Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο NYX Thessaloniki της ισραηλινής Fattal


Engineer

Recommended Posts

Στη Θεσσαλονίκη επεκτάθηκε το επενδυτικό πλάνο της ισραηλινής Fattal Hotels, η οποία θα αναπτύξει στην πόλη το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο υπό το brand NYX (από την αρχαιοελληνική λέξη νύξ που σημαίνει νύχτα) στην Ελλάδα, μετά το NYX Athens (πρώην Esperia στη Σταδίου).

Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο NYX Thessaloniki βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 1 και Κατούνη, στο κέντρο της πόλης. Η Fattal είχε αγοράσει το κτίριο σε πλειστηριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, έναντι ποσού 9 εκατ. ευρώ.

Βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Λαδάδικα και Άνω Λαδάδικα, με την τελευταία να έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία 3 χρόνια, από μια παραδοσιακά εμπορική περιοχή σε μια επέκταση της τουριστικής και ψυχαγωγικής ζώνης των Λαδάδικων.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects και σύμφωνα με τις πληροφορίες η μελέτη βρίσκεται ακόμη σε στάδιο εκπόνησης.

Πάντως ενώ τα σχέδια μιλούσαν για ολοκλήρωση και λειτουργία του ξενοδοχείου εντός του 2021, πλέον το opening προγραμματίζεται για το 2022.

Τι προβλέπει η αρχιτεκτονική μελέτη

Το νέο ξενοδοχείο 130 δωματίων καλείται να καλύψει την ανάγκη τουριστικής διαμονής σε συνδυασμό με την αισθητική αρτιότητα, στην περιοχή των Λαδάδικων.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου λειτουργικά και αισθητικά συνόλου, στο οποίο τα ανοίγματα και οι εσοχές δημιουργούν έναν συνεχή διάλογο κενού – πλήρους σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο την αρχιτεκτονική ταυτότητα του κτιρίου.

Δείτε παρακάτω μακέτες από το νέο εντυπωσιακό ξενοδοχείο, αποτέλεσμα δουλειάς της Tsolakis Architects.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει που στις φωτορεαλιστικές δεν υπάρχουν οι εξωτερικές μονάδες των κλιματιστών από τα όμορα κτίρια!! Τι ωραία θα ήταν να έλλειπα και από τα πραγματικά κτίρια.

 

Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο είναι άσχημο, δεν ξέρω βέβαια αν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο και "δένει" και με τα άλλα άσχημα κτίρια της περιοχής.

Εδώ στην παραλιακή Θεσ/νικης, στα περισσότερα κτίρια, οι μονάδες κλιματιστικών είναι εξωτερικά τοποθετημένες και χωρίς ούτε καν κάλυμμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.