστούν?

Link to comment
Share on other sites

@Pappos

Ι.ΕΚ.Ε.Μ. ΤΕΕ σημαίνει Ιντιστούτο ΕΚπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών ΤΕΕ.

Οι μηχανικοί των ΤΕΙ δεν είναι μέλη του ΤΕΕ (κακώς κατά την γνώμη μου) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ.

Όπως αναφέρεται στο καταστατικό του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, σκοπός του είναι μεταξύ άλλων "...Η παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης, Κατάρτισης) των μελών του Τ.Ε.Ε. Τα προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης μπορούν να παρακολουθούν τεχνικοί άλλων βαθμίδων και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων...".

Αν θέλεις περισσότερα για να ενημερωθείς δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τον ιστότοπο της εταιρείας ΕΔΩ.

Link to comment
Share on other sites

@Pappos: Αν θες γίνε λίγο πιο σαφής σε αυτό που εννοείς γιατί δεν το καταλαβαίνω. Στο ΙΕΚΕΜ συμμετέχουν σε σεμινάρια τόσο μηχανικοί όσο και υπομηχανικοί όσο και γενικότερα εμπλεκόμενοι στο τεχνικό κλάδο. Μάλλον αναφέρεσαι στις διαδικασίες εγγραφής στο ΤΕΕ αλλά αυτό είναι ένα άλλο (μεγάλο) θέμα

 

@Αλέξανδρος: Σε αυτό που αναφέρεσαι σε σχέση με τα Σ/Κ έχεις απόλυτο δίκιο. Η σκέψη είναι (επ’ ευκαιρία και του προγράμματος e-μηχανικοι) να γίνονται μαθήματα τουλάχιστον και τα Σάββατα.

 

Ωστόσο και αυτό ακόμα δεν αρκεί. Αν στην περιοχή που μένεις υπάρχει τοπική δομή του ΙΕΚΕΜ (π.χ. Λάρισα) τότε μπορείς να απευθύνεσαι εκεί. Αν όμως μένεις π.χ. Ιωάννινα τότε σεμινάρια διεξάγονται σε συνεργασία με τα τοπικά τμήματα του ΤΕΕ (αν υπάρχει και η ανάλογη ζήτηση).

 

Το θέμα είναι να μην χρειάζεται καν να μπεις στο κόπο να μετακινείσαι και να χάνεις χρόνο εφόσον μπορείς να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο μέσω πλατφόρμας τηλεεκπαιδευσης από το σπίτι σου και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερο κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Στο ΙΕΚΕΜ συμμετέχουν σε σεμινάρια τόσο μηχανικοί όσο και υπομηχανικοί όσο και γενικότερα εμπλεκόμενοι στο τεχνικό κλάδο.

 

Να πούμε όμως ότι και για κάποια σεμινάρια η διαφορά στο κόστος μεταξύ μελών ΤΕΕ και μη είναι αρκετά και ίσως αδικαιολόγητα μεγάλη.

 

π.χ.

AutoCAD 2009 - 2D (Ψηφιακή Σχεδίαση σε Δύο Διαστάσεις Εφαρμογών σε Μελέτες Τεχνικών Έργων)

Μέλη ΤΕΕ: 480euros

Μη μέλη: 850euros (!!!!)

Link to comment
Share on other sites

π.χ.

autocad 2009 - 2d (Ψηφιακή Σχεδίαση σε Δύο Διαστάσεις Εφαρμογών σε Μελέτες Τεχνικών Έργων)

Μέλη ΤΕΕ: 480euros

Μη μέλη: 850euros (!!!!)

 

Μάλιστα...αν αληθεύει αυτό...

 

Τότε το ΤΕΕ δεν εκπροσωπεί τους τεχνικούς της χώρας που σαν επιμελητήριο θα έπρεπε. Την γνώμη μου την ξέρετε (Ελλαδιστάν, κοματόσκυλα κ.τ.λ. κ.τ.λ.)

 

Μου αρέσει που μιλαει και για πανευρωπαικό επίπεδο...

[...Ανοίγοντας την συζήτηση θα ήθελα να επισημάνω πως σε πανευρωπαικό επίπεδο γίνεται μια σημαντική προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων μηχανικών]

 

Μηχανικοί ποιοί είναι κατά το ΤΕΕ ρε παίδες ??? Γιατί σε λίγο θα βγάζουμε σχολές μηχανικών και θα λέμε κάτσε μην χαίρεσαι να δούμε αν είσαι μηχανικός...θα στο πει το ΤΕΕ (ΤΕΕ Ελλαδιστάν)

 

Και όπως λέει και ο Λαζόπουλος...

 

Πλάκα με κάνεις ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.