Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαδικασία συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και σχετικά έντυπα


Recommended Posts

mkmhouse said:

"σε κτίσματα, χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας (με χρησικτησία-Ε9)

ΥΓ, σε επαρχίες στην Κρήτη, είναι σύνηθες το παραπάνω πρόβλημα.."

α] χρησικτησια σε αυτοτελη κτισματα, δυσκολα περναει και μονον εάν εχει γινει συσταση ΟΙ.

β] Επι  αδομητων ή "γηπεδων"   με καποια κτισματα,   ως προς  την δηλωση στο ΕΚ εκ χρησικτησιας,   αυτη γινεται δεκτη στο κτηματολογιο, με τις γνωστες ΥΔ δυο μαρτυρων..

Καποια προβληματα  εχουν υπαρξει με τις  χρησικτησιες με  κατατμησεις επι κληρων..ως προς την ερμηνεια του αρθρου 37 του ν. 4061..

Αυτες λυθηκαν νομοθετικα με μερικη τροποποιηση του νομου "μονον για τους κληρους στο Τυμπακι...."

Στην επομενη τροποποιηση, καποιος θα θυμηθει να το επεκτεινει σε ολη την χωρα...

Ως προς την ΗΛΤΑ, συμφωνω απολυτως με τους προβληματισμους που θετει ο παυλος

"Έχουμε πει και προτείνει πολλές φορές μέσω του φόρουμ, ότι η ΗΤΚ πρέπει να "παγώσει" για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι αφενός να διευκρινιστούν τα πάντα, αφετέρου να υπάρξει πλήρης ψηφιοποίηση απαιτούμενων δικαιολογητικών από τις υπηρεσίες τα οποία θα παρέχονται σε μας τους μηχανικούς ατελώς και μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης."

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 695
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδιά καλημέρα. Γνωρίζεται πως μπορώ να βρω το "εντυπο" ή ό τι είναι της ΗΤΚ, γιατί μου ήρθε τωρινό συμβόλαιο με ταυτότητα, λέει τον κωδικό της ταυτότητας, δε ξέρω που τον βάζω(!!!) αλλά με το καεκ της ιδιοκτησίας βρηκα τη δηλωση της ταυτοτητας. Πως μπορώ εγώ όμως τώρα να δω το κείμενο της βεβαίωσης ή ότι προαιρείται ο δημιουργός της ΗΤΚ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,αν έχεις εξουσιοδότηση από τον πελάτη σου να προσθέσεις/καταχωρήσεις/εισάγεις νέα ιδιοκτησία,πατώντας το πράσινο + με επιλεγμένη την συγκεκριμένη ιδιοκτησία,εμφανίζεται η υπεύθυνη δήλωση για να προχωρήσεις παρακάτω.Δεν υπάρχει επιλογή να βλέπεις ελεύθερα στο σύστημα,τι έχει καταχωρηθεί,χωρίς εξουσιοδότηση από τον πελάτη σου για νέα καταχώρηση/εισαγωγή.

 

977579096_.thumb.png.7b5b9414241a92db16eaac01ddbcad00.png

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ζήτα εξουσιοδότηση, μπες να δεις ότι θες και απλά μην ενημερώσεις την ιδιοκτησία. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό, προσωπικά αυτό θα έκανα πάντως

Link to comment
Share on other sites

Για την καταχώρηση του οικοπέδου χρησιμοποιούμε το τοπογραφικό της άδειας η πρέπει να γίνει νέο τοπογραφικό;Και αν υπάρχει διαφορά μεταξύ νέας μέτρησης, κτηματολόγιο και άδειας  τι γινεται;

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, janna said:

Για την καταχώρηση του οικοπέδου χρησιμοποιούμε το τοπογραφικό της άδειας η πρέπει να γίνει νέο τοπογραφικό;Και αν υπάρχει διαφορά μεταξύ νέας μέτρησης, κτηματολόγιο και άδειας  τι γινεται;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία. Προσωπικά σε 1-2 ΗΤΚ που έχω κάνει, βάζω της άδειας (που τυγχάνει να συμπίπτει και με του τίτλου) και το γράφω στις παρατηρήσεις.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

... Και γω μια που ξεκίνησα ήταν οικοδομική άδεια του 2003, εντός σχεδίου, οπότε δεν το έψαξα πολύ αν ήθελε κάποιο άλλο τοπογραφικό, πατάω κουμπιά και προχωράω ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ναι, όλα καλά ως τώρα.. Δεν έχω ολοκληρώσει καμία δοκιμαστικά όμως έχω φέρει στην οθόνη του p/c μια ημιτελής να την δω. Εντάξει φαίνεται να προχωράει, δεν θυμάμαι κάπου αλλού να διάβασα ότι θέλει κάποιο άλλο τοπογραφικό. Ενδεχομένος αν είναι οικόπεδο εκτός σχεδίου και έχεις πολύ παλιό τοπογραφικό, να θέλει άλλο εξαρτημένο με διαστάσεις συστήματος ΕΓΣΑ 87. 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα που φοβάμαι με το τοπογραφικό της άδειας και του συμβολαίου που συμπίπτουν είναι με την πραγματική κατάσταση δηλαδή, οικόπεδο από άδεια και συμβόλαιο 300 τ.μ. στην πραγματικότητα το οικόπεδο έχει εμβαδό 286 τ.μ. εντός των ανοχών του 4495. Αν κάνεις ΗΤΚ με το τοπογραφικό της Οικ. Αδειας και το οικόπεδο πουληθεί ο νέος ιδιοκτήτης θα νομίζει ότι έχει αγοράσει 300 τ.μ. με τον αντίστοιχο Σ.Δ. Το θέμα είναι ακόμη πιο δύσκολο στις οριζόντιες ιδιοκτησίες. Στην ΗΤΚ δεν θα μπορεί να γίνει αλλαγή του τοπογραφικού και άρα νομικά θα στραφεί εναντίον μας .Νομίζω ότι χρειάζονται διευκρινήσεις από το ΥΠΕΚΑ και είναι εντελώς αδόκιμο στην παρούσα χρονική στιγμή η σύνταξη ΗΤΚ. Πόσο μάλλον στο Εξοικονομώ 2021 που στο επόμενο στάδιο την θεωρεί απαραίτητη και πολλοί μηχανικοί ενώ ξεκίνησαν να βγάλουν ένα ΠΕΑ για τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος σήμερα είναι όμηροι με την σύνταξη της ΗΤΚ .Προσοχή μεγάλη στο κείμενο του οδηγού στην σελ. 57  <<  Σε περίπτωση αίτησης μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος, κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας εφαρμόζεται έλεγχος ότι η επιφάνεια κυρίων χώρων δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την ωφέλιμη επιφάνεια Α’ ΠΕΑ και από την επιφάνεια κυρίων χώρων βάσει εντύπου Ε9, πλέον της εκ του νόμου αποδεκτής απόκλισης λόγω μετρήσεων 2%>>. Αποτύπωση κατοικίας για ΠΕΑ με γεωδαιτικό σταθμό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλάβει αν το λες για εμένα, πάντως εμένα το εμβ. Στο τοπογραφικό που έβαλα - το οποίο ήταν και της άδειας το σχέδιο - το εμβ. Του οικοπέδου στο συμβόλαιο, θέλω να πιστεύω και στο Κτηματολόγιο συμπίπτουν, 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.