Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση μεταβίβασης σε ακίνητο τακτοποιημένο με τον Ν.4014


Recommended Posts

Σε τακτοποιημένο ακίνητο κατηγορίας 5 που είχε τακτοποιηθεί το 2012 μου ζητήθηκε πρόσφατα βεβαίωσης μεταβίβασης. Η δήλωση είχε κλείσει και παραμείνει στον 4014. 
Κατόπιν αναζήτησης και επικοινωνίας με τη συμβολαιογράφο, επειδή ο 4014 έχει κριθεί αντισυνταγματικός μου ζητήθηκε να μεταφέρω τη δήλωση στον 4178 (πριν 2-3 μήνες) και αφού ούτε εκεί μπορεί να γίνει περαίωση στον 4495, όπου τελικά η δήλωση μπλοκάρει καθώς κατηγορία 5 πλέον δεν προχωράει!

Πως ξεμπλοκάρει αυτή η δήλωση; Έχει κανείς κάποια ιδέα, πρόταση; Από το ΤΕΕ δεν έχουν απάντηση...

Ευχαριστω πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξεμπλοκάρει! Μπαίνει στο "ψυγείο", δεν μεταβιβάζεται και περιμένει.... Περιμένει, διότι στο Ελλαδιστάν όλα είναι εφικτά κάποια στιγμή!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, Irene Kontopoulou said:

.... Έχει κανείς κάποια ιδέα, πρόταση; ...

Δεν κατάλαβα καλά το πρόβλημα της συμβολαιογράφου που στην τελική ας το λύσει μόνη της και δεν νομοθετούν οι συμβολαιογράφοι.

Εσύ για να δώσεις Βεβαίωση περι μη αυθαιρεσίας ανοίγεις υπαγωγή στον 4495, δηλώνεις αυτοψία σήμερα πχ και γράφεις στην ΤΕ του 4495 για την βεβαίωση κάτι σαν το παρακάτω…

Νόμιμο (ή άλλο) ως υπαχθέν στις διατάξεις του 4014/2011 με Α/Α τάδε και ηλεκτρονικό κωδικό τάδε. (αρκεί φυσικά ότι έκανες έλεγχο εσυ ότι οι διαστάσεις κλπ της υπαγωγής είναι ως οι υφιστάμενες στην αυτοψία σου)

Ανέβασε και τα σχέδια που είχαν ανέβει στο 4014 με επισήμανση από πού είναι και δίνεις την βεβαίωση σύμφωνα με τον 4495 σε και προχωράει.

Αρκεί φυσικά να έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 30% από το πρόστιμο που είχε από τον 4014

Έχεις χρόνο μέχρι αύριο…. Αν δεν τα αλλάξουν τα της Ηλεκτρον. Ταυτότητας.

 

Υ.Γ.

με πρόλαβες Ιάσωνα. Καρατσεκαρισμένο έχουμε ότι υπαγωγές μόνο στον 4014 δεν λαμβάνουν Βεβαίωση? θυμάσαι ή έχεις κατά νου κάποια διευκρινιστική απο ΥΠΕΚΑ ή άλλο επίσημο?

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ή διαδικασία με ΥΑ είναι ακριβώς αυτή που περιγράφει η συνάδελφος παραπάνω ότι, της είπε η συμβολαιογράφος.

 

Link to comment
Share on other sites

το έχασα αγαπητέ ....

ΥΑ σημαίνει?

και αν υπάρχει απόφαση ΥΠΕΚΑ ή το δελτίο των συμβολαιογράφων μόνο ....

 

Υ.Γ.

και ομολογώ ότι δεν έχω χειριστεί καμία περίπτωση έως τώρα σαν αυτή, διότι όλες οι υπαγωγές που είχα στον 4014 μόλις βγήκε ο 4178 τις είχα μεταφέρει στον 4178 και πάπαλα διότι είχα κατά νου ότι θα υπάρξουν μπελάδες γενικά στο μέλλον.... 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα της και δικό μου είναι ότι δεν έχω πλέον 5σελιδο με περαίωση. Το παλιό του 4014 δεν της κάνει, από 4178 λογικά δεν θα με αφήσει το σύστημα να περαιώσω τα ιδια και με 4495. 
τωρα η δηλώση είναι στον 4495 πλέον, αλλά μπορεί να επιστρέψει στον 4178, δεν ξέρω βέβαια σε τι εξυπηρετεί κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, Irene Kontopoulou said:

Το πρόβλημα της και δικό μου είναι ότι δεν έχω πλέον 5σελιδο με περαίωση. Το παλιό του 4014 δεν της κάνει, από 4178 ....

ο 4014 και 4178 δεν είχαν το κουμπάκι "περαίωση".

Το τελικό κουμπάκι τους ήταν το Οριστική. 

Οταν λοιπόν είναι σε Οριστική και είναι ανεβασμένα όλα τα απαιτούμενα αρχεία αυτό = με το Περαίωση του 4495.

 

Κάλεσε και το χελπ τεσκ του ΤΕΕ με αυτό το ερώτημα όπως σου το έγραψα και αυτό θα στο επιβεβαιώσουν άμεσα.

Μου το επιβεβαίωσαν πριν 15 ημέρες που είχα υπόθεση με 4178.

Link to comment
Share on other sites

29 λεπτά πριν, Didonis said:

ΥΑ σημαίνει?

Υπουργική Απόφαση....

Δεν θυμάμαι ποιά ακριβώς, αλλά αν το ψάξεις θα το βρεις... Και με τον 4178 και ξανά μετά με τον 4495 αναφέρονταν.

11 λεπτά πριν, Irene Kontopoulou said:

...τωρα η δηλώση είναι στον 4495 πλέον, αλλά μπορεί να επιστρέψει στον 4178..

Αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει!

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό ότι κάτι ξέχασαν κατά τη νομοθέτηση: να λύσουν το θέμα των συμβολαιογράφων σε υποθέσεις περαιωμενες (με σχέδια) στον 4014. 

Βασικά τα αστροπελεκια του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να το γράψουν στο άρθρο 83 του 4495 (ότι ακόμα και υποθέσεις με εξοφλημενο το 30% στον 4014 εξαιρούνται της απαγόρευσης μεταβίβασης), αλλά ξέχασαν να ακυρώσουν τις προηγούμενες απαγορεύσεις της ΝΔ (υποχρεωτική μεταφορά των 4014 στον 4178)

@Irene Kontopoulou νομίζω ότι την είχαμε κάνει τέλη Σεπτεμβρίου την ίδια κουβέντα, και η συμβουλή ήταν να ΜΗΝ την ακουμπήσεις την τελειωμένη δουλειά. Τώρα που την ακουμπησες, καίει. Έχω 4 τέτοιες υποθέσεις, δεν τις ακουμπάω, το θέμα έχει ηδη λυθεί στην ταυτότητα κτιρίου. Όποιος πλήρωσε (ακόμα και με αντισυνταγματικό νόμο), τη γλυτώνει χωρίς μεταφορές σε νέους νόμους

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

DIdonis, επειδή είσαι εσύ, "πάρτα λεβέντη μου στο πιάτο":

1.  Απόσπασμα ΥΠ για το Ν.4178/2013: ".....4. Μέχρι την υποβολή αίτησης μεταφοράς της δήλωσης του Ν. 4014/2011 στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 τυχόν πληρωμές που πραγματοποιούνται με παλαιούς κωδικούς των δηλώσεων του Ν. 4014/2011 γίνονται δεκτές και εισάγονται στα οικονομικά στοιχεία της δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση για την έκδοση πράξεων υπαγωγής ή την έκδοση βεβαιώσεων υποβάλλεται αίτημα μέσω του πληροφοριακού συστήματος για την μεταφορά των στοιχείων της δήλωσης και την έκδοση πράξεων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4178/2013 και κατά ειδικότερα που ορίζονται στην παρούσα....".
 

2.  Απόσπασμα ΥΠ για το Ν.4495/2017: ".....6. Μέχρι την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής διαδικασίας μεταφοράς των στοιχείων των δηλώσεων οι δικαιοπραξίες που πραγματοποιούνται σε ακίνητα που έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4014/2011 πραγματοποιούνται με έκδοση βεβαίωσης μεταβίβασης σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρούσα και συνοδεύονται από την πράξη υπαγωγής όπως αυτή εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4014/2011. Σε αυτή την περίπτωση, με ευθύνη του ιδιοκτήτη και του μηχανικού που συνέταξε την ανωτέρω βεβαίωση του ν. 4495/2017, η δήλωση του ν. 4014/2011 μεταφέρεται υποχρεωτικά εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, στις διατάξεις του ν. 4495/2017....".

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.pdf ΚΥΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.pdf

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.